Ana sayfa Dizi Haberleri Yargı dizisinde o cinayet vakasındaki isim dikkatinizi çekti mi? Korkunç iki olaya gönderme yapıldı…

Yargı dizisinde o cinayet vakasındaki isim dikkatinizi çekti mi? Korkunç iki olaya gönderme yapıldı…

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Pazar akşamları yayınlanan Kanal D’nin Yargı dizisindeki pek çok olay, gerçek hayatta yaşanan ve Türkiye’nin hafızasına kazınan kimi olaylara da gönderme yapıyor. Toplumun kanayan bir yarası olan ve giderek artan kadına şiddet-kadın cinayetleri konularına titizlikle değinilen dizide, geçtiğimiz hafta çok çarpıcı bir hikaye ile gerçek hayatta yaşanan iki cinayete gönderme yapıldı.

Türkiye’nin gündemine iki olay da çok korkunç bir şekilde gelmişti. İki gencecik kadın, iki katil erkek tarafından hunharca öldürülmüştü. Örneklerini hala görmeye devam ettiğimiz kadın cinayetlerine yaptığı vurgu ile Yargı dizisini ayrıca taktir etmek gerekiyor.

Özellikle iki çarpıcı kadın cinayetini dizideki hikayede birleştirerek anlatması da bir başka vurucu taraf oldu. Türkiye’nin çok konuştuğu Pınar Gültekin cinayetinin ardından, Sıla Şentürk de yine korkunç bir şekilde öldürülmüş 16 yaşında gencecik bir insan olarak çok konuşuldu, hafızalara kazındı.

Yargı dizisinde o cinayet vakasındaki isim dikkatinizi çekti mi? Korkunç iki olaya gönderme yapıldı... 9

Dizinin geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümünde, Şükran Ovalı’nın oynadığı Derya Savcı’nın baktığı Pınar Şentürk davası, bu iki kadın cinayetine gönderme yapıyordu. Pınar Gültekin’in ismi, Sıla Şentürk’ün soyadı alınarak dizide 16 yaşında öldürülen kıza Pınar Şentürk adı verilerek herkesin içini yakan cinayetlere atıf yapıldı.

Arabanın bagajında bulunan yanmış cesedin 16 yaşındaki Pınar Şentürk isimli genç bir kıza ait olduğunun ortaya çıkması, izleyicinin de tüylerini diken diken eden anlardı. Gerçek hayattaki cinayetlere vurgu yapan bu bölümlerde Şükran Ovalı’nın Savcı Derya rolüyle eli ayağı titreyerek yaşadıklarını, izleyenler de ekran başında yaşadı.

Yargı dizisinde o cinayet vakasındaki isim dikkatinizi çekti mi? Korkunç iki olaya gönderme yapıldı... 10

(Pınar Gültekin)

Yargı dizisindeki bu hikayenin, senaristler tarafından 16 yaşındayken eski nişanlısı tarafından kaçırılan, taciz edilen ve daha sonra boğazı kesilerek katledilen Sıla Şentürk ve 27 yaşındayken bir erkek tarafından önce dövülen, daha sonra boğularak öldürülen, ardından bir ormanda varile konularak yakılan ve üzerine beton dökülen Pınar Gültekin için yazıldığı da anlaşıldı…

Yargı dizisinde o cinayet vakasındaki isim dikkatinizi çekti mi? Korkunç iki olaya gönderme yapıldı... 11

21 Temmuz 2020’de yaşanan Pınar Gültekin olayında, genç kadının eski sevgilisi Cemal Metin Avcı, Gültekin’i boğarak öldürdüğünü, cesedini bağ evindeki varile koyup yaktığını ve üzerine de beton döktüğünü itiraf etmişti. Sıla Şentürk ise kısa süre önce nişanlısı Hüseyin Can Gökçek tarafından boğazı kesilerek öldürülmüştü.

Türkiye’de yaşanan haksızlıklara ve olaylara dikkat çeken Yargı dizisi daha önce de birçok farklı konuya dikkat çekmişti. Dizide mülakatta yapılan haksızlıklar, Samsun’da Atatürk heykeline yapılan saldırı, cinsiyet eşitsizlikleri, Kadir Şeker gibi olaylara değinilmişti.