Ana sayfa Dizi Arşivi Yabancı Damat Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Yabancı Damat Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Yabancı Damat, 2004-2007 yılları arasında Kanal D’de yayınlanan yapımcılığını, Erler Film’in yaptığı, yönetmen koltuğunda Yağmur Taylan, Durul Taylan kardeşlerin oturduğu, Dram türündeki Türk televizyon dizisidir.

3 sezon süren Yabancı Damat dizisi, hem Türkiye’de hem de Yunanistan’da büyük bir izlenme oranı elde etti. Dizinin iki ülke hakını birleştiren bir yönü vardı. Toplam 106 bölüm devam eden dizi, Türk dizi sektörünün en başarılı yapımlarından birisi olarak kayıtlara geçti. Başrollerde Erdal Özyağcılar, Sumru Yavrucuk, Nehir Erdoğan, Özgür Çevik gibi önemli isimler rol aldı.

Yabancı Damat Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:

Kanal: Erler Film
Yapımcı: Türker İnanoğlu
Türü: Dram
Yayın Tarihi: 12 Kasım 2004- 15 Haziran 2007
Mekan: İstanbul, Bodrum, Gaziantep, Yunanistan
Süresi: 80 dakika
Müzik: Gökhan Kırdar
Başrol: Erdal Özyağcılar, Sumru Yavrucuk, Nehir Erdoğan, Özgür Çevik,
Oyuncular: İlker Aksum, Binnur Kaya, Arif Erkin Güzelbeyoğlu, Engin Akyürek, Şinasi Yurtsever, Zeki Alasya, Ayla Karaca, Güzin Alkan, Onur Saylak, Natalia Doussopoulos, Mazlum Kiper, Nilgün Belgün, Ahmet Uz, Ozan Uğurlu, Tülin Oral, Yılmaz Gruda, Katherina Moutsatsos, Ege Uslu, Nazlı Tosunoğlu, Aslı Altaylar, Nur Tüzün, Yüsra Geyik, Selim Gürata, Binnaz Ergin, Yeliz Akkaya, Alara Bozbey.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Instagram: https://www.instagram.com/yabancidamatdizi/
Facebook: https://tr-tr.facebook.com/Ozgurcevik.yabanci.damat.nehirerdogan
Resmi internet sayfası: https://www.kanald.com.tr/yabancidamat/bolum

TÜM HABERLER:

Yabancı Damat dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Tüm haberleri okumak için tıklayın…

Yabancı Damat Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

GENEL İZLENİM:

Yabancı Damat dizisi, yayınlandığı dönemde seyirci tarafından oldukça rağbet görerek en çok izlenen yapımlar arasına girdi. Türk ve Yunan aşkını ekranlara taşıyan dizi her iki ülkede de reyting rekorları kırarak, unutulmaz diziler arasına girdi. Deneyimli oyuncu kadrosuyla izleyiciyi zaman zaman kahkahalarla güldüren zaman zaman da ağlatan dizinin tekrarları da ilgiyle izlendi.

HİKAYESİ:

Gaziantep’in ünlü baklavacısı Kahraman Usta’nın (Erdal Özyağcılar) kızı Nazlı (Nehir Erdoğan) Ankara da üniversite eğitimini bitirmiş memleketine dönmüştür. Çok sevgili kızlarının dönüşünü hasretle bekleyen aile çok mutludur. Ama Nazlı’yı bir sürpriz beklemektedir.

Kahraman Usta, kızının evliliği için ortağı Ökkeş Usta’nın (Zeki Alasya) oğlu Kadir’e (Engin Akyürek) söz vermiştir. Nazlı buna şiddetle karşı çıkar. Nazlı’nın düşüncesine de başta babası olmak üzere annesi, dedesi, ablası ve eniştesi karşıdır. Bir kere söz verilmiştir ve bu iş olacaktır.

Ökkeş ve Kadir’in kendisini istemeye geldikleri gün evden kaçan Nazlı, Bodrum’daki okul arkadaşı Zeynep’e gider. Nazlı burada bir otelde iş bulur ve çalışmaya başlar. Ailesi her yerde Nazlıyı aramaktadır. Bu sırada Nazlı Bodrum da yakışıklı, yabancı bir gençle tanışır. Nazlı bu gencin İngiliz olduğunu zannetmektedir. Oysa ki bu genç, ailesi İstanbul’dan Atina’ya göç etmiş Niko adında bir Yunanlıdır. (Özgür Çevik)

Yıllardır birbirlerine düşmanlık beslemiş iki ülke insanı Yunanlı bir gençle Antepli bir kızın arkadaşlığı nasıl olacaktır? Nazlı ve Niko birbirlerine deliler gibi aşık olurlar. Ancak aşireti ile sözlüsü Nazlı’nın peşine düşer. Ayrıca Niko’nun, ses yıldızı sevgilisi Anna da (Natalia Doussopoulos) bu aşk için büyük bir engeldir. Üstüne üstelik Niko’nun ailesi Türk’lerden, Nazlı’nın ailesi de Yunanlılardan nefret etmektedir.

Yabancı Damat Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)
Nehir Erdoğan (Nazlı)
Özgür Çevik (Niko)
Erdal Özyağcılar (Kahraman)
Sumru Yavrucuk (Feride)
İlker Aksum (Ruşen)
Binnur Kaya (Nazire)
Arif Erkin Güzelbeyoğlu (Memik Dede)
Engin Akyürek (Kadir)
Şinasi Yurtsever (Hamit)
Zeki Alasya (Ökkeş)
Ayla Karaca (Eleni)
Güzin Alkan (Döne)
Onur Saylak (İhsan)
Natalia Doussopoulos (Anna)
Mazlum Kiper (Stavro)
Nilgün Belgün (Katina)
Ahmet Uz (Hikmet)
Ozan Uğurlu (Mustafa Can)
Tülin Oral (Eftelya)
Yılmaz Gruda (Celayir Usta)
Katherina Moutsatsos (Stella)
Ege Uslu (Ege)
Nazlı Tosunoğlu (Rabia)
Aslı Altaylar (Aysel)
Nur Tüzün (Zeynep)
Yüsra Geyik (Melis)
Selim Gürata (Sahte Papaz)
Binnaz Ergin (İkramiye)
Yeliz Akkaya (Esra Akman)
Alara Bozbey (Natalia)

MEKANLAR:

Yabancı Damat dizisinin çekimleri, İstanbul, Bodrum, Gaziantep ve Yunanistan’da gerçekleşti. Dizinin çekimleri Bodrum’da başladı, Yunanistan’ın Sömbeki Adası’nda devam etti. Dizinin daha sonra Gaziantep – İstanbul çekimleri yapıldı. Atina’daki çekimler için ise ayrıca dev bir plato kuruldu. Dizinin Yunanistan’daki çekimleri için Yunan Basın Bakanlığı, Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu’da destek verdi.

JENERİK:

Yabancı Damat dizisinin müzikleri ünlü müzisyen Gökhan Kırdar’a ait. Dizide sık sık Türk ve Yunan müzikleri kullanıldı. Yayınlandığı dönemde dizinin jenerik müziği de oldukça sevildi.

TÜM BÖLÜMLER:

Yabancı Damat dizisi 12 Kasım 2004 tarihinde Kanal D’de ekranlara gelmeye başladı. Gerek konusu gerekse oyuncu kadrosuyla çok sevilen ve bir döneme damgasını vuran dizi, 3 sezon boyunca devam etti. 106. bölümüyle final yapan Yabancı Damat, 15 Haziran 2007 tarihinde ekranlara veda etti. Yabancı Damat dizisinin tüm bölümlerini Kanal D’nin internet sitesinden izleyebilirsiniz. Bölümleri izlemek için tıklayınız…

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Yabancı Damat dizisinin unutulmaz müzikleri ve sahnelerinden etkileyici klipleri de youtube’ da izlemeniz mümkün.

Yerine Sevemem/ Yunanca

Nasıl Olsa Düştüm Aşka/ Gökhan Kırdar

Veda/ Özgür Çevik

Taverna

O Sensin / Klip

KAMERA ARKASI:

Yunanistan ve Türkiye hattında çekilen dizinin kamera arkasındaki renkli görüntüleri de zaman zaman youtube kanalında yayınlandı. Uzun soluklu dizinin başarısında şüphesiz teknik ekip ile oyuncular arasındaki uyumlu işbirliğinin de etkisi var.

Yabancı Damat Ekibi ile röportaj

UNUTULMAZ SAHNELER

Yabancı Damat dizisinin kah eğlenceli, kah duygusal, unutulmaz bazı sahnelerini aşağıda izleyebilirsiniz;

Biz Evlendik!

Yabancı Damat Komik Sahneler

Baklava Ustaları Arasındaki Komik Atışma

Nazire Komik Sahneler

Ruşen & Nazire Komik Sahneler

YABANCI DAMAT YUNANİSTAN’ DA DA REYTİNG REKORU KIRDI…

Yabancı Damat dizisi Türkiye’de gördüğü ilgiyi Yunanistan’da da fazlasıyla gördü. Yunanistan’da yayınlandığı dönemdeki ölçümlere göre, 10 milyon nüfuslu Yunanistan’da tam 1 milyon 226 bin evde Nazlı ile Niko’nun aşkı izlendi. Yani neredeyse Yunanistan sakinlerinin yarısı her akşam Yabancı Damat’ı seyretti. Bu rakamlar bir iki istisna dışında Yunan dizilerine bile nasip olmadı. İstisnalar da bir şekilde Türk-Yunan aşklarını konu alan dizilerdi.

Yabancı Damat Yunanistan’da fenomen oldu, evlerde, kafelerde, taksilerde, otobüslerde, tavernalardaki sohbetlerde, her yerde konuşuldu. Dizi Yunanistan ve Bulgaristan’ın da aralarında bulunduğu pek çok ülkede gösterilirken. Pek çok kez tekrarları da yayınlandı. Yabancı Damat dizisinin gösterildiği kanalları ve tarihleri aşağıda görebilirsiniz.

2004/2007- Mega Channel (Yunanistan)
2007/2008- ANS TV
2009- MBC (2009)
2009/2010- bTV (Bulgaria)
2010- Star TV
2011- Kanal D
2011- ANS TV
2013- Kanal 7
2013- Prva Srpska Televizija (Sırbistan)
2014- MaxSmart Premium
2015- TV2
2016-Teve2
2018- Kanal D
2020- Kanal D