Ana sayfa Dizi Haberleri Arka Sıradakiler dizisinin Saffet’i olarak hayatımıza girdi, ancak o artık milletvekili!

Arka Sıradakiler dizisinin Saffet’i olarak hayatımıza girdi, ancak o artık milletvekili!

tarafından ker_def
Oyuncu BarışAtay, artık Hatay milletvekili olarak anılacak!

22 Eylül 1981 Almanya doğumlu olan Barış Atay, Çukurova Üniversitesi Biyoloji bölümünü 4. sınıftan terk ettikten sonra Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümünden mezun olmuştu.

2002 yılında rol aldığı Aşk ve Gurur dizisindeki Kenan karakterinden sonra Şöhret dizisiyle adını duyuran Atay, asıl çıkışını ise 5 sezon boyunca Saffet karakterini canlandırdığı Arka Sıradakiler dizisiyle yaptı.

2011 ve 2012 yıllarında Hayat Devam Ediyor dizisindeki Kürşat karakterinin yanı sıra; Şubat dizisinde de rol alan Atay , 2012 yılından bu yana televizyon projelerinde yer almıyor.

Kabuk, Zincirbozan, Güzel Günler Göreceğiz, Eksik, Köpek, The Balland of Exiles Yılmaz Güney ve Damat Koğuşu filmleriyle de bilinen Atay, artık bir milletvekili…

Tiyatro sanatçısı Barış Atay, Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Hatay milletvekili seçildi.

Arka Sıradakiler dizisinin Saffet'i olarak hayatımıza girdi, ancak o artık milletvekili! 7

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre “Sadece Diktatör” isimli tiyatro oyunu Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yasaklanan ve geçtiğimiz Mayıs ayında gözaltına alınan, ardından Hatay’da HDP’nin 1. sıra adayı olan sanatçı Barış Atay, Meclis’e seçilme başarısını gösterdi.

HDP, 24 Haziran Genel Seçimleri’nde Hatay’da yüzde 10,86 civarında oy aldı ve en çok oy alan dördüncü parti oldu. HDP’nin Hatay’da birinci sıradaki adayı Atay da böylece Meclis’e seçildi.