Ana sayfa Sinema Türk filmi Geçen Yaz çok yakında Netflix’te!

Türk filmi Geçen Yaz çok yakında Netflix’te!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bugüne kadar Annemin Yarası, Yarına Tek Bilet gibi filmlere imzasını atan yönetmen Ozan Açıktan’ın son filmi Geçen Yaz çok yakında Netflix’te yayınlanacak.

43 yaşındaki yönetmen Netflix’te yayınlanan ve başrollerinde Dilan Çiçek Deniz ve Metin Akdülger”in yer aldığı Yarına Tek Bilet isimli filmle uluslararası dijital kanalın Türk yapımı ilk orijinal filmine imza atmıştı.

Türk filmi Geçen Yaz çok yakında Netflix'te! 6

İngilizce versiyonunda Summer 96 olarak adlandırılan filmin başrollerinde Ece Çeşmioğlu, Fatih Şahin, Halit Özgür Sarı, Aslıhan Malbora gibi genç oyunculara deneyimli isimler Süreyya Güzel ve Kubilay Tunçer eşlik ediyor.

Filmin konusu ise şöyle: “Türkiye’nin güneyinde 1996’nın yaz aylarında geçen hikâye, rüzgar, kayalık uçurumlar, sonsuz dalgalar arasında aşk ve yaşamla tanışan, eninde sonunda hüznü de tadacak olan bir grup gencin hikâyesini konu alıyor. Her yıl ailesinin yazlığına giden Deniz için bu yıl farklıdır. Artık 16 yaşına girmiş aşka dair yeni duygular ve yeni deneyimler yaşamak istemektedir. Deniz Aslı’ya yakınlaşmaya çalışırken, aynı mahallenin ortalığı kasıp kavuran, son derece yakışıklı ve sportif genci Burak’ın da Aslı’yla ilgilendiğini fark eder. Her karakterin midesinde uçuşan kelebekleri izlerken, aynı zamanda ilk kalp kırıklığına ve ergenliğin başlangıcına şahit olacağız.”

Yapımcılığını OGM Pictures’ın üstlendiği filmin senaryosu ise Sami Berat Marçalı’ya ait.

Geçen Yaz, 9 Temmuz’da tüm dünyayla birlikte aynı anda Netflix’te izleyiciyle buluşacak.