Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Aşk Mantık İntikam son değişiklik ile hangi diziye benzemeye başladı?

Aşk Mantık İntikam son değişiklik ile hangi diziye benzemeye başladı?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranlarında Cuma akşamları yayınlanmakta olan Aşk Mantık İntikam, başarılı bir çıkış yaptı. Yaz döneminde ekrana gelen dizide Burcu Özberk ile İlhan Şen ikilisi çok iyi bir dizi çifti oldu. Melisa Döngel ile Burak Yörük’ün de iyi performanslar sergileyerek başrolü hak ettiği dizinin hikayesine yönelik ise eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Cunning Single Lady isimli Güney Kore dizisinden uyarlanan romantik komedi yapımı olan Aşk Mantık İntikam, her geçen hafta dram yapımına dönüşmeye devam ediyor. Geçen sezon benzer bir durum Sen Çal Kapımı dizisi için de yaşanmıştı. Ancak Sen Çal Kapımı’da dram durumu fazla abartılmamış ve romantik komedi öğeleri ile iç içe geçirilmişti.

Aşk Mantık İntikam’da ise durum daha da karmaşık bir hal almaya başladı. Dizinin Baraj isimli geçen sezon final yapan Fox TV dizisine benzemeye başladığı iddiası da dikkatleri çekiyor. Biran Damla Yılmaz, Feyyaz Duman ve Sumru Yavrucuk gibi isimleri buluşturan Baraj dizisi, ağır bir dram ve entrika hikayesi olarak ekranda yerini almıştı. Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, yazısında Aşk Mantık İntikam’ın Baraj dizisine benzemeye başladığı uyarısını yaptı.

Aşk Mantık İntikam son değişiklik ile hangi diziye benzemeye başladı? 3

Dizinin kış döneminde yayında kalması ve sezon sonuna kadar da izleyicilerle buluşmaya devam etmesi planlanıyor. Ancak yaşanan senaryo değişimi nedeniyle bu durum sıkıntıya girebilir. Anibal Güleroğlu, yaptığı değerlendirmede şöyle yazdı:

“Aşk Mantık İntikam’ın belli bir noktadan sonra gerek karakterleriyle gerekse konu gelişimiyle ‘Baraj’ dizisinin kıvamına büründüğü saptamasını da yapmak istiyorum.

Nitekim Çağla’nın, bir anda ‘Bahar’laşarak başlangıçtaki masumiyetini atıp, entrikacı-sinsi kişiliğe döndürmesiyle yaşanan gelişmeler… Ozan’ın, Nazım Usta misali bir tavırla, Esra’ya inat Çağla ile evlenmesi… Esra’nın Ozan’ı uzaklaştırmak için Çınar’a yanaşmayı çare görmesi… Ki, Çınar’ın hal ve tavırları da ‘Baraj’ dizisindeki Tarık’ı fazlasıyla anımsatmakta zaten… Tüm bunlar saptamama destek veren detaylar.

Büyük ihtimalle bundan sonrasında Esra da Çınar’la evlenecek; Çağla bir şekilde hamilelik olayı yaratacak… Ozan’la Esra arasında yakınlaşmalı-uzaklaşmalı duygusallık yaşanırken Çağla ve Çınar arabozucu olmanın türlü hallerini sergileyecek. Ara yerlerde de Menekşe ile Zümrüt’ün mahalle mizahı sürüp gidecek. Yani ‘Baraj’daki tablo üç aşağı beş yukarı burada da konacak karşımıza.

Aşk Mantık İntikam son değişiklik ile hangi diziye benzemeye başladı? 4

‘Aşk Mantık İntikam’ tehlikeli bir değişim yoluna girmiş görünüyor. Sadece başarılı bir uyarlama olmakla kalmayan dizi gerek içerik akışındaki doğallığıyla gerek keyifle izlenen uyumlu performanslarıyla ve reytingleriyle tekmili bir arada başarıyı yakalayarak yazın en iyisi sıfatını hak eder nitelikteydi. Bu da ona sezonu garantilemek için önemli bir güç sağlıyordu.

Halihazırda gelinen noktadaysa uyarlama olmaktan çokça uzaklaşıp özgünlüğe daha doğrusu klişeliğe yelken açmış gibi görünen ve içine girdiği süreçle ‘‘Baraj’ın ‘Aşk Mantık İntikam’ versiyonu desek yeridir’’ yorumunu yapmamıza neden olan bir kıvama büründü.

Şayet ‘Baraj’ın dümen suyundan çıkıp kendi su yatağını bularak akmaya devam etmezse ‘Aşk Mantık İntikam’ın gidişatının hiç de iyi yönde olmayacağını… İzleyici kaybının yavaş yavaş kendini göstereceğini… Ve sezonu tamamlama hayalinin mum gibi eriyeceğini söylemek pek de yanlış olmayacak. Aman dikkat!”