Ana sayfa Dizi Arşivi Kayıp Şehir Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Kayıp Şehir Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Kayıp Şehir, proje tasarımını Tomris Giritlioğlu’nun yaptığı, D Productions imzalı, Cevdet Mercan ve Nisan Akman’ın yönetmenliğinde, senaryosu, Yıldırım Türker, Murat Uyurkulak, Seray Şahiner, Tuğrul Eryılmaz ve Yelda Eroğlu tarafından kaleme alınan, dram ve aile türünde ki Türk yapımı televizyon dizisidir.

Yayınlandığı dönemde geniş bir izleyici kitlesini etkileyen Kayıp Şehir dizisinde Gökçe Bahadır, Nik Xhelilaj, İlker Kaleli, Nazan Kesal, Uğur Polat, Cansu Tosun başrollerde yer aldı. Diziye yönelik yapılan eleştirilerin yanı sıra reytinglerin de etkisi ile Kayıp Şehir dizisi 26 bölüm ekranda kalabildi.

Kayıp Şehir Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:
Kanal: Kanal D
Yapımcı: D Productions
Türü: Dram-Aile
Yayın Tarihi: 14 Eylül 2012 -25 Mart 2013
Mekan: İstanbul
Süresi: 90 dakika
Müzik: Demir Demirkan-Yıldırım Türker- Sezen Aksu
Başrol: Gökçe Bahadır, Nik Xhelilaj, İlker Kaleli, Nazan Kesal, Uğur Polat, Cansu Tosun.
Oyuncular: Taner Ölmez, Elifcan Ongurlar, Tugay Mercan, İhsan Berk  Aydın, Ahmet Mekin, Ayta Sözeri.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Yayınlandığı dönemde dizinin sosyal medya hesapları aktif olarak kullanıldı.

Twitter: https://twitter.com/kayip_sehir
Facebook: https://www.facebook.com/kayipsehirdizisifan/
Resmi internet sayfası: https://www.kanald.com.tr/kayipsehir

TÜM HABERLER:

Kayıp Şehir dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Tüm haberleri okumak için tıklayın…

GENEL İZLENİM:

Kayıp Şehir dizisi yayınlandığı dönemde, İstanbul’un arka sokaklarında yaşanan, yoksulluğun sebep olduğu insanlık trajedilerini, kadınların, çingenelerin, travestilerin, hatta siyahların uğradığı ayrımcılığı, işçi ile emekçi sorunlarını ve sokak çocuklarının şiddet dolu dünyasını farklı bir dille gözler önüne serdi. Dizinin birçok kez gün ve saati değişti ancak beklenen reyting oranlarına ulaşamadı. Kanal D diziye 26. bölümde bitirdi.  Aynı zamanda dizinin yapımcı şirketi olan Kanal D o dönem dizisini Show TV’ye satmak istemiş ancak Show TV diziyi almak istemesine rağmen ekonomik açıdan alamamıştır.

HİKAYESİ:

Hikayenin odağında İstanbul’a yeni gelen Karadenizli Toptaş Ailesi yer alıyor.

Toptaşlar birbirine bağlı ve güçlü, tipik bir Karadeniz ailesidir. Bu ailenin ilk acı kaybı Meryem’in eşini, çocukların ise sevgili babalarını kaybetmesiyle başlar. Meryem ansızın 5’i erkek, biri kız 6 çocuğuyla dul kalır. Üstelik 80 yaşına merdiven dayamış kayınpederi de onlarla birlikte yaşamaktadır. 6 kardeşten en büyükleri İsmail 25, deli dolu bir çocuk olan İrfan 23, sorumluluk sahibi Kadir 22, tek kız çocuğu olan Seher 18, okumayı hiç sevmeyen Sadık 16 ve en küçükleri Hakan ise 8 yaşındadır.

Üst üste yaşanan felaketler ve beklenmedik olaylar Toptaş Ailesi’ni yavaş yavaş zorunlu göçe doğru iter. Apar topar İstanbul’a gelen aile, hepsinden önce bu büyük şehre gelmiş olan büyük oğul İsmail’in evine sığınılar.

“Kayıp Şehir”, Toptaş Ailesi’nin hayatta kalma mücadelelerini anlatırken, aynı zamanda İstanbul’un arka sokaklarında hayata tutunamamış insanların yaşadıkları dramı da ekrana getiriyor.

Dizide hayatı bilen, açık sözlü ve güçlü bir duruşu olan aynı zamanda seks işçiliği yaparak geçimini sürdüren Aysel’i Gökçe Bahadır ve onun transseksüel arkadaşı Duygu’yu Ayta Sözeri canladırmaktadır. İstanbul’a sonradan göç eden Toptaş ailesi Aysel’e kapı komşusu olur. Aysel kendisine karşı çok önceden beri ilgisi olan Ethem (Uğur Polat) ile yine ona âşık olan İrfan arasında kalır.

Kayıp Şehir Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)

Gökçe Bahadır (Aysel) Hayatın kirli yüzünü görmüş olmasına karşın kötü yüzüne karşı dürüst, merhametli ve açık sözlü yüzüyle dik durabilen bir kadın.

İlker Kaleli (İrfan) Aysel’e deliler gibi âşık olan, ailenin hayalperest ve maceracı büyük oğlu

Nik Xhelilaj (Kadir)

Nazan Kesal (Meryem)

Uğur Polat  (Ethem)

Cansu Tosun  (Zehra)

Taner Ölmez (Sadık)

Elifcan Ongurlar (Seher)

Tugay Mercan (İsmail)

İhsan Berk  Aydın (Hakan) Ailenin en küçük çocuğu

Ahmet Mekin (İsmail Dede) Ailenin en büyüğü

Ayta Sözeri (Duygu) Hayatını seks işçiliği ile sürdüren Aysel’in yakın arkadaşı

Kayıp Şehir Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

MEKANLAR:

Kayıp Şehir dizisinin çekimleri İstanbul’da yapıldı. Ağırlıklı olarak, Beyoğlu’nun arka sokakları, Tarlabaşı ve Tophane çekim mekanı olarak kullanıldı.

JENERİK:

Kayıp Şehir dizisinin müzikleri, Demir Demirkan ile Yıldırım Türker’e ait.

Kayıp Şehir Jenerik Müziği

FRAGMANLAR:

Kayıp Şehir dizisinden ilk fragman Kanal D’nin ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2012 yılının Ağustos ayında yayınlandı. İlk görüntüler büyük beğeni topladı.

İlk Tanıtım:

TÜM BÖLÜMLER:

Kayıp Şehir dizisi 14 Eylül 2012 tarihinde Kanal D ekranlarında izleyici ile buluştu. Dizinin gün ve saati pek çok kez değişti ancak istenen reyting oranlarına ulaşamadı. Kanal D diziyi 25 Mart 2013 tarihinde yayınlanan 26. bölümü ile bitirme kararı aldı.

Kayıp Şehir dizisinin tüm bölümlerini Kanal D’nin internet sayfasından izleyebilirsiniz.

Tüm Bölümleri izlemek için tıklayınız…

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Kayıp Şehir dizisinin sahnelerinden etkileyici klipler de dizinin yayınlandığı yıllarda YouTube’da paylaşıldı. Ayrıca, ünlü sanatçı Sezen Aksu’da dizi için ‘İstanbul Yokmuş Bundan Başka’ adlı bir şarkı besteledi. Aşağıda video klipleri bulabilirsiniz:

‘İstanbul Yokmuş Bundan Başka’ Şarkısı Klip

Kadir& Aysel Aşkı Özel Klip

UNUTULMAZ SAHNELER

Kayıp Şehir dizisinin unutulmaz sahnelerinden bazılarını aşağıda görebilirsiniz;

Aysel ile Kadir Öpüştü

Aysel’den İrfan’a Yeşil Işık!

Küvet Sahnesi

Oblomov Aysel

Sadık’ın Apaçi Olma Merakı

Aysel Ethem’den Hesap Soruyor!