Ana sayfa Sosyal Medya Hekimoğlu’ndan anlamlı mesaj! Çılgın doktor kas hastası çocukların yanında!

Hekimoğlu’ndan anlamlı mesaj! Çılgın doktor kas hastası çocukların yanında!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kanal D ekranında salı akşamları yayınlanmakta olan Hekimoğlu dizisinde geriye sayım devam ediyor. Finale sadece iki bölüm kaldı. Ancak sosyal yorumlardan belli ki seyirci bu ayrılığa henüz hazır değil.

Dizinin dün akşam (4 Mayıs) yayınlanan 48. bölümünde ekibi dağılan Ateş bir vakayı tek başına çözmeye çalıştı. Son yayınlanan bölümde şunlar oldu:

Yıllardır birlikte olan Melis ve Berk telefonda konuşurken Melis’in çalıştığı bina bir anda çöker. Enkazdan ağır yaralı şekilde çıkarılan Melis, Valide Atik Hastanesi’ne getirilir. Ekibindeki herkesi kaybeden Hekimoğlu, yeni bir vaka almaya niyetli değildir ama Melis’in hiç düşmeyen ateşi ilgisini çeker. Hekimoğlu, kadındaki bulgularla tıbbi dosyasının eşleşmediğini gördükçe Melis’in sevgilisi Berk dahil kimsenin bilmediği gizli bir hayatı olduğunu düşünmeye başlar. Sonuçta Hekimoğlu’na göre “Herkes yalan söyler”. Hekimoğlu’na ekip kurması konusunda baskı yapan İpek ve Orhan ona yardım etmemek konusunda kararlıdır. Bu sayede Hekimoğlu’nun tek başına teşhis koymakta zorlanacağını ve ekip kurmaya razı olacağını düşünürler. Ne var ki Melis’in durumu giderek kötüleşince her ikisi de bir karar vermek zorunda kalır.

Özetle yine işlerin karıştığı ancak Hekimoğlu’nun kıvrak zekasını çalıştırdığı bir bölümdü.

Hekimoğlu'ndan anlamlı mesaj! Çılgın doktor kas hastası çocukların yanında! 10

Bu arada dün akşamki bölümde küçük ama çok önemli bir ayrıntı vardı. Dizinin son bölümünde özellikle çocukları etkileyen DMD hastalığına dikkat çekmek amacıyla hastalıkla ilgili afişler arka planda gösterildi.

Peki DMD hastalığı nedir?

Çocuklarda 3 ila 5 yaşları arasında ortaya çıkan, ilerleyici kas yıkımı ve zayıflığına neden olan genetik bir hastalık olan DMD kas hastalığında kasların bütünlüğünü sağlamakla görevli distrofin proteini sentezlenemiyor. Proteinin yokluğunda kaslar bütünlüğünü koruyamıyor ve yıkım başlıyor. Kaybedilen kasların yerini yağ dokusu almaya başlıyor.

DMD’li çocukların aileleri ve yakınları Hekimoğlu’ndaki bu hassas yaklaşımdan çok mutlu olduklarını sosyal medyadaki paylaşımlarıyla dile getirdiler.

Bir izleyici “DMD’li çocuklar yalnız değil, Hekimoğlu yanlarında” derken bir başkası “#TekBaşına değil DMD hastası evlatlarımız @hekimogludizi teşekkür ederiz” diye yazdı. Bir başka izleyici de teşekkürlerini “DMD kas hastası çocuklarımız #tekbaşına değil #Hekimoğlu dizisinde afişlerimiz duvarları süsledi.Toplumsal farkındalık önemli… #destekolDMDyiyenelim” sözleriyle dile getirdi.

Hekimoğlu'ndan anlamlı mesaj! Çılgın doktor kas hastası çocukların yanında! 11

Hekimoğlu'ndan anlamlı mesaj! Çılgın doktor kas hastası çocukların yanında! 12

Hekimoğlu'ndan anlamlı mesaj! Çılgın doktor kas hastası çocukların yanında! 13