Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Turgay Mercan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Turgay Mercan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Tugay Mercan, 10 Aralık 1982 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Tugay Mercan
Doğum Tarihi: 10 Aralık 1982
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.73 m.
Kilosu: 70 kilo
Burcu: Yay
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/tugaymercan/

Turgay Mercan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Çocukluk yılları: Keyifli, doya doya yaşadığı bir çocukluk geçirdi. Küçükken futbola merakı vardı. “Çocukluğum deyince, of! Çok keyifliydi, gerçekten çocukluğumu doya doya yaşadım. Sokaktan eve girmezdim ve o yaşadıklarım bana çok şey kattı. Oyuncu olmak aklımda yoktu ama hep özenirdim. Aslında futbolcuydum. Malum haftada üç veya dört gün idmanlarımız olur ve biz kar kış demez mecbur çıkardık idmanlara. Bir gün annem ve teyzem ‘Seni kursa yazdırdım’ dediler. ‘Ne kursu’ dedim, ‘Tiyatro’ dediler. İlk önce tepki verdim, istemedim fakat çok zorladılar. Mecbur kursa gitmeye başladım. Sonra çok hoşuma gitmeye başladı ve ‘İşte bu’ dedim.

Eğitim hayatı: Lise eğitimini İstanbul Bahçelievler Ticaret Meslek Lisesi’nde tamamladı. Haliç Üniversitesi Tiyatro ve Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu. “Konservatuvarda öğrenci olduğu yıllarda Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda oyunculuk yapmaya başladım. Mezun olduktan sonra da bu kurumda çalışmaya devam ettim. Özel üniversiteyi kazanınca babam ‘Kendin ödersin’ dedi. Okuldayken tiyatroda çalışmaya devam ettim. Rahmetli Müşfik Kenter çalıştığım tiyatronun genel sanat yönetmeniydi. Kendisi bana okuldan burs aldı. Kalanını da tiyatrodan aldığım parayla ödüyordum.”

Kariyerinin dönüm noktası: Her insanın kendine göre bir yeteneği olduğuna ve önemli olanın bunu görüp o yolda ilerlemek olduğuna inanıyor. Ekrana çıkmasına ise oyuncu arkadaşı Aslı Enver vesile oldu. “Oyunculuk yeteneğimi çevremdekiler ve kendim hissettiğimde bu işin profesyonel olarak bir parçası olmak istedim ve kendime bazı hedefler koydum. Öncelikle tabii ki iyi bir eğitim alıp kendimi geliştirmek istedim ve böylece konservatuar yıllarım başladı. Oyunculuk hikâyem böyle şekillendi. Konservatuvar dördüncü sınıfa kadar hiçbir dizi ve filme oyuncu olarak girmedim. Özel üniversitede çok zor şartlarda okuyordum. Bu nedenle önceliğim okulu bitirmekti. Okula girdiğimde birçok insanın şöhret olmak için derslere geldiğini gördüm. Bunu yanlış bulmuyorum, herkesin kendi tercihi ama benim için süreç böyle gelişti. Televizyon kariyerim, dördüncü sınıftayken konservatuvardan arkadaşım Aslı Enver sayesinde başladı. Beni bir yapım şirketine götürüp diziye soktu. Bana ‘Hadi’ diyen ilk kişi o oldu. İlk zamanlar amatör olduğum için heyecanlıydım. O zamanlar hayatı bilmiyorsunuz, her şeyi bir kere sahneye çıkmak zannediyorsunuz. Yaşım ilerledikçe ve hayatı gördükçe yapacağım daha çok şey olduğunu gördüm. ‘Suskunlar ’dizisinin benim için çok farklı bir yeri vardır. Sıra dışı bir işti ve o diziden sonra tam anlamıyla profesyonel bir oyuncu kimliğine bürünmüştüm, çok yetenekli ve bu işte çok profesyonel insanlarla çalıştım. ‘Suskunlar’ benim için dönüm noktasıydı.”

Turgay Mercan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2008 yılında, ‘Kollama’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Suskunlar’ dizisinde canlandırdığı ‘Zeki’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Eğlenceli, idealist, titiz. “Neşeli, mutlu, heyecanlı, yerinde duramayan bir yapım var. En dikkat çekici özelliklerimden biri de çok titiz olmam. Mesela evim genç evi değildir. Titizlik hem avantaj hem de dezavantajım. Yetiştirilme tarzımdan böyle oldum sanırım.”

Hobisi: Klarnet çalıyor. “Çalması zor bir alettir ama bir yatkınlığım vardı. Elime ilk alışımda ses çıkardım. Perküsyon da çalışıyorum. İleride albüm yapmak gibi bir düşüncem yok. Bu kalkıp da 2 gün sonra ‘Ben popçu oldum’ demek gibi bir şey olur. O kadarını yaparım diye düşünmüyorum. Benim için bu sadece bir uğraş. Bir dönem profesyonel olarak futbol oynadım. Snowboard da yapıyorum.”

İlk sinema filmi: Erhan Kozan/ Halam Geldi

Aşka bakışı: “Her an herkese âşık olabilecek biriyim. Ünlüyüm diye ünlü birine âşık olmak zorunda değilim. Öyle bir dünyam yok. Mesela otobüs durağında duran bir kadına da âşık oldum. Bence ilişkide iki taraflı beklentilerin zaman içinde farklılaşması iki tarafta da hayal kırıklığına sebep olur. Bu ‘beklenti’ kelimesi çok önemli,  insan beklentileriyle yönlendiriyor hayatını. İlişkide de iş hayatında da beklentilerini bilen kazanıyor. Bence bir ilişkide en önemli şey; birbirini anlayıp güvenmek, gerisi boş.”

İş hayatına bakışı: “Türkiye’de dizi sektörünün en verimli zamanında  ve yükselişte olduğuna inanıyor. “Eğitim ve profesyonelliğin sektörde fazlalaşması ile çok daha iyi konumlara geleceğini düşünüyorum. İnternet televizyonculuğu 2-3 senedir dünyada çok hızla ilerlemekte, Türkiye’de ise yeni yeni hızlandı. Bence internet televizyonu dünyada izlenme oranı en büyük mecra ve yakın zamanda, hatta çok yakın zamanda, dizi piyasasının büyük bölümünü kapsayacağını düşünüyorum. Yaptığım işlerde kendimi izlerim, nasıl ki yemeyi tatmadan lezzetini bilemeyiz işte bu da öyle, kendimi izlemezsem doğrularımı ve yanlışlarımı göremem.”

Kariyer planı: Oyunculuğuna katkısı olacak, gelişimini sağlayacak projelerde yer almak istiyor. “Çok rahat bir hayatım olmadı. Her türlü insanla hayatımın bir döneminde beraber zaman geçirdim ve onları gözlemleme şansım oldu. Tabii ki iyi ve profesyonel oyunculuk gereği hiçbir zaman rol seçmedim. Benim için sadece işin ve senaryonun ruhuma uyması gerekiyor ama hayatın zorluklarını yaşamış insanları oynamak isterim.”

Turgay Mercan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Kadında çekicilik kriteri: “Bir kadının beni etkilemesi için çok güzel olmasına gerek yok. Saçının rengi, parfümü veya konuşması beni etkileyebilir.”

Hangi filmden etkilendi: ‘Mr. Nobody’ ve ‘Shutter Island’ filmlerini defalarca izleyebilirim. Aynı şekilde Martin Scorsese ve Christoper Nolan’ın filmlerini de.”

Takip ettiği diziler: ‘Game of Thrones’ ve ‘Peaky Blinders’ dizilerini öneriyor.

TELEVİZYON DİZİLERİ   

2021- Menajerimi Ara / Kendisi

2019- Azize / Okan

2018/2019-  Kızım / Uğur Adıgüzel

2018- Dip/ Sniper

2017- Kayıtdışı/ Adnan

2017-  Muhteşem Yüzyıl Kösem / Sultan İbrahim

2015/2016- Asla Vazgeçmem / Cahit Kozan

2013- A.Ş.K. / Orhan

2013- Tatar Ramazan

2012- Kayıp Şehir /  İsmail

2012- Suskunlar  / Zeki(Yanık)

2009- Es-Es / Okan

2010- Kollama

SİNEMA FİLMLERİ

2013- Halam Geldi/ Ferhat

2013- Şarkı Söyleyen Kadınlar/ Ex

TİYATRO OYUNLARI   

2011- Külhanbeyi Operası / Bakırköy Belediye Tiyatroları

2010- Aklı Havada / Bakırköy Belediye Tiyatroları

2009- Gül’e Ağıt / Bakırköy Belediye Tiyatroları

2007- Tersine Dünya / Bakırköy Belediye Tiyatroları

2006- Günün Adamı / Bakırköy Belediye Tiyatroları