Ana sayfa Dizi Haberleri Türk dizilerinin ilk kadın tarihi kahramanı Akkız, Destan’la erkek rakiplerini geride bıraktı!

Türk dizilerinin ilk kadın tarihi kahramanı Akkız, Destan’la erkek rakiplerini geride bıraktı!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – ATV’nin yeni tarihi dizisi Destan ilk bölümüyle reyting dünyasına bomba gibi bir giriş yaptı. Türk dizileri içinde ilk kez bir tarihi kadın kahramanı başrol yapan Destan, başrolleri erkek olan tarihi dizi rakiplerini dahi geride bıraktı.

Türklerin müslümanlığı kabulünden önceki dönemi anlatan Destan, ilk kez tarihi bir kadın karakteri başrol yapmasıyla dizi dünyasında çok önemli bir adımı da gerçekleştirmiş oldu. Bugüne kadar birçok tarihi dizi çekildi ama kahramanları hep erkekti.

Destan ise ilk kez tarihi bir kadın karakteri başrole taşıdı ve dizinin savaşçı kahramanı yaptı. Destan, dün akşam ilk bölümüyle ekrana geldi ve elde ettiği reyting rakamlarıyla baş kahramanı erkek olan Alparslan Büyük Selçuklu dizisini dahi geride bıraktı. Baş erkek karakteri Barış Arduç’un canlandırdığı TRT 1 dizisi Alparslan Büyük Selçuklu, yayına geldiği ilk günden bu yana reytinglerde birinciliği elden bırakmıyor.

Türk dizilerinin ilk kadın tarihi kahramanı Akkız, Destan'la erkek rakiplerini geride bıraktı! 7

Destan’ın başrol oyuncusu Ebru Şahin de, dizinin baş karakteri olan savaşçı kahraman kadın Akkız için çok uygun bir seçim oldu. Şahin daha ilk bölümde gösterdiği performansla kariyerinde kendisine çok büyük bir kapı daha açmış oldu.

Aslında spor akademisi mezunu olan ve dolayısıyla aksiyon sahnelerinde çok başarılı oyuncu olan Ebru Şahin, Akkız rolü için çok hazırlandı. Hercai dizisinde zaten at binen oyuncu, bu yeteneğini geliştirirken, ok atma, dövüş ve kılıç kullanma gibi eğitimler de aldı. Ebru Şahin, bu eğitimlerin faydasını da sete çıktığı zaman gördüklerini belirten açıklamasıyla da dikkat çekmişti.

Son derece güçlü ve savaşçı bir karakter olan Akkız, Türk dizilerindeki kadın rollerinde de önemli bir kapıyı aralamış oldu. Bozdağ Film tarafından çekilen Destan, kadınları güçlü gösteren bu karakteri ve dizisiyle Türk dizi dünyasına imzasını attı ve daha ilk bölümüyle büyük bir başarıya ulaştı.