Ana sayfa Sosyal Medya Yargı’nın Avukat Ceylin’i Pınar Deniz rolüne bakın nasıl hazırlanmış?

Yargı’nın Avukat Ceylin’i Pınar Deniz rolüne bakın nasıl hazırlanmış?

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Kanal D’de yayınlanan Yargı dizisindeki performansıyla adından söz ettiren başarılı oyuncu Pınar Deniz dizide mücadeleci, pes etmeyen, hedefe kilitlenmiş bir avukat olan ‘Ceylin’ karakterine hayat veriyor.

Duyguların yoğun olarak yaşandığı dizinin hikayesinde Pınar Deniz’in farklı duyguları çok iyi yansıtması izleyicileri fazlasıyla etkiliyor. Hafta sonu, Pazar Postası’na röportaj veren oyuncu rolüne nasıl hazırlandığını şu sözlerle anlattı;

Yargı'nın Avukat Ceylin'i Pınar Deniz rolüne bakın nasıl hazırlanmış? 10

“Avukat arkadaşlarımdan yardım aldım ama asıl çalıştığım kısım, Ceylin’in nasıl düşündüğü ve hissettiği üzerineydi. Proje şekillenmeye başladığında adliyeye gitme fırsatım olmuştu, davalara katılıp insanları gözlemledim.

Savunma yapan avukatların giyiminden tutun da kullandıkları jest ve mimiklerin sende yarattığı bir yargı var. Halbuki hepimiz görünenin ötesindeyiz. İşimiz tam da bunu anlatıyor. Kimin içinde kötülük olduğunu bilemezsin. Tanıdığını sandığın insanlar en büyük düşmanın olabilir. Ceylin’e çalışırken de onu hep şüpheci bir yerde tutmaya çalıştım.”

Yargı'nın Avukat Ceylin'i Pınar Deniz rolüne bakın nasıl hazırlanmış? 11

Oyuncunun her yeni projeye başlarken yaptığı ilginç bir totemi de varmış; “Bilerek yapmıyorum ama her yeni projede yeni bir eve taşınıyorum. Yenilenmeyi seviyorum, beni beslediğini düşünüyorum. Totem mi bu bilmiyorum ama sadece karakterle ve işin içinde kalmaya çalışıyorum. Çok az sosyalleşip dış dünyayla bağlantımı minimum seviyeye indiriyorum.”

Yargı'nın Avukat Ceylin'i Pınar Deniz rolüne bakın nasıl hazırlanmış? 12

Pınar Deniz, kendi karakterinin canlandırdığı ‘Ceylin’le benzeşen yönlerinin olduğuna da dikkat çekerek. “Ceylin de çok güçlü, ayakları yere basan, acısını saklamayı başaran bir kadın, sanırım o konuda çok benziyoruz. Güçlü görünmenin ağlamamak ve düştüğün yerden hemen kalkmak olduğunu düşünüyordum. Çocukluğumdan beri her zorluğu kendim aşmaya çalıştım. Öyle bir kas oluşturdu ki bende, dünyaya karşı tek başıma savaşabilirmişim gibi hissediyordum.

Yargı'nın Avukat Ceylin'i Pınar Deniz rolüne bakın nasıl hazırlanmış? 13

Büyüdükçe hayatın paylaşmak üzerine kurulu olduğunu, dertlerin iletişim kurarak çözülebildiğini fark ettim. Yaşadığın travmanın büyüklüğü ne olursa olsun, dünyada bunu yaşayan binlerce insan var. Bunların hiçbiri benim suçum değil. ‘Acını göstermekten çekinmemelisin; güçlü görünmek bu değil, sana öğretilen güçlü kadın profilinden kurtul’ diyorum kendime. Duygularımı yaşama odaklıyım. Duygularımın üstünü örtmüyorum artık, hislerimi ifade etmeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.