Ana sayfa Dizi Haberleri Yeni Hayat dizisinin BBC’deki orijinali Bodyguard gibi olması imkansız!

Yeni Hayat dizisinin BBC’deki orijinali Bodyguard gibi olması imkansız!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – BBC tarafından yayınlanmakta olan Bodyguard dizisinin Türk versiyonu bilindiği üzere Yeni Hayat dizisi… Mart ayında 2 bölümü çekilen dizi, pandemi nedeniyle yayına sokulmamış ve yeni sezona bırakılmıştı. Serkan Çayoğlu ve Melisa Aslı Pamuk’u başrolde buluşturan dizide Tayanç Ayaydın ve Nilperi Şahinkaya da diğer önemli isimler.

Kanal D’nin yayınlayacağı Yeni Hayat dizisi bir uyarlama ama BBC’deki orijinal hali gibi olması Türkiye şartlarında pek de mümkün değil. Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, bu durumu köşe yazısında değerlendirdi.

Bodyguard aslında siyasi içerikli bir dizi. Terör sonucu öldürülen İçişleri Bakanı üzerinden, derin ilişkilere yönelen ve siyasetin magazini gibi bir yapım. Sina Koloğlu, bu dizinin Türkiye’ye uyarlanacak halinin ‘siyasetten arınmış’ olacağının altını çiziyor.

Dizinin polisiye tarafı Yeni Hayat üzerinden anlatılacak. Aksiyon çekimleri ve inandırıcılığın yüksek olduğunu belirten Sina Koloğlu, “Artık uyarlama olmaz, yeni bir dizi olur” diye yazdı.

Yeni Hayat dizisi de yola çıktığında bunun yeni bir hikaye olacağı net bir şekilde ifade edilmişti. İçinde siyaset olmayacağı zaten o andan itibaren belliydi.

Yeni Hayat dizisi Temmuz ayında yeniden çekimlere başlayacak. Dizinin birkaç bölüm daha stok yaptıktan sonra yayın hayatına başlaması Eylül ayı gibi bekleniyor.