Ana sayfa Sosyal Medya Baraj dizisi iyice Yasak Elma’ya dönmeye başladı!

Baraj dizisi iyice Yasak Elma’ya dönmeye başladı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Fox TV ekranında izleyicilerle buluşmakta olan Baraj dizisinin Yasak Elma’ya benzemekte olduğuna yönelik işaretler bir süredir güçlü şekilde veriliyor. Dizinin 23 Şubat Salı akşamı yani yarın yayınlanacak 28.bölümünden 2.fragman da yayınlandı ve ortalık fena karıştı. Çünkü Bahar, yeğeni Mert’i annesinin elinden mahkeme kararı ile aldı.

Yasak Elma dizisini başından bu yana izleyenler hatırlayacaktır.İlk 2 sezon dram üzerine kurulan senaryo daha sonra çığrından çıkmış ve 3. sezon absürt komediye doğru bir yönelim sergilemişti. İzleyiciler de diziyi artık bir dram projesinden daha çok eğlenme amaçlı izlemeyi sürdürmüş ve hikayedeki birçok absürtlüğü de eğlence olarak algılayarak ekran başına geçmişti.

Baraj dizisinde ise ağır bir dram hikayesi sunuluyor ama hikayenin absürt komediye doğru dönüşmeye başlaması gibi bir risk var.. Senaristler artık öyle sahneler yazıyor, olaylar öyle bir hal aldı ki, Yasak Elma gibi olmaya başladı. Aradaki sorun ise şu, Yasak Elma’yı izleyenler gülüp geçiyor, Baraj dizisini izleyenler ise ciddiye alıyor… Yani Baraj’ın hikayesi böyle sürer ise izleyici açısından ters tepme durumu yaşanabilir.

Hakan ve Tarık’ın işbirliği yapıp Nazım’ı hapse tıkması. Bahar’ın ağabeyine karşı gelip Nazım’ı 5 yılda içerden kurtarması. Sonra Bahar ile Nazım’ın evlenmesi. Eşi Hakan’ın ölümünden sonra Nehir’in Tarık ile işbirliği yapıp intikam almaya çalışması. Sonrasında da Nehir’in oğlunun Hakan’ın değil de Nazım’ın oğlu çıkması. Ardından Hakan’ın kardeşi Bahar’ın Mert’i annesi Nehir’den madde bağımlılığı ve agresif kişiliği nedeniyle mahkeme kararı ile alması.

Bunların hepsi Baraj dizisinde yaşanıyor. Hem de öyle uzun bir sürede değil, kısa sayılabilecek bir zaman diliminde yaşandı. Hikayenin akış hızı, mahkeme kararlarının keyfiliği derken, izleyiciler artık diziye yönelik eleştirilerini sosyal medyada sıralıyor.

Baraj dizisinin bu kadar önemli konuları bu kadar basitmiş gibi göstermeye başlaması, aslında Yasak Elma’nın da sergilediği bir tavır. Ancak aradaki fark şu, izleyiciler Yasak Elma’yı gülmek için izliyor. Baraj dizisi ise tam tersi bir konumda…