Ana sayfa Sosyal Medya Sarıyer Belediyesi, Aşk-ı Memnu’nun Bihter Ziyagil’ini ölümünün 11. yıldönümünde unutmadı!

Sarıyer Belediyesi, Aşk-ı Memnu’nun Bihter Ziyagil’ini ölümünün 11. yıldönümünde unutmadı!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Halid Ziya Uşaklıgil’in romanından uyarlanarak dizi haline getirilen Aşk-ı Memnu, yayına girmesinin üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen hala fırtınalar estiriyor. Başrollerini Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ’un canlandırdığı Aşk-ı Memnu’nun hala yayınlanan tekrarları izleyicileri ekrana kilitliyor.

Ay Yapım tarafından çekilen ve 2018-2011 yılları arasında Kanal D’de ekranlara gelen dizi yayınlandığı dönen deyim yerindeyse ortalığı yakıp yıkmıştı. Genç ve yakışıklı Behlül Haznedar ve üvey amcası Adnan Ziyagil’in genç karısı Bihter Ziyagil’in arasındaki yasak aşkın hikayesini anlatan dizinin sonunda Beren Saat’in canlandırdığı Bihter kendini silahla vurarak intihar etmişti.

Sarıyer Belediyesi, Aşk-ı Memnu'nun Bihter Ziyagil'ini ölümünün 11. yıldönümünde unutmadı! 13

Bihter Ziyagil’in dizide ölüm tarihi 24 Haziran 2010 olarak geçiyor. Dolayısıyla dün Bihter’in 12. ölüm yıldönümüydü. Ziyagil Yalısı’nın bulunduğu İstanbul’un Sarıyer Belediyesi de Bihter Ziyagil’in hüzünlü ölümünü unutmadı ve sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak andı.

Sarıyer Belediyesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Sarıyer’den bir Bihter Ziyagil geçti” diye yazdı. Hayranlarını hala etkisi altına alan Bihter Ziyagil’le ilgili bu paylaşım diziyi hala unutamayan takipçilerde için de hoş ve eğlenceli bir etki yarattı.

Sarıyer Belediyesi, Aşk-ı Memnu'nun Bihter Ziyagil'ini ölümünün 11. yıldönümünde unutmadı! 14

Takipçilerin bir kısmı paylaşımı çok eğlenceli bulurken bazıları da belediyenin böyle magazin olaylarını paylaşmak yerine semt halkına hizmet vermesi gerektiğine dikkat çekti. Takipçilerin paylaşımla ilgili tepkilerinden bazılarını aşağıda görebilirsiniz.

Sarıyer Belediyesi, Aşk-ı Memnu'nun Bihter Ziyagil'ini ölümünün 11. yıldönümünde unutmadı! 15

Sarıyer Belediyesi, Aşk-ı Memnu'nun Bihter Ziyagil'ini ölümünün 11. yıldönümünde unutmadı! 16

Sarıyer Belediyesi, Aşk-ı Memnu'nun Bihter Ziyagil'ini ölümünün 11. yıldönümünde unutmadı! 17

Sarıyer Belediyesi, Aşk-ı Memnu'nun Bihter Ziyagil'ini ölümünün 11. yıldönümünde unutmadı! 18

Sarıyer Belediyesi, Aşk-ı Memnu'nun Bihter Ziyagil'ini ölümünün 11. yıldönümünde unutmadı! 19

Dizide Ziyagil ailesinin evi için Koç ailesi’nin Sarıyer’de bulunan üç katlı, on odalı yalısı kiralanmıştı. Yalı dizinin her bölümünde görünmüş, olayların çoğu burada geçmişti. Evin arka bahçesinde bir sera, Adnan Ziyagil’in atölye olarak kullandığı bir oda ve yalıya ait koru vardı. Evin alt katında da evin çalışanları kalıyordu.