Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Umut Kurt Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Umut Kurt Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Umut Kurt, 17 Nisan 1981 tarihinde Erzincan’da doğmuştur. Türk dizi, sinema, tiyatro oyuncusu ve müzisyen.

Adı: Umut Kurt
Doğum Tarihi: 17 Nisan1981
Doğum Yeri: Erzincan
Boyu: 1.79 m.
Kilosu: 70 kilo
Burcu: Koç
Annesi: Sevim Kurt
Babası: Cemal Kurt
Göz Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: Can Kurt- Aylin Kurt
Instagram: https://www.instagram.com/umutkurt/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Umut Kurt Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Erzincan’da doğdu, 40 günlük bebekken ailesi İstanbul, Kartal’a taşındı. İki kardeşi var. “Çocukluğuma dair hatırladığım çok şey var; Biraz komik ancak memlekette dedemin dağı var. Yıllar önce devletten almışlar, kireç ocağı olarak çalıştırmış ve sonradan ocağı kapatmışlar. Sorana dedemin dağı var diyorum. Ancak biz Kartal’da tek katlı, çatısız bir evde oturuyorduk. Kartal, her yönüyle ilginç ve değişik bir yer. Sanatta da ön plandadır, nümayişte de.  Kartal’da yaşayanlar, gördüler mi olumsuz bir durum hemen sokağa çıkarlar ve haklarını aramak isterler.”

Çocukluk yılları: Çocukken kekemeydi, tiyatroya başlayınca kekemeliğini yendi. “Annem, barındığımız semti pek güvenli bulmazdı, oyun oynamam için kolay kolay dışarı salmazdı. Yalnız bir çocukluktu benimkisi.  Sonra biraz serpildim, bağlama kursuna gittim, koroda şarkı söyledim, basketbol ve futbol oynadım. Derslerle aram ise iyi değildi ancak yine de geçerdim sınıfımı. Arkadaşlarımla CHP gençlik kollarına kaydolmuştuk. Orada halkoyunlarına gittim, kickboks yaptım. Sonra bir gün ablalarımız, beni tiyatro kursuna gönderdiler. Tiyatro öncesinde kekemeydim ve onun sayesinde bunu yendim. İşçi semti, Bertolt Brecht ve Kartal Sanat Tiyatrosu. Onlar, gerçekten bize iyi öğrettiler. Babamın ‘aç kalırsın’ itiraz ve ikazlarına karşın artık oyuncu olmaya karar vermiştim. O dönem Nestle’de plasiyerlik, Real Hipermarket’te satıcılık yaptım. Denedim ancak konservatuara giremedim. Müjdat Gezen Sanat Merkezi (MSM) ise bana oyunculuğun kapılarını açtı.”

Eğitim hayatı: Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuarı’ndan mezun olduktan sonra Beşiktaş Kültür Merkezi oyuncularına katıldı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2004 ‘Kalp Gözü’  dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Hatırla Sevgili’ dizisinde canlandırdığı ‘Yaşar’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Vefakar, çalışkan, azimli. “Hiçbir iyiliği unutmam ben. Yardıma ihtiyacı olan herkesin yanında olurum. Bir gönül bağı kurulduğu zaman hep onun peşinden gidersin. Ben babama benzemişim, o da yerinde duramaz. Devlet Su İşleri’nde (DSİ) çalışırdı ancak bunun dışında da birçok iş yapardı. O bana ‘atom karınca’ der.”

Hobisi: Müziğe ve denize merakı var. “Dalma merakım hep vardı. Teknemle denizde olmaya bayılıyorum. Bir de zaten ülkemizde insanın nasıl olur da denize merakı olmaz? Neredeyse dört tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşıyoruz. Biz ne kadar denizci olursak ülkemiz o kadar kalkınacak. Bir de bu kadar güzel bir deniz dünyanın hiçbir yerinde yok. Bundan uzak kalmak mümkün değil. Denizciliğin pahalı olduğu sanılıyor ama öyle değil. Bir marinaya İstanbul’da bir otoparka verdiğinizden daha fazla para vermezsiniz.  Pek bilinmez ama müziğe oyunculuktan çok daha önce başladım. Çocukluğumdan beri enstrüman çalmaya çalışıyorum. Şan eğitimime okuldan sonrada devam ettim, uzun süre müzikallerde oynadım, içinde müzik olan birçok projede şarkı söyledim. Kısacası müzik yapmayı, dinlemeyi, söylemeyi çok seviyorum.”

Düşünce yapısı: “Artık mankenlerin değil, aktör ve aktrisler ön plana çıktığı günlere doğru gidiyoruz. Ajitasyona açık, sulu zırtlak yapımlara çok sinirleniyorum. Hoş değil, doğru da değil. Yeşilçam’da yıllar önce yapılan işlerden sıyrılmalı ve gerçek hayatın renklerini ekrana taşımalıyız. Şapka, gözlük takıp sokağa çıkıyorum ve halk neyi seviyor, nelere tepki duyuyor öğreniyorum. Ben üretmeden duramam, Uğur Yücel gibi oyuncu olmak istiyorsam ilerlemek ve hedefimi belirlemek zorundayım.”

Umut Kurt Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Mutluluk kaynağı: Müjdat Gezen ve Yılmaz Erdoğan’dan eğitim alma fırsatı yakaladığı için kendisini şanslı görüyor. “Oyunculuğu ve sanatı anlamayı başladığım yıllara dönüp baktığımda çok şanslı olduğumu görüyorum. Hem MSM hem de BKM’de en çok soru sormayı ve özgün olmayı öğrendim. Müjdat Hoca’nın ve Yılmaz Abi’nin benim ve arkadaşlarım üzerindeki emeği çok büyük, onların vizyonu ve öncülüğü birçok sanatçı ve sanat eserinin ortaya çıkmasına vesile oldu, kendi adıma bugüne kadar ürettiğim ne varsa temelini elbette bu özgün öğretim oluşturdu.”

İlk sinema filmi: Yılmaz Erdoğan/ Organize İşler

İş hayatına bakışı: Oyunculuğunun yanında müzisyenlik kimliği de var. Hatta onu ekranlardan tanıyanların, sahnede görünce şaşırdıklarını belirtiyor. “Çok istediğim bir şeydi sahneye çıkıp şarkı söylemek ama sahneye çıktığımda dışarıdan göründüğü kadar kolay olmadığını anlamam uzun sürmedi tabii ve orkestra arkadaşlarım olmadan bunu asla yapamazdım. Şansım uzun süredir zaten arkadaş olmamızdı. Yaman (Hadi) bütün ekibi toplayıp repertuarımızın ve tarzımızın oluşmasını sağladı. Yıllardır birlikte sahneye çıkmak isteyen bu çok kıymetli müzisyenleri aynı orkestrada bir araya getirdi ve yine şansım yaver gitti. La Boucherie ve BKM Mutfak da bize sahnesini açınca çok eğlendiğimiz geceler arka arkaya geldi. Sanırım uzun süre şarkı söylemeye devam edeceğim. Arabesk ve pop parçalardan oluşan bir repertuarla sahneye çıktık. Serhan Yasdıman ve Funda Gürses de dinlemekten büyük keyif aldığım, sahnelerde pek duyamayacağınız şarkılar söylüyor. Onlar şarkı söylerken bazen sahnede olduğumu unutuyorum. Beni sahnede görenler açıkçası şaşırıyorlar ve tekrar geliyorlar. Sanırım ummadıkları kadar eğleniyorlar.  Yüzü gülen, oynayan, şarkılara eşlik eden arkadaşlarımı misafirlerimizi görünce ben de mutlu oluyorum. Tiyatro benim için hissiyat ve duygu olarak sinema ve televizyondan ayrılıyor. Tiyatro biraz böyle maça çıkmak gibi. Gerçekten stadyum gibi düşünün. Oynadığımız sahnenin etrafında seyirci oturuyor. Seyircinin karşısına çıkmak, hem performans olarak hem de duygu olarak daha yüksek ve heyecanlı bir durum.”

Kariyer planı: Proje seçiminde, projenin bütününe dikkat ediyor. “Benim için star olan projenin kendisidir. Eğer proje iyi giderse kariyer olarak herkese faydası olacaktır.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2021 Çıplak 2: Ölenle Ölünmez/ Kartal

2020- Şeref Sözü/ Hasan Usta

2017- Payitaht Abdülhamid/ Yüzbaşı Celal

2014 – Ulan İstanbul

2013 – Yüksek Giriş / Cesur

2013 – Beni Böyle Sev / Mazhar

2011 /2012– Mor Menekşeler / Hayali Ömer

2011 – Leyla ile Mecnun / Ata Erkil

2011 – Babam Sağolsun / İsmail Hakkı

2010 – Güneydoğudan Öyküler Önce Vatan / Oğuz Yılmazer

2010/2011 – Gönülçelen / Cihan

2009 – Bu Kalp Seni Unutur mu? / Yaşar

2009 – Acemi Müezzin / Ali

2009 – Yol Arkadaşım/ Aziz

2009 – Canım Ailem / Kuyumcu

2008 – Düğün Şarkıcısı / Bayram

2007/2008 – Hatırla Sevgili / Yaşar

2006 – Bir Demet Tiyatro (Konuk Oyuncu)

2005- Acı Hayat

2004 – Kalp Gözü / Tinerci

SİNEMA FİLMLERİ

2019- Karakomik Filmler: 2 Arada / Önder

2019- Bağlılık Aslı/ Faruk

2015- Madımak: Carina’nın Günlüğü/ Hasret Gültekin

2014 – İtirazım Var / Efrahim Caner

2013 – Çanakkale Yolun Sonu / Hasan

2014 – Biz Babasız Büyüdük / Alim

2012 – Pazarları Hiç Sevmem / Kerem

2011 – Labirent / Zait

2010 – Kavşak / Haydar

2009 – Güz Sancısı / Ferit

2006 – Beynelmilel / Haydar Arıkan

2005 – Organize İşler / Tabutçu

1998- X Kuşağı (Kısa Film)

TİYATRO OYUNLARI

2018- Yalnızlar Kulübü / Oyuncu

2015- Buyur Bi’De Burdan Bak / Yazar

2014- Kral (Soytarım) Lear / Edgar

2011- Kutlama / Festen / Nadim

2009 Pornografi / Oyuncu

2007 – Hisseli Harikalar Kumpanyası

Kadınlar,

Otobüs Durağı,

Erkeklere Özgürlük,

Bu Dünya Bizim,

Godot’yu İzlerken,

Masal Karmakarışık,

Çizmeli Kedi,

Benim Tatlı Meleğim