Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1’de muhteşem bir dizi var ama izleyici hak ettiği değeri vermiyor!

TRT1’de muhteşem bir dizi var ama izleyici hak ettiği değeri vermiyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında izleyicilerle Cuma akşamları buluşmaya devam eden Kıbrıs Zafere Doğru isimli dizi çok anlamlı bir proje. Kıbrıs Türk halkının yaşadığı büyük zulmü ilk sezonda ekrana getiren dizinin sahneleri gerçek hayatta yaşananlardan daha kabul edilebilir hazırlanmıştı. Buna rağmen Kıbrıs’ta yaşanan vahşetin ne kadar büyük olduğu da bir kez daha ortaya konulmuştu.

Kıbrıs Zafere Doğru ismi ile ikinci sezonda da TRT1 ekranında yoluna devam eden dizinin reytinglerinin ciddi bir düşüş yaşaması ise büyük bir sıkıntıya işaret ediyor. İlk sezonda çok iyi geri dönüşler alınan dizinin ikinci sezonda bu kadar ciddi izleyici kaybı yaşamasının nedeni merak ediliyor.

Dizinin başrollerini Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu paylaşıyor. Cuma akşamları birçok farklı yapım var ve arasında Kıbrıs Zafere Doğru artık ilk 10 program arasına bile giremiyor…

TRT1'de muhteşem bir dizi var ama izleyici hak ettiği değeri vermiyor! 7

Dizinin elde ettiği reytingler geçen sezona göre ciddi bir düşüş yaşadı. Ortalama oranların altına gerileyen diziye yönelik izleyici ilgisinin bu kadar hızlı düşmesi tahmin edilememişti.

TRT1’de planlamalara göre dizinin 32. bölüm itibari ile final yapması kararı alındı. Zaten bu planlı bir veda olacak ama hala geride 14 bölüm var. Dizinin şimdiye kadar yayınlanan 18 bölümünün kalitesi de ortada.

Kıbrıs Zafere Doğru dizisi TRT1 adına başarılı bir proje belki ama dizi hayranlarının tavrı bakımında bir ders de barındırıyor. Türk halkının birlik, beraberlik ve mücadele azmini yansıtan diziye olan ilginin çok daha fazla olması beklenirdi.