Ana sayfa Sosyal Medya Kırmızı Oda ve Masumlar Apartmanı dizilerinin reyting taktiği çok acımasız!

Kırmızı Oda ve Masumlar Apartmanı dizilerinin reyting taktiği çok acımasız!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bu sezonun en başarılı yapımları arasında tv8 ekranında Cuma akşamları yayınlanan Kırmızı Oda ile Salı akşamları TRT1’de yayınlanan Masumlar Apartmanı da yer alıyor… Her iki dizi de aslında Gülseren Budayıcıoğlu’nun kitaplarından veya deneyimlerinden ortaya çıkmış durumda… Yani aynı yazarın iki dizisi yayınlandıkları günlerde birincilikler alan iki başarılı iş…

Doğduğun Ev Kaderindir de yine aynı yazarın hikayesinden oluşturuldu ve şimdi Kanal D’de çekimleri başlayan Camdaki Kız dizisi de bu tabloya katılacak. Budayıcıoğlu’nun hikayelerinden Nisan ayında ekranda tam 4 dizinin yer alacak olması da bir ilk olacak…

Peki Kırmızı Oda ve Masumlar Apartmanı dizileri nasıl bu kadar başarılı oldu? İzleyici ne çekti, niye bu kadar çok izlendiler? Ayrıca güçlerinden de hiçbir şey kaybetmediler. Yani ilk başladıklarından bugüne kadar çok çok iyi noktalarda kaldılar. Peki bunun sırrı ne?

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, bu iki dizinin kendisi için ne ifade ettiğini köşe yazısında anlattı. Yazarın ifadeleri aslında dizilerin neden başarılı olduklarının da kanıtı konumunda…

Sina Koloğlu, iki projenin de her açıdan farklı ve özel yapımlar olduğunu belirtiyor. Bunun yanı sıra ikisi de insan hikayesi odaklı ve gerçek yaşamdan alıntılanan birçok detay ile birlikte ekrana geliyor.

Koloğlu, dizilerin başarı sırrını ise şu şekilde yorumladı: “‘Kırmızı Oda’, ‘benim çocukluğumun travması’ hikayelerinin anlatıldığı yeknesak bir hal aldı.

‘Masumlar Apartmanı’, bir ağır dram yükü altına girdi. Sanki oyunculara “Sen hep böyle yap, böyle tutuyor iş” diyorlarmış gibi geliyor. Dizinin seçilen mekanları sokaklar vs. her daim hoşuma gitmeye devam ediyor.”

Sina Koloğlu, dizilerin aslında bu yönlerinin kendisini rahatsız ettiğini de ima ediyor belki ama, aslında bu durum neden başarılı olduklarını da net bir şekilde gösteriyor.

Travmalar, ağır dram yükü Türk izleyicisinin ekranda en çok tutunduğu konuların başında geliyor.

Dizilerin bu kadar iyi reytingler alması da aslında acımasızca drama yüklenmelerinden kaynaklanıyor.