Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1’de bir dizi final yaparken, diğer dizi müthiş bir izleyici kaybı yaşadı!

TRT1’de bir dizi final yaparken, diğer dizi müthiş bir izleyici kaybı yaşadı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında yayınlanan iddialı dizilerin yanı sıra, performansı düşen ve reytinge yenilen yapımlar da var… Alparslan, Masumlar Apartmanı, Barbaroslar, Gönül Dağı ve Teşkilat kanalın en iddialı projeleri olarak yollarına devam ediyor.

Ancak çarşamba akşamları yayınlanan Dünya Hali isimli komedi dizisi o kadar şanslı olamadı. TRT1’den yapılan açıklamada dizinin 15 Aralık Çarşamba akşamı 20. ve final bölümü ile son kez ekrana geleceği duyuruldu. Pelin Abay ile Caner Şahin ikilisinin başrolünde yer aldığı dizi zaten bir süredir geç saatte ekrana geliyordu. Final bölümünün de 22.55 gibi yine geç bir saatte yayınlanacağı ortaya çıktı. Final bölümü fragmanı da yayınlandı. TRT1’de sorun yaşayan bir başka dizi daha var.

TRT1’in geçen sezon perşembe akşamları Bir Zamanlar Kıbrıs ismi ile yayınlanan dizisi, ikinci sezonda hem isim hem de gün değiştirdi. Cuma akşamları Kıbrıs Zafere Doğru adıyla devam eden dizinin reytingleri de bir hayli düştü.

Geçen sezon ilk başladığında çok iyi reytingler alan dizi, ne yazık ki ikinci sezonda bu performansına devam edemiyor. Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Gülper Özdemir, Devrim Saltoğlu ve Tayanç Ayaydın gibi isimlerin başrolünde yer aldığı dizi her bölümü ile izleyici kaybetmeye devam ediyor.

TRT1'de bir dizi final yaparken, diğer dizi müthiş bir izleyici kaybı yaşadı! 8

Kıbrıs Türk halkının yaşadığı acıları ve zafer mücadelesini ekrana taşıyan dizinin şimdiye kadar 18 bölümü yayınlandı. 17 Aralık Cuma akşamı 19. bölümü izleyici ile buluşacak olan dizi, ne yazık ki reyting performansı ile üzdü.

Dizinin 18. bölümü tüm kişiler kategorisinde 19. sırada yer alabildi. AB’de günü 9. olarak tamamlayan dizi, ABC1’de ise 16. oldu. Bu sonuçlar dizinin ciddi bir izleyici kaybı yaşadığına işaret ediyor. Ortalamanın altına gelen reytinglere rağmen dizi yoluna devam edecek.

TRT1’in yaptığı planlamaya göre Kıbrıs Zafere Doğru dizisi toplam 31 bölüm sürecek ve sezon sonunda izleyiciye veda edecek.