Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Ümit Erlim Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Ümit Erlim Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Ümit Erlim, 27 Eylül 1987 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Ümit Erlim
Doğum Tarihi: 27 Eylül 1987
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.87 m.
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/erlimumit/

Ümit Erlim Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Annesi matematik mühendisi, babası iktisat mezunudur.  İTÜ’de Fizik Mühendisliği Bölümü’nde okurken oyuncu olmaya karar vermesi ilk başta ailesi tarafından desteklenmedi. “Ailemde sanatla ilgilenen hiç kimse yok. Annem başlarda biraz rahatsız oldu ve karşı çıktı. İlk sene hiçbir oyunumu izlemeye gelmedi. İkinci yıl gelip beni izledikten sonra her şey düzeldi. Okul değiştirme süreci de biraz sancılıydı. Ailem mühendisliği bitirmemi istiyordu. Fakat ben tekrar mühendisliğe enerji harcamak istemedim. Bunu oyunculukta geliştirmek istedim. Ama sonrasında hep destek oldular.”

Eğitim hayatı: İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Fizik Mühendisliği’nde okurken okulu 3. sınıfta bıraktı ve burslu olarak Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde oyunculuk eğitimi aldı.  Londra Goldsmiths Üniversitesi Performans yüksek lisans mezunudur.

Hayatının dönüm noktası: İTÜ’de Fizik Mühendisliği Bölümü’nde okurken  bir süre sonra sosyal anlamda kendisini eksik hissetmesi  ve arayışa girmesiyle hayatının akışı değişti. “Kamera önü oyunculuğuna dair kursa gittim. Orada da bir şeyler eksikti. Tiyatroyla uğraşmaya başladım. Teknik üniversitede tiyatro grupları çok meşhurdu. Bir gruba dahil oldum. İkinci yılımda da oyun çıkarmaya başladık. ‘Babil’e Bir Melek İniyor’ adlı oyunda ana karakteri canlandırdım. O süreç beni çok etkiledi ve ufkumu açtı. Okulu 3’üncü yılımda bıraktım ve Kadir Has Üniversitesi’nde tiyatro bölümünü burslu kazandım.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2011 yılında, ‘Pis Yedili’ dizisinde canlandırdığı ‘Zeki’ karakteriyle başladı. Pis Yedili dizisi geniş bir kitle tarafından tanınmasını sağladı. Üniversiteye giderken bir yandan da Pis Yedili dizisine seçildi. Dizideki ‘Zeki’ karakteri ise Gani Müjde’nin Erlim’in oyunculuğunu beğenmesinden sonra ortaya çıktı. “Gani Müjde, ‘Zeki’ rolünü benim için yazdı. Diziye başladığımda 20’li yaşlarımdaydım. O dönem acayip fenomen olmuş bir diziydi. O role seçilişim de ilginçtir. Kadir Has Üniversitesi’nde ikinci sınıftaydım. Aklımda hiç dizide oynamak yoktu ve hep tiyatro ile ilgileniyordum. Her yaz Avrupa’ya gidip sokak tiyatrosu yapıyordum. Bir süre sonra ailem kendi ayaklarımın üzerinde durmamı istedi. Okuldan bir arkadaşım beni, cast direktörüyle tanıştırdı. ‘Gani Müjde bir dizi yapıyor ve seçmelerine katılman gerek’ dedi. Ben de denemek istedim. İlk kamera önü dizi seçmeme gittim. O çekimden çıktıktan sonra ‘Hayatımdaki en kötü rolümü verdim. Acaba oyunculuğu mu bıraksam?’ diye düşündüm. Ve çok kötü hissettim. Bir hafta sonra beni tekrar çağırdılar. İkinci aşamaya gelmiştim. Çok şaşırdım. Bu sefer yönetmen, cast direktörü, yapımcı, senaryo yazarı hepsinin önünde oynayacaktım. O zaman çok daha rahat hissettim. 9 kişiye özel tiyatro yapıyormuşum gibiydi… Sonunda kadroda olacağım onaylandı fakat o dönem ‘Zeki’ diye bir karakter yoktu. Ama Gani Müjde, ‘Ben seni çok beğendim, kadroda olmanı istiyorum. Sana bir karakter yazacağız ve dahil olacaksın’ dedi. Zengin grubun içinde ufak bir rolüm vardı. Oynaya oynaya gelişti ve o karakter büyüdü. İnsanlar bu karakteri konuşmaya başladı. 3 sene sürdü. 100 bölüm oynadım, son senemde Londra’dan sete gidip geliyordum. Dizinin yayınlandığı dönemde sokakta sürekli durdurup fotoğraf çektirmek istiyorlardı. Çok garipsiyordum ve hiç alışık değildim. Çünkü orada oynadığım karakterle hiç alakası olmayan bir enerjim var. İnsanlar bazen gelip ‘Abi sen Pis Yedili’deki Zeki misin?’ derdi. Bir iki kere utanarak ‘Yok değilim’ dediğim olmuştur.”

Ümit Erlim Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İlk sinema filmi: Çağan Irmak/ Nadide Hayat

Kariyer planı: Pis Yedili dizisinin son bölümlerinde yüksek lisans yapmak için Londra’ya gitti.  “Diziden sonra çok benzer rollerde oynamamı istediler. O dönem çok sıcak bakmadım. Fazla idealist bir şekilde onları kabul etmedim. Tercih yapmam gerekiyordu ben de Londra’ya gittim. Belki burada kalsaydım başka bir şekilde ilerleyecekti kariyerim. Diziden kazandığım parayı biriktirdim. Üzerine kredi çektim, o parayla İngiltere’de tiyatro üzerine yüksek lisans yaptım. Orası prensip ve kurallar çerçevesinde yaratıcılığımı sergilememi sağladı. 4 yıl orada kaldıktan sonra İngiltere’de oyunculuk yaparak gelmek istediğim noktaya gelebileceğimi düşünmedim. ‘Boş yere burada neden pedal çeviriyorum’ diye düşündüm. Baştan başlamak pahasına Türkiye’de devam etmek istedim. Bir süre sonra başka işlerle uğraşıp oyunculukla devam edebilirdim. Ama yerimde sayıyormuşum gibi geldi. Koltuğumu sağlam yere almak gibiydi orada kalmak… Londra’daki oyuncu arkadaşlarım da Türkiye’deki işlerimi gördükten sonra orada olmamı garipsemişti.”

Gelecek Hayali; “Gelecekle ilgili de, bir an önce pandeminin bitmesini ve yine eskisi gibi tiyatroların seyirciyle buluşmasını diliyorum. Sahne sanatları neredeyse her büyük toplumsal değişimde; bu değişimi en iyi gözlemleyip yorumlayan sanat dalı. Birçok tiyatro kuramcısı, oyunculuk teorisyeni, yazar, yönetmen dünyanın her yerinde, ve zorlu zamanlarda bir yolunu bulup sanatlarını yapabilecekleri, düşüncelerini paylaşabilecekleri alan bulmuşlardır. Stanislavski’den Bertolt Brecht’e; Grotowski’den Muhsin Ertuğrul’a… Dolayısıyla, bu çağın zorluklarını ve yaşadığımız kayıpları da beraberce aşacağımızı düşünüyorum. Sabırla ve direnerek.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2021- Yeşilçam/ Zeki

2018- Vatanım Sensin/ Yunan Teğmen

2011/2014 – Pis Yedili / Zeki

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Tutsak (Kısa Film)

2017 – Göçebe / Tima

2016-  Seviyorum Ama Arkadaşça / Erdi (TV Filmi)

2015 – Nadide Hayat / Kerim

2014- The King’s Hand/ Doktor (Kısa Film)

TİYATRO OYUNLARI

2021- Romeo ve Juliet / Oyuncu

2020- Yalnızlar İçin Çok Özel Bir Hizmet / Oyuncu

2016- Yaşlı Çocuk / Allen

2012- Deplasman / Oyuncu