Ana sayfa Dizi Haberleri Baht Oyunu’nun ‘Bora’sı Aytaç Şaşmaz, hangi rolünü hayatının dönüm noktası olarak görüyor?

Baht Oyunu’nun ‘Bora’sı Aytaç Şaşmaz, hangi rolünü hayatının dönüm noktası olarak görüyor?

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kanal D’nin ilgiyle izlenen ‘Baht Oyunu’ dizisinde ‘Bora’ karakterine hayat veren Aytaç Şaşmaz, Be Man Dergisi’nin Ağustos sayısının kapak yıldızı oldu.

Yakışıklı oyuncu, dergiye verdiği pozlar ve samimi açıklamaları ile bir süredir gündemde. Yer aldığı ‘Söz’ dizisinin oyuncunun hayatında özel bir yeri var? Dizide ‘Çaylak’ karakterine hayat veren Şaşmaz, röportajın bir bölümünde, “Söz dizisi bana çok güzel insanlar kattı. İlk adımımı bir reklamla sonrasında da sinema filmiyle devam ettirsem de ilk sağlam adımımı ‘Söz’ dizisi ile attım. Sektörü, mesleğim için gerekli tüm ayrıntıları o dizinin setinde öğrendim. ‘Çaylak’ karakterini her zaman İstanbul’a ilk geldiğim Aytaç’a benzetirdim. Çünkü her şeyden habersiz bir ana kuzusu olan ‘Çaylak’, bir hayali uğruna yola çıkmıştı. O yüzden çaylak hep benimle asla unutamayacağım bir karakter olarak kaldı.” dedi.

Baht Oyunu’nun ‘Bora’sı Aytaç Şaşmaz, hangi rolünü hayatının dönüm noktası olarak görüyor? 9

‘Hekimoğlu’ dizisinde ise ‘Emre’ karakterini canlandıran Aytaş Şaşmaz, bu rol ile hayran sayısını artırdı. Yakışıklı oyuncu ‘Hekimoğlu’ dizisinin başarısının nedenini şu sözlerle anlattı; “ Bu şüphesiz tüm ekibin, yapım şirketimizin ve tabii ki diğer oyuncu arkadaşlarımla beraber yakaladığımız bir başarı. Orijinal hikayeye bu kadar sadık kalınmasaydı bu kadar iyi geri dönüş alamazdık. Tabii orada beraber çalıştığım üstatlarımız ve oyuncu arkadaşlarımın da hakkı çoktur. Herkes işine çok saygı duyan ve çok çalışkan insanlardı.” Oyuncu, ‘Söz” dizisini oyunculuk hayatında bir liseye benzetirken, ‘Hekimoğlu’ dizisini de üniversite olarak görüyor.

Baht Oyunu’nun ‘Bora’sı Aytaç Şaşmaz, hangi rolünü hayatının dönüm noktası olarak görüyor? 10

Peki Aytaç Şaşmaz karaktere nasıl hazırlanıyor? “Herkesin kendine göre teknikleri var tabii. Benimki de aramak” diyen oyuncu hayat vereceği karaktere hazırlanırken ki hislerini şu sözlerle ifade ediyor; “Senaryoda üstüne milyon defa çalışıp, doğru hisse kapılana kadar o anları binlerce kez yaşıyorum. En çok beni içine çeken projeyi kabul edip, onu en doğru şekilde sunmaya çalışıyorum. Karaktere sorulması gereken soruları soruyorum kendime ve cevapları arıyorum. Her cevap başka bir kapı açıyor, her kapı beni karakterin hayatına tanıklık ettiriyor. Karakterin mesleği ya da yaptığı kendine özgü şeylere birebir şahit olduktan ve araştırdıktan sonra o yola çıkıyorum.”

Baht Oyunu’nun ‘Bora’sı Aytaç Şaşmaz, hangi rolünü hayatının dönüm noktası olarak görüyor? 11