Ana sayfa Dizi Haberleri Tutunamayanlar dizisi hakkında taklit iddiası!

Tutunamayanlar dizisi hakkında taklit iddiası!

tarafından ker_def

Ünlü oyuncu Fadik Sevin Atasoy cephesinden gelen TRT1’in yeni dizisi Tutunamayanlar hakkındaki iddia herkesi şoke etti. Ünlü oyuncu, Erdal Beşikçioğlu’nun yönettiği Muse isimli tiyatro oyununda yer alan sahnelerin Doğu Demirkol ve Ece Ceşmioğlu’nun başrolündeki Tutunamayanlar dizisinde yer aldığı iddiasıyla sosyal medyadan paylaşımda bulundu.

Oyunun yazarı da olan Atasoy, “Yazarı ve oyuncusu olduğum Muse – Bir Esin Perisi Davası oyunumda adı geçen karakterler, fikir, konu ve içeriğin Tutunamayanlar dizisindeki bölümde kullanılmış olması, mevcut benzerlik aşikardır” ifadeleri ile Tutunamayanlar dizisi hakkında taklit iddiasını ortaya attı.

Tutunamayanlar dizisi hakkında taklit iddiası! 8

Tutunamayanlar dizisi yetkililerini uyaran Fadik Sevin Atasoy, kendi oyunundan sahnelere yer verilmeye devam edilmesi durumunda hukuki bir mücadele başlatacağı ikazında da bulundu.

Atasoy, “Dilerim telif haklar yasasını ihlal edecek bir noktaya gelmez ve yeni başlayan Tutunamayanlar dizisi, sezonda layığı ile başarılı olur ki, ulusal bir devlet kanalında yayın yaparken fikri mülkiyet haklarına özen göstermeleri gerekliliğini ihlal etme yolunu seçmezler, kendilerine saygı ile arz ederim. Aksi takdirde fikri mülkiyet haklarımı gözetmenin hukuki ve resmi yollarına başvurmak durumunda kalacağımı üzülerek bildirmek zorundayım.”

Tutunamayanlar dizisi hakkında taklit iddiası! 9