Ana sayfa Dizi Haberleri Aşk Mantık İntikam bir diziden fena halde kopya çekiyor!

Aşk Mantık İntikam bir diziden fena halde kopya çekiyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranında yayınlanmakta olan Aşk Mantık İntikam isimli romantik komedi dizisinin başladığı noktadan şu anda geldiği duruma bakıldığı zaman herkesi şaşırtan bir hali var.

Burcu Özberk, İlhan Şen, Burak Yörük ve Melisa Döngel’in başrollerinde yer aldığı dizinin hikayesindeki büyük dönüşüm ile artık romantik komedi adına bir şey bulmak çok zor. Dizinin Eylül ayından itibaren kış sezonunda ayakta kalmak için adım adım drama doğru kaymasını izliyoruz.

Birçok sadık dizisi hayranı romantik komedi günlerine geri dönüşü bekliyor ama dizinin gidişatı hiç de böyle değil. Geçen sezon yine Fox TV’de Baraj dizisini izleyenler fark edecektir.. Aşk Mantık İntikam’ın hikaye kurgusu ve değişimlerinde Baraj’ın taktikleri uygulanıyor.

Baraj dizisi de naif bir dram yapımı olarak başlamış, ama reyting sorunu yaşanınca sert bir drama dönüş yapmış, zaman atlaması ile ortam bir anda farklılaştırılmış, ayrıca senaristler gerilim üreterek ve her bölüm de gerilimin dozunu artırarak sezon sonuna kadar diziyi götürmeyi başarmıştı.

Aşk Mantık İntikam bir diziden fena halde kopya çekiyor! 54

Aşk Mantık İntikam’ın gidişatı da Baraj dizisine çok benziyor. Baraj dizisinden sonra Aşk Mantık İntikam’a başlayan Burak Yörük’ün dışında önemli bir isim daha var.

Baraj’ın da yönetmeni olan Ece Erdek Koçoğlu’nun Ağustos ayında dizinin yönetmenliğini devraldığını herkes hatırlayacaktır. Baraj’daki reyting taktiklerini yönetmenin şimdi yeni dizisinde uyguladığını düşündüren gelişmeler yaşanıyor.

Baraj’da yaşanan gerilim yükseltme, zaman atlatarak hikayeyi farklı bir düzleme çekme, entrikalar ile izleyicinin ilgisini çekmek gibi yöntemler şimdi Aşk Mantık İntikam’da da fazlası ile kullanılmaya başlandı. Hatta Baraj dizisindeki müzik ile gerilimi artırma strateji de Aşk Mantık İntikam’a monte edilmiş gibi bir hava var.

Baraj dizisinin kurutuluş formülü olarak tutan bu adımlar Aşk Mantık İntikam’da da şu ana kadar tutmuşa benziyor. Dizinin kemik bir izleyici kitlesi hala var, reytingler de hala ortalamanın üzerinde geliyor.

Aşk Mantık İntikam sezon sonuna kadar bu yüksek gerilim ile gider mi, yeniden romantik komedi günleri geri gelir mi, bunlar bilinmiyor. Ancak bilinen bir şey var ki, artık sert bir dram dizisi haline dönüştü. Baraj dizisindeki bazı komedi unsurları vardı. Aşk Mantık İntikam’da bu unsurların çok azaltıldığını da görebilirsiniz.

10 Aralık Cuma günü Fox TV ekranında yayınlanacak olan 25. bölüm fragmanı gerilimin daha da yükseleceğine işaret ediyor.