Ana sayfa Dizi Haberleri Alparslan dizisinin önemi Barış Arduç’un sözleriyle daha çok anlam kazandı!

Alparslan dizisinin önemi Barış Arduç’un sözleriyle daha çok anlam kazandı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Büyük Selçuklu Devleti, Türk tarihinin en etkili dönemlerinden birisini anlatır… Sultan Alparslan ismi de dünya tarihinin akışını değiştiren bir isim olarak bilinir… Türkler’e Anadolu’nun kapılarını açan 1071 yılındaki Malazgirt Savaşı’nda Sultan Alparslan ve askerleri büyük bir destan yazmıştı.

Aradan bin yıla yakın bir süreç geçti ve günümüz dünyasında bu kahramanlık hikayesi Alparslan Büyük Selçuklu dizisi ile ekranlarda milyonların beğenisini kazandı. Barış Arduç, böyle etkili bir tarihi dizide yer almanın sorumluluğunun bilincinde. Oyuncu yaptığı her açıklaması ile hem Sultan Alparslan’ın önemini bildiğini ve o dönemin tüm isimlerinin de birer kahraman olduğunu ifade etti.

TRT1’de başlayan Alparslan Büyük Selçuklu dizisi için aylardır hazırlık içinde bulunan Barış Arduç, rolünü en iyi şekilde canlandırmak için hem araştırmalar yaptı hem de teknik çalışmalar gerçekleştirdi.

Oyuncu, Sultan Alparslan rolünün büyük bir sorumluluk olduğunu ifade ederken, o dönemin tüm karakterlerinin de kahraman olduğuna değindi.

Alparslan dizisinin önemi Barış Arduç'un sözleriyle daha çok anlam kazandı! 13

Değişen imajıyla dikkat çeken Barış Arduç, hayatında asla unutamayacağı bir rolde yer aldığını belirterek, herkesin takdirini kazanan şu ifadeleri kullandı:

“O kadar önemli bir karakter oynuyorum ki, sadece ben değil diğer arkadaşlarım da. Dönem itibariyle önemli bir tarih. O dönemde var olan bütün karakterler çok önemli kahramanlar. O yüzden ekstra bilinçle araştırdık. Hayatımda çok büyük izler bırakan hiç unutamayacağım bir karakter, bir kahraman oynuyorum.”