Ana sayfa Dizi Haberleri Yargı dizisi Türkiye’yi sarsan iki kadın cinayetine değindi! Yine izleyicilerden takdiri topladı!

Yargı dizisi Türkiye’yi sarsan iki kadın cinayetine değindi! Yine izleyicilerden takdiri topladı!

tarafından sule sule

Televizyongazetesi.com/Detay – Kanal D’de pazar akşamları izleyiciyle buluşan Yargı dizisi, senaryosunda Türkiye’de yaşanan gerçek olaylara değinmeye devam ediyor. Dizinin senaryo ekibi dün akşamki bölümde tüm Türkiye’nin yüreğini sızlatan bir olaya daha gönderme yaptı.

Neredeyse her bölümünde Türkiye’de yaşanan olaylara gönderme yaparak satır altı mesajlar veren Yargı dizisi dün akşam yine bir süre önce ülkemizin gündemini sarsan iki kadın cinayetine değindi. Bu mesajıyla Türkiye’de kadına şiddete dikkat çeken dizi ekibi bir kez daha izleyicilerin takdirini kazandı.

Yargı’nın dün akşamki bölümünde gençlerin kullandığı arabanın bagajında yanmış bir ceset bulundu. Cesedin kim olduğu bir süre belirlenemedi. İlk önce herkes Ceylin’in babası Zafer zannetse de yapılan araştırmalar sonucu cesedin 16 yaşındaki Pınar Şentürk isimli genç bir kıza ait olduğu ortaya çıkmıştı.

Dizide Pınar Şentürk davasına, dizide Şükran Ovalı tarafından canlandırılan Savcı Derya bakıyordu. Ancak bir kadın cinayeti olduğundan davanın kadın savcı tarafından görülmemesi uygun görülmüş ve dosya Pars’a verilmişti.

Yargı dizisi Türkiye’yi sarsan iki kadın cinayetine değindi! Yine izleyicilerden takdiri topladı! 13

Yargı dizisindeki bu hikayenin, senaristler tarafından 16 yaşındayken nişanlısı tarafından katledilen Sıla Şentürk ve 27 yaşındayken bir erkek tarafından yakılarak katledilen Pınar Gültekin’i anmak için yazıldığı ortaya çıktı.

21 Temmuz 2020’de yaşanan Pınar Gültekin olayında, genç kadının eski sevgilisi Cemal Metin Avcı, Gültekin’i boğarak öldürdüğünü, cesedini bağ evindeki varile koyup yaktığını ve üzerine de beton döktüğünü itiraf etmişti. Sıla Şentürk ise kısa süre önce nişanlısı Hüseyin Can Gökçek tarafından boğazı kesilerek öldürülmüştü.

Türkiye’de yaşanan haksızlıklara ve olaylara dikkat çeken Yargı dizisi daha önce de birçok farklı konuya dikkat çekmişti. Dizide mülakatta yapılan haksızlıklar, Samsun’da Atatürk heykeline yapılan saldırı, cinsiyet eşitsizlikleri, Kadir Şeker gibi olaylara değinilmişti.