Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Aslı İnandık Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Aslı İnandık Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Aslı İnandık, 13 Mart 1989 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Aslı İnandık
Doğum Tarihi: 13 Mart 1989
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.62 m.
Kilosu: 57 kilo
Burcu: Balık
Göz Rengi: Kahverengi
Eşi: Ahad Kazmaz
Instagram: https://www.instagram.com/asliinandik

Aslı İnandık Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Ankara’da doğup büyüdü.  2019 yılında aynı sektörde olduğu Cast Direktörü Ahad Kazmaz ile evlendi. Eşi aynı zamanda menajerliğini yapıyor.

Çocukluk yılları: 14 yaşında müzik eğitimi almaya başladı. Çello ve piyano eğitimi aldı. “Ankara’lı olanlar bilir biz genelde sokaklardan pek eve gelmeyiz. Benim ilham kaynağım da sokaktaki insanlar, arkadaşlarım, akrabalarım vs idi. Çocukken de taklit sadece kişileri değil, hayvanları, duyduğum her sesi taklit ederdim. Sonra bir bakmışım yaptığım taklitler orijinalinden farksız, kısacası elimde olmayan bir gözlem ve taklit dürtüm vardı.”

Eğitim hayatı: Ankara Güzel Sanatlar Lisesi’nde Müzik Bölümü’nde okudu. Gazi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde eğitim aldıktan sonra, Ankara Üniversitesi DTCF Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: Müzik eğitimimi tamamladıktan hemen sonra müzik öğretmenliği için sınava hazırlanıyordu ancak geçirdiği bir kaza hayatının akışını değiştirdi. “Ankara Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü’nü bitirdim. Ardından Gazi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde okudum. 8 sene profesyonel olarak çello ve piyano eğitimi aldım. Çok ciddi bir trafik kazası geçirdim. Ertesi günü hastanede uyandığımda ait olmadığım bir hayatın içinde olduğumu fark ettim. Oyunculuk benim çok istediğim bir şeydi ve ne pahasına olursa olsun oyunculuk okuyacaktım. Sınavlara hazırlandım. Kazadan 1 yıl sonra sınavlara girdim ve kazandım.”

Oyunculuk kariyeri nasıl başladı? Oyunculuk eğitimi devam ederken Vine ve Instagram’da karakter videoları yayınlamaya başladı ve Youtube ile devam etti. Sosyal medyada yarattığı tiplemelerle kısa sürede dikkat çekti. Gülse Birsel’in bu videoları görüp kendisine teklifi üzerine 2014 yılında Yalan Dünya’nın final bölümünde ufak bir rol ile dizi kariyerine başladı. “Oyunculuk okuduğum dönemde bir gün arabada arkadaşım babaannemin taklidini yaptığım bir videoyu çekti. Yıl 2013. Video kalitesi o kadar kötü ki. Facebook’a yükledik. 77 arkadaşım vardı. Normalde beş beğeni falan alıyorum yani. Bir anda o video yayıldı. Başta çok panik oldum. İkinci videomu Gülse Birsel görüp ‘Yalan Dünya’ya çağırdı. Her şey organik olarak gelişti.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Yalan Dünya’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Yıldızlar Şahidim’ dizisinde canlandırdığı ‘Feraye’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Komik, eğlenceli, sempatik, idealist, dürüst. “Eleştiriye açık, hatta yeri geldiğinde kendimi bile çok eleştirebilen bir karakterim ama söylenenler hakaret boyutuna gittiği noktada canım çok sıkılıyor.”

Aslı İnandık Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Mutluluk kaynağı: Türkiye’de kadın komedyenlerin sayısının artmasından mutluluk duyuyor. “Kadın komedyenleri gördükçe çok mutlu oluyorum. Sosyal medya bunun pekişmesine, insanların kendi hünerlerini göstermesine olanak sağladı. Artık söyleyecek sözü olan, yeteneği olan ya da insanları güldürebilen herkesin elinde bir akıllı telefon. Daha özgür ve tek patronun kendileri olduğu bir platformdan milyonlara ulaşıyorlar. Zaten var olan çok yetenekli kadın komedyenlerimize yenilerini eklemeye devam ediyor sosyal medya şimdi.”

İlk sinema filmi: Bülent İşbilen/ Şevkat Yerimdar 2: Bizde Sakat Çok

Aşka bakışı: “İşimle ilgili eşimden de çok büyük bir destek görüyorum. Hayatımın her yerinde her an yanımda. O bana ben ona danışmadan hiçbir şey yapmıyoruz. Kendisi de sektörden olunca daha kolay oluyor tabii. Duygusal olarak beni koruyor. Biz çok iyi bir ikiliyiz Çok şanslıyım o yüzden.”

Hayata bakışı: Pandemi döneminde daha az plan yapmayı öğrendi. “Artık daha az plan yapıyorum zira yaptığımız planları hayata geçiremiyoruz, baksanıza, evrenin işleyiş şekli bizim düşündüğümüz gibi değil ki. Kim derdi ki ‘korona’ diye bir virüs dünyayı ele geçirecek ve tüm planlarımız ucu açık şekilde raflara kalkacak. Bu yüzden virüsü atlattıktan sonra önce mis gibi bir tatil yapacağım, sonra da akışa bırakacağım.”

İş hayatına bakışı: Kadın zekâsıyla yarışılabileceğini düşünmüyor ve kadından çok iyi komedyen olacağı görüşünde. “Biz kadınlar çok ince düşünüp ince şeyleri görüyoruz.  Dizilerde hep başrolün şişman, komik arkadaşını canlandırdım! Gerçi artık tombul değilim. Ama başrol olabilecek kadar güzel de değilim.  Zaten başrol oynamak gibi bir hevesim de yok. Ben biraz daha karakterle dans edebileceğim roller arıyorum. ‘Waterproof’ isimli dram türünde bir tiyatro oyunum var, bu oyunda rotayı biraz drama çevirmek istedim aslında. Ben oyuncuyum ve Türkiye’de komedyen damgası yiyince kimsenin aklına size başka bir rol teklif etmek gelmiyor. Müzik eğitimi de aldım ancak oyunculuk hayatımın başköşesinde oturuyor. Oyunculuk artık benim hayatım. Müzik ve oyunculuk birbirini çok iyi tamamlıyor ve çoğu zaman müzikten besleniyorum. Yine de hayatımın baş köşesine oyunculuk oturuyor.

Kariyer planı: Gelen projeleri, aynı zamanda menajerliğini yapan eşiyle birlikte değerlendiriyor. “Dizi teklifleri geliyor ama çok içime sinen bir proje değilse kabul etmiyorum. Belki biz dijital çağ çocukları olduğumuz için TV dünyası da oraya evrilsin istiyoruz. Mesela Onur Ünlü’den veya Selçuk Aydemir’den teklif alsam koşarak giderdim. TV reklamlarım başladı. Üstelik bu sefer bizim yarattıklarımız harici karakterlere bürünüyorum.”

Gelecek Hayali: İlerleyen dönemde daha önce rol aldığı ve ödül kazandığı ‘Soluk’ gibi bir bağımsız filmde daha oynamak istiyor. “’Soluk’ filmi eşi benzeri bulunmayan bir deneyimdi benim için. Aynı zamanda ileride tiplemelerimden biriyle kendi filmimi yapmayı istiyorum. Oynadığım tiyatro oyunları hiç bitmesin istiyorum. 8 sene boyunca eğitimini aldığım müzik öğretmenliğini ve oyuncu koçluğunu aynı çatı altında yapabileceğim, değerli eğitmenlerle çalışabileceğim bir okul açmak en büyük hayalim. Hikâyelerim var ama senaryolaştırma aşaması şu anda zorluyor beni. Senaryo yazabilmek çok özendiğim ve çok okudukça geliştiğine inandığım bir meziyet. Bu yüzden şimdi okuyorum, bolca okuyorum.”

Sosyal medya ile arası nasıl? Sosyal medya fenomeni olarak tanındı. Orada tanınır olmanın göründüğü kadar harika bir şey olmadığını söylüyor. “Sosyal medyanın psikolojimi bozduğu zamanlar oldu. Sabahları ‘Tipin b.k gibi’, ‘Çok çirkinsin’, ‘İticisin’ yazan mesajlarla uyanıyorsun. İnsanların yüzünüze söyleyemeyeceği şeyleri cesaret edip oradan yazmaları çok garip. Gerçi artık alıştım, etkilenmiyorum. Bir yandan da güldüren insan ya kilolu ya defolu olacak gibi bir algı var.  Babaannemin de dediği gibi, gençlerin ellerinden telefon düşmüyor. Hepimizi zehirledi sosyal medya, vazgeçemiyoruz. Çok vaktimizi alıyor almasına ama doğru ve dozunda kullanıldığında doğru insanlara ulaştığını ve sosyalleşmek adına masada oturup sohbet etmeksizin telefonlara kilitlenmezsek gayet eğlenceli olduğunu söyleyebilirim. Arkadaş çevremle biz bunu yapmayı yasakladık.”

Rol modeli: Kadın komedi sanatçıları arasında kendisini en çok Ayşen Gruda’ya yakın buluyor. “Allah rahmet eylesin kendimi Ayşen Gruda’ya daha yakın hissediyorum. İğneleyici bir tavrı da vardır. Tanışmıştım kendisiyle. Çok süper bir insandı. Çok değerli isimler var. Bu ustaların arasına benim de ismimin anılması, beni çok mutlu eder, guru duyarım. Ama daha erken olduğunu düşünüyorum. Zamanla yaptığım işlerle belki bende oraya adımı yazdırırım.”

Kimlere hayranlık duyar? Türkiye’de ve yurt dışında beğendiği, takip ettiğiniz komedyenler arasında Kristen Wiig başta olmak üzere Saturday Night Live’daki tüm komedyenlere hayranlık duyuyor. “Aynı zamanda Ricky Gervais fanıyım. Tina Fey’i çok seviyorum. Cem Yılmaz’ın tüm stand-upları ezberimde diyebilirim. Kaan Sekban var bence adından daha da çok söz ettirmeye başlayacak çok yakında, inanılmaz bir showu var. Gupse Özay’ı hem çok yetenekli ve akıllı hem de çok komik buluyorum. Miray Akovalıgil çok iyi bir kadın komedyen bence. Harika bir showu var onun da.”

Evde ne yapar?  Evde de sürekli tipten tipe girdiğini söylüyor. “Eşim daha hiç kendi sesimi duymadı diyebilirim. Evde de sürekli tipten tipe giriyorum. Bir yaşlı teyze olarak sesleniyorum bazen spiker gibi bazen çocuk taklidi yapıyorum. Komşulardan biraz çekiniyoruz aslında. Ama eşim enerji verdiğimi bu halimi sevdiğimi söylüyor.”

Aslı İnandık Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Hangi filmden etkilendi? “Kalifat çook iyiydi. Unortodox’a bayıldım, bir çırpıda bitiyor zaten. Daha soft / yormayan şeyler izlemek isteyenler için Anne with an E çok keyifli. BoJack Horseman’ı hiç izlememiş olanlar ise çok şanslı, onların yerinde olup yeniden bitirmek isterdim tüm sezonları. After Life’ı izlemeyen var mıdır bilmem ama izlemeyenlere tavsiyemdir. Sayısız dizi var önereceğim ama en yeni olanlardan seçmeye çalıştım.” 

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Menajerimi Ara / Aslı İnandık

2019 – Benim Tatlı Yalanım / Saniye Doğan

2017- Yıldızlar Şahidim / Feraye

2013/2019- Güldür Güldür    Show/ Gülşen

2014 – Yalan Dünya

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Bir Türk Masalı

2019 – Soluk / Aslı

2019-  Aslı Gibidir / Aslı

2018 – Cici Babam / Havaalanındaki kız

2015 – Şevkat Yerimdar 2: Bizde Sakat Çok / Buket

TİYATRO OYUNLARI

2021- Oldum Ben Anne

2020 Waterproof/ Merlin

2018 Köleler Adası

ÖDÜLLER

2019- 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali/ Ulusal Yarışma Kategorisi En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü / Soluk