Ana sayfa Dizi Analiz Ateş Kuşları dizisi 17. bölüm analizi; Gülayşe seçimini yaptı!

Ateş Kuşları dizisi 17. bölüm analizi; Gülayşe seçimini yaptı!

tarafından ker_def

atv’nin sevilen dizisi Ateş Kuşları, 17. bölümüyle yoğun ilgi gördü. Ateş Kuşları’nın 17. Bölümünde Gülayşe’nin Ateş Kuşları’yla kalmayı seçmesi ve ardından Mercan’ın vurulması bölüme damga vurdu. Dizi, #AteşKuşları etiketiyle sosyal medyada da çok konuşuldu.

Ateş Kuşları’nın 17. bölümünde neler oldu? Gülayşe, öz babası Nizam’la tanışıp tüm gerçekleri öğrendikten sonra büyük bir kararın eşiğine geldi. Ateş Kuşları’nın 23 yıldır Nizam’ı tanıdığı halde gerçek babasını ondan sakladıklarını öğrenen Gülayşe, duyduklarına inanamadı.

Öte yandan Çatal ise Barbaros ile anlaşarak Savcı Sare’ye anlaşmalı ifade verdi. Bu ifade sonrasında Menderes, gözaltına alındı. Menderes, tutuklanmadan önce Çatal’ın adamı Pamir’le anlaşarak Barbaros’u ortadan kaldırmasını istedi. Çatal, oğlu Barbaros’u korumak istese de yanında duran tetikçinin bizzat Pamir olduğunu fark etmedi.

Nizam, Gülayşe’nin kendisiyle beraber Eyüboğlu Konağında yaşamasını isterken Ateş Kuşları ise Gülayşe’nin onlarla yaşamaya devam etmesini istiyordu. Bir gece boyunca her iki ailesinden de ayrı kalan Gülayşe, büyük bir karar vererek Ateş Kuşları’yla kalmayı seçti.

Bu kararını Mola Yeri’nde her iki tarafa da açıkladığında Nizam ve Hacer Eyüboğlu büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Mercan; tam Gülayşe’ye sarılmak üzereyken, Menderes’in tuttuğu tetikçi Pamir tarafından vuruldu.

Yapımı Mehmet Bozdağ’a, proje tasarımı ve senaryosu Ayşe Ferda Eryılmaz ile Nehir Erdem’e ait; yönetmenliğini Bülent İşbilen’in yaptığı Ateş Kuşları’nın başrollerini İlayda Alişan, Hande Soral, Burak Tozkoparan ve Görkem Sevindik paylaşırken dizinin kadrosunda başarılı oyuncular Nizam Namidar, Serkan Ercan, Ahmet Saraçoğlu, Erdem Şanlı, Emir Çubukçu ve dizideki çocukluk karakterlerine hayat veren Umut İnan, Almira Abay, Fuat Fatih Odabaşı, Berke Obuz ve Umut Ege Baştemur yer alıyor.