Ana sayfa Dizi Haberleri atv, Destan dizisiyle büyük bir önyargıyı kırdı!

atv, Destan dizisiyle büyük bir önyargıyı kırdı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk dizi sektörünün geldiği önemli noktayı anlatması bakımından Destan dizisi güçlü bir örnek oldu… Ebru Şahin ile Edip Tepeli ikilisinin başrolünde yer aldığı Destan dizisinin ilk bölümü çok ilgi çekti. Reytingleriyle de birincilikler alan dizinin Salı rekabetinde Masumlar Apartmanı’nın önüne geçmesi bir tesadüf ya da şans değil.

Uzun yıllardır tarihi yapımlar üzerine çalışan ve önemli projeleri de yürüten Mehmet Bozdağ’ın sahibi olduğu Bozdağ Film, Destan isimli dizi ile birlikte bir önyargıyı da ortadan kaldırdı. Türk dizi sektöründe bir kadın kahramanın ön planda olduğu, savaşçı yönünü izleyicilere kabul ettirdiği ve görsellik açısından da sekizinci yüzyıl gibi zor bir dönemin ortamının oluşturulabildiğini Destan dizisi gösterdi.

İşte bu nedenlerle atv’nin yeni dizisi Destan’ın önyargıları kırdığını, Türk dizi sektörünün de ne kadar güçlü bir noktaya geldiğini gösterdiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Tarihi dizi konusuna farklı bir boyut kazandıran ve çıtayı yükseğe çıkartan Destan dizisi bunun karşılığını da milyonlarca izleyicinin beğenisini kazanmak ile elde etti. Yayına başlamadan önce birçok ülke televizyonu ile yapılan anlaşmalar ile Destan zaten çok güçlü bir görüntü sergilemişti.

atv, Destan dizisiyle büyük bir önyargıyı kırdı! 7

Dizinin bu görüntüyü destekleyen görsel ve oyuncu performanslarındaki başarı da daha ilk bölümde kendini gösterdi. Rutin bir kalıp içine sığdırılan tarihi dizi konusuna farklı bir boyut katan Destan, bir hayalin ürünü.

Dizinin ilerleyen bölümlerinde Türk kültürüne yönelik olarak Orta Asya geleneklerinden sunulacak olan örneklerle birlikte, dizinin kültürel zenginliklere de katkı yapacağını değerlendirmekteyiz.

Büyük bir prodüksiyon ile ortaya çıkan Destan’da binlerce kişi emek harcadı ve ortaya da Türk dizi tarihinde çıtayı yükseltmeyi sağlayacak olan bir yapım çıktı.

Destan ilerleyen haftalarda aynı performansı sürdürür ise Türkiye’nin yurt dışındaki tanıtımına çok önemli katkılar yapacaktır.