Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Açalya Samyeli Danoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Açalya Samyeli Danoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Açalya Samyeli Danoğlu, 5 Kasım 1991 tarihinde Almanya’da doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu ve model.

Adı: Açalya Samyeli Danoğlu
Doğum Tarihi: 5 Kasım 1991
Doğum Yeri: Almanya/ Münchberg
Boyu: 1.85 m.
Kilosu: 58 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Koyu Kahverengi
Saç Rengi: Kahverengi
Eşi: Erman Ademoğlu
Çocuğu: Fettah Baran Ademoğlu
Kardeşleri: 3 kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/acalyasamyelidanoglu/
Evcil Hayvanları: Köpekleri var.

Açalya Samyeli Danoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Almanya’da doğdu, henüz 13 yaşındayken 2004 yılında ailesi ile birlikte Türkiye’ye döndü. Ailesiyle birlikte Tekirdağ’a yerleşti. Babası, Edirne Uzunköprülü, annesi Hayrabolulu,. Biri kız, diğer ikisi erkek üç kardeşi var. 23 Aralık 2016’da ünlü iş adamı Erman Ademoğlu ile Paris’te evlendi. Çiftin Fettah Baran adında bir oğulları var. “Almanya’da doğdum. Biri kız, ikisi erkek üç kardeşim daha var. Onlardan büyük olduğum için, çocukluğumdan beri evin bir nevi ikinci annesiyim. Anaç tavrım beni olgunlaştırdı. Bundan da şikâyetçi değilim. Almanya rahat bir ülke. İnsanlar orada 13 yaşında gece dışarı çıkmaya başlıyorlar. Arkadaşlarım partilere giderken ben hep evde oturmak zorunda kaldım. O zamanlar gidemiyorum diye üzülüyordum fakat ailem beni iyi ki korumuş.  Güzellik yarışmasına ailemin isteği ile katıldım, açıkçası ben pek hevesli değildim fakat ailem o kadar ısrarcıydı ki ben yapmasam bile onlar benim yerime başvuracaktı.”

Çocukluk yılları: Almanya’dan Türkiye’ye döndüğünde ilk başlarda zorluk yaşadı. “Türkiye’ye geldiğimizde Türkçeye hakim değildim başlangıçta çok zorlandım. Evin en büyük çocuğu olduğum için çocukluğumdan beri bir nevi kardeşlerimin ikinci annesiyim. Kendimden çok onları düşünürüm, herhangi birinin yüzü düşmüşse kendi programımı iptal edip onun yanında olurum. Bu anaç tavrım, beni hızlı olgunlaştırdı. Boyum 1.85 m. Babam uzun boyumu bir şekilde değerlendirmemi isterdi hep. Bu nedenle Almanya’da beni voleybola yönlendirdi. Orada dört sene oynadım fakat buraya gelince devam ettiremedim. Babam da uzun boyumu değerlendirmem için güzellik yarışmasına katılmamı önerdi.”

Eğitim hayatı: Tekirdağ Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra, eğitimine İstanbul Üniversitesi Almanca Mütercim Tercümanlık Bölümü’nde devam etti

Hayatının dönüm noktası: 2012 yılında katıldığı ‘Miss Turkey’ hayatının akışını değiştirdi. Yarışmada Türkiye Güzeli seçildi ve Türkiye’yi Miss World 2012’de Çin’in Inner Mongolia şehrinde temsil etti. Fakat dereceye giremedi. 2012’de İşler Güçler adlı dizide ‘Türkiye Güzeli’ Zeynep Şimşek karakterini canlandırarak oyunculuk yapmaya başladı. Ünlü yönetmen Selçuk Aydemir’in kendisine güvenip ‘İşler Güçler’ ve ‘Düğün Dernek’ gibi fenomen olan yapımlarda rol vermesiyle sektörde adını duyurmayı başardı. “Miss Turkey benim miladım oldu. Bu yarışmaya katılmadan önce içime kapanık, çekingen bir kızdım. Bunu aştım.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘İşler Güçler’ dizisinde canlandırdığı ‘Zeynep Şimşek’ karakteriyle başladı.

Kişilik özellikleri:  Sabırlı, azimli, kıskanç, hırslı bir yapısı yok. “Yarışma için gittiğimiz kamplarda da ne kadar sabırlı ve güçlü olduğumu bir kez daha gördüm. Akrep kadınları kıskançlıklarıyla bilinir. Sevdiğim adamı da sahiplenirim ve kıskanırım. Ama karşımdakini bunaltmam, gereksiz kıskançlıklar yapıp ilişkimi yıpratmam. Güven olduktan sonra tatlı kıskançlıklar oluyor sadece karşılıklı.”

Kişisel gelişim: Kendime yatırım yapmayı seviyor. “Kazandığımla eğitimime, kişisel gelişimime, dış görünüşüme yatırım yapmayı seviyorum.  İlerleyen zamanlarda farklı alanlara yatırım yapmayı düşünüyorum. Bir sürü hayalim var. İnşallah hepsini gerçekleştirmek nasip olur.”

Sosyal: Spor yapmak, seyahat etmek, bisiklet sürmek ve doğa yürüyüşleri boş zamanlarında yapmaktan keyif aldığı aktiviteler. “Müzik eşliğinde spor yapmayı severim. Hafta sonları ormana gidip yürüyüş yapmayı, bisiklet sürmeyi seviyorum. Eşimle seyahat etmekten çok büyük keyif alıyorum. Birlikte farklı ülkelere gidip tarihi yerleri gezmeyi, alışveriş yapmayı ve yemek yemeyi seviyoruz.”

Düşünce yapısı: Ünlü olmak gibi hırsları yok. “Yarışmaya katılanların çoğu, oraya “Türkiye’nin en güzel kızı benim” iddiasıyla giriyor. Oysa benim böyle bir iddiam yoktu. Bu nedenle de birinci olduğumu duyduğumda çok şaşırmıştım. Benim gerçekten ünlü olmak gibi hırslarım yok. Yine de iyi ki yarışmaya katılmışım, ileride çocuklarıma anlatabileceğim esaslı bir hikayem olacak. Benim olmazsa olmazım ailem. Çünkü onlar olduğu sürece benim başka hiçbir şeye ihtiyacım yok. İlham kaynağım, yaşama sevincim, motivasyonum ve en büyük destekçim benim onlar. Geniş bir ailede büyüdüm, benim en büyük zenginliğim ailem. Karşılık beklemeden veren, nasıl olduğunu tek bir bakışından anlayan, imkansızı, zoru kolay kılabilen bir mucizedir aile. Onlar varsa her şeyin üstesinden gelinir.”

İlk sinema filmi: Selçuk Aydemir/ Düğün Dernek

Hayata bakışı: Hayat felsefesi; Her zaman elimden gelenin en iyisini yapmak. “Yaptığım işte verimli olmak ve verim almak. Kendi ayakları üzerinde sağlam duran bir birey olmak. Sevdiklerimle, kendime ait mutlu, huzurlu, küçük bir dünya kurmak.  Benim hayattaki önceliklerim, amaçlarım bunlar.”

Açalya Samyeli Danoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İş hayatına bakışı: Zaman zaman çeşitli defilelere çıksa da mankenliği sevmiyor. Oyunculuğu ise severek yapıyor. ”Herkes her şeyi yapamaz, yapmamalı. Bir şeyi seviyorsan yapmalısın ve ben mankenliği sevmedim, podyumlarda kendimi mutlu hissetmiyorum. Kendimi podyumlara ait hissetmiyorum. Türkiye güzellik yarışmasından sonra birkaç modacının defilesinde yer aldım. İstanbul Fashion Week’te de podyuma çıktım. Modelliğin bana göre olmadığını anlamam uzun sürmedi ve bıraktım. Güzel bir tecrübeydi ama setlerde daha mutlu olduğumu anlayınca sadece oyunculuğa yoğunlaşmak istedim. Oyunculuk ağır bastı. Bir de illa her uzun boylu olan kız manken olmalı kuralına, düşüncesine de karşıyım.”

Kariyer planı: Daha yolun başında olduğunu ancak ‘Düğün Dernek 2: Sünnet’ filmi ile bazı şeyleri kırdığını ve kendini bulduğunu düşünüyor. “Otokontrollüyüm, ağzımdan çıkan kelimelere dikkat ediyorum. Taklit edilebilir bir şeyim yoktur. Dizilerin kolayca yayından kaldırıldığını göz önüne aldığımızda hangi dizide yer alacağım çok önemli. Dizi konusunda seçici davranıyorum. Tiyatroyu da istiyorum ama kendimi geliştirmem lazım. Aksiyon filmlerinin de ilgimi çektiğini söylemek isterim.”

Gelecek Hayali: En büyük hayallerinden bir tanesi aksiyon filminde rol almak. “Haftada 2-3 kere mutlaka sinemaya gidiyorum. Vizyona yeni giren bir aksiyon filmi olduğunda asla kaçırmam, pür dikkat izlerim. Bir ajanı canlandırmak hiç de fena olmaz. Onun dışında, huzur istiyorum. Ünlü olmak gibi bir derdim yok, kalabalık ve huzurlu bir ailem olsun, yeter.

Rol modeli: Annesi. “Takip ettiğim, beğendiğim birkaç kadın var. Yaşam tarzını, hayat felsefesini, giyimini kuşamını beğendiğim. Ama idolüm dediğim tek bir kadın var; o da annem. Dinginliği, sabrı, güçlü karakteri ve dimdik duruşuyla bana hep ilham verir.”

Kimlere hayranlık duyar? Hayatta en çok imrendiği insanların başında sporcular geliyor. Güzellik yarışmalarından çıkan kadınlar arasında ise Burcu Esmersoy’u çok beğeniyor.

En çok kimi kıskanır? Eşini, annesini ve kız kardeşini kıskanıyor.

Erkekte çekicilik kriteri: Eşinin zeki ve esprili biri olması onu cezbeden tarafı olmuş. “Kadınlar doymuş erkeklerden hoşlanıyor diyebilirim. Her kadın eşinin yanında kendisini dünyanın tek kadını gibi hissetmek ister. Bunu ancak doymuş, zamanında gezmiş, tozmuş ama hayatın bundan ibaret olmadığını anlamış erkek hissettirebilir.”

Evde ne yapar?  Evde vakit geçirmeyi kendisi ile yalnız kalmayı seven bir yapısı var. “Hamarat olduğumu ve güzel yemek yaptığımı da söylerler Temizlik, ütü, yemek yapmak. Ev işlerinden zevk alıyorum. Bu sanırım evcil bir insan olduğum için böyle.

En sevmediği özelliği:  Çabuk sinirleniyor ve bundan hoşlanmıyor. Bu huyunu törpülemeye çalışıyor çünkü bu özelliğinden dolayı çok kolay kalp kırabildiğini düşünüyor.

En sevdiği kitap? SylvIa Plath’in ‘Sırça Fanus’ adlı kitabı. 

TELEVİZYON DİZİLERİ

2014 – Şimdi Onlar Düşünsün / Senem

2012/2013 – İşler Güçler / Zeynep

2012 – Muhteşem Yüzyıl 3. Sezon (Konuk Oyuncu)

2012 – Kanıt 3. Sezon (Konuk Oyuncu)

SİNEMA FİLMLERİ  

2015 – Düğün Dernek 2: Sünnet / Leyla

2013 – Düğün Dernek / Resepsiyon görevlisi