Ana sayfa Sosyal Medya Kırmızı Oda dizisinde öyle büyük bir ders vardı ki, kulaklarınızı açın ve Doktor Ayşe’yi dinleyin!

Kırmızı Oda dizisinde öyle büyük bir ders vardı ki, kulaklarınızı açın ve Doktor Ayşe’yi dinleyin!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – tv8 ekranında izleyicilerle Cuma akşamları buluşmakta olan Kırmızı Oda dizisinin 9. bölümünde Duygu karakterinin yaşadıkları izleyicilerin yüreklerini sızlattı. İnternet üzerinden tanıştığı birisinin fotoğraf ve videoları üzerinden tacizine uğrayan henüz ergenlik yaşındaki genç kızın yaşadıkları aslında toplumsal bir travmanın da dışa vurulmasıydı… Birçok aileye de aslında ders veren sahneler izledik… Burcu Kara ve Beyti Engin, Duygu karakterinin anne ve babası olarak yeni bölümde yer aldı.

Meriç Aral’ın canlandırdığı Doktor Ayşe’nin tavsiyeleri ve Duygu’ya yaklaşımı ders niteliğindeydi… Ailesinin gerçekleri öğrendiği zaman kendisini evlatlıktan reddedeceklerini düşünen Duygu’ya Doktor Ayşe’nin öğütleri ekran başındaki izleyiciler için de önemli bir deneyim oldu.

Dr. Ayşe’nin şu sözleri zihinlere kazındı: “Bu kadar genç yaşta ağır çaresizlik, böyle büyük bir korku. Annenler iyi ki getirmişler seni buraya. Bundan sonrasını beraber halledeceğiz, yalnız değilsin.Ayrıca bu konuda sadece sen hatalı değilsin. Ben ailenin de sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Ama her şeyden önce, bunu ailenle paylaşmamız lazım. Duygu, annenlere haber vermeden bu konu ile ilgili bir şey yapamayız. Bu kişinin yaptığı bir suç. Bu kişinin yaptığı hem ahlaksızlık hem de yasalar önünde suç ve cezasız kalmamalı. Seni korumak adına bunu ailene bildirmemiz gerek. Bu sadece senin sorunun olmayabilir. Bu kişi engellenmezse başkalarına da aynısını yapabilir. Hatta belki de yapıyordur şu anda. Aynı seni tehdit ettiği gibi başkalarını da tehdit ediyor olabilir.”

Dr. Ayşe, Duygu ile yaptığı konuşmadı, bu durumu ailesiyle paylaşmak durumunda olduklarını anlattı ve bu kişinin yaptıklarının bir suç olduğunu, başka kişilere de aynı şekilde davranabileceğini hatırlattı.

Kırmızı Oda dizisinde öyle büyük bir ders vardı ki, kulaklarınızı açın ve Doktor Ayşe'yi dinleyin! 7

Duygu’nun problemlerine karşı duyarsız olan anne ve babası, kızlarının yaşadığı tacizi Doktor Ayşe sayesinde öğrenince hatalarının farkına varıp kızlarına yeniden sımsıkı sarıldılar.

Dizinin takipçileri ise sosyal medya yorumlarında “Duygu ile beraber ben de ağladım. Keşke ailelerimiz geç de olsa hatalarını fark edebilseler” diye yorum yaptı. Çok güzel bir konuya değinildiğini belirten izleyiciler, “Biraz geç de olsa burada aile hatasını fark ediyor. Ancak maalesef gerçekte bu durumlarda sadece kızını suçlayan bir sürü aile var. Keşke onlar da doğru yolu bulabilse” diye yorumlar yaptı.

İşte dizideki o duygu dolu anlar: