Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1’in dizilerinde tam bir yaprak dökümü yaşanıyor! 5 dizisi final yaptı, geriye 5 dizi kaldı!

TRT1’in dizilerinde tam bir yaprak dökümü yaşanıyor! 5 dizisi final yaptı, geriye 5 dizi kaldı!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ekranın iddialı yapımlarını yayınlayan kanallar arasında TRT1 de yer alıyor. Özellikle tarihi dönem dizileriyle dikkatleri çeken TRT1, son yıllarda farklı yapımlara da yer veriyor. Romantik komedi dizisi yayınlama girişiminde de bulunan TRT1’de yaz aylarından beri yaprak dökümü yaşanıyor!

Kanalların dizileriyle kıyasıya bir rekabet içinde olduğu ekranda TRT1’in yapımları da göz dolduruyor. Ancak kimi dizileri, beklenen ilgiyi görememekte! Yaz döneminde ilk kez bir romantik komedi dizisi yayınlamasıyla da dikkatleri çekmişti kanal. Sevda Erginci ve Ekin Mert Daymaz’ın başrolünde yer aldıkları Seni Kalbime Sakladım dizisi, sadece 7 bölüm ekranda kalabilmişti. Ağustos ayında final yapan diziyle birlikte TRT ekranında da finaller ardı ardına geldi!

Kanalın büyük umutlarla ekrana getirmeye başladığı ve başrollerinde Miray Daner ile Furkan Andıç’ın yer aldığı dizi de ancak 20 bölüm devam etti. Yaz döneminde başlayan dizi, Eylül ayında final yaptı. Yine kanalın bir başka yapımı Mükemmel Eşleşme de reytinglerde çok düşük kalınca 13. bölümüyle ekrandan kaldırıldı!

TRT1’in yakın zamanda veda eden iki dizisi ise Balkan Ninnisi ve Kasaba Doktoru oldu! Geçtiğimiz hafta veda eden iki dizi ile birlikte TRT1’in tam 5 dizisi yakın zamanda final yaptı. Şu anda ise ekranda 5 dizisi yer alıyor. Bu diziler de yayınlandığı günlerde reytingleriyle birinciliğe oynayan yapımlar.

Kamu yayıncısı bir kanal olarak, büyük bütçeli yapımlarıyla göz dolduran TRT1’de dönem dizisi olan Alparslan Büyük Selçuklu ve Barbaros Hayreddin dizileri ilgi görmeye devam ediyor. Bunun yanı sıra Pazar akşamları, Kanal D’nin Yargı dizisi ile reytinglerde üst sıralarda mücadele veren Teşkilat’ın yanı sıra, Cumartesi akşamlarının gün birincisi ve sezonun en iyi reytinglerini alan yapımları arasında olan Gönül Dağı ile birlikte yeni başlayan Yürek Çıkmazı dizisi de yine başarılı bir çizgi izlemekte.

Yakın zamanda final yapacak dizilerden bir tanesi de Ozan Akbaba, Hazal Subaşı ve Deniz Can Aktaş’ın başrolünde oynadıkları Kasaba Doktoru dizisi. Hastane temalı dizinin de reytinglerinin düşük kalması final kararını getirdi! 4 Ocak Çarşamba akşamı 30. bölümü yayınlanacak olan dizi, 32. bölümü ile birlikte 18 Ocak’ta final yapacak!

Yaz sezonundan başlayarak Ocak ayına gelene kadar 5 dizisi final yapan TRT1’de böylelikle 5 dizi kalıyor. Ekranda yayınlanmaya devam eden dizilerinin hepsi de yayınlandıkları günlerde reytingleriyle öne çıkan yapımlar olmaya devam ediyor…