Ana sayfa Dizi Haberleri Barbaroslar dizisi birinciliği kaybetti, 2 önemli değişik yapıldı!

Barbaroslar dizisi birinciliği kaybetti, 2 önemli değişik yapıldı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında perşembe akşamları yayınlanan Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinden önemli değişiklik haberleri üst üste geldi… Engin Altan Düzyatan ile Ulaş Tuna Astepe’nin başrollerinde yer aldığı dizinin güçlü bir çıkışı vardı. Ancak bölümler ilerledikçe birinciliği unutan TRT1 dizisi, reytinglerde Camdaki Kız’ın gerisinde kaldı. Son iki hafta düşük reytingler nedeniyle birincilik iddiası da geride kaldı.

Tüm kişiler kategorisinde Bir Zamanlar Çukurova’nın da ardına düşen Barbaroslar dizisi geçen hafta üçüncü olabilmişti. Dizinin reytingleri iyi olsa da rakip yapımların gerisinde kalması kabul edilebilir bir durum değil. TRT1’in bu sezonun en yüksek bütçeli ve en iyi dizisi olarak ortaya koyduğu Barbaroslar, beklenen etkiyi reytinglerde yapamıyor. İşte bu durum nedeniyle de bazı düzenlemeler gerçekleştirildi.

Gazeteci Birsen Altuntaş dizideki son bilgileri paylaştı. İlk yapılan değişiklik senaryo noktasında geldi. Dizinin deniz sahnelerine, diyaloglarına ve hikayesinin ilerleyişine yönelik eleştiriler artmaya başlamıştı. İşte bu noktada senaryo el değiştirdi. Serdar Özönalan ile Hakan Erimez dizinin yeni bölümlerinin senaryosunu yazacak.

Es Film tarafından 1 yıldır hazırlıkları yapılan ve çekimler için de büyük bütçeler kullanılan Barbaroslar dizisinin teknik ekibinde bir de yönetmen değişikliği yapıldı.

Payitaht Abdülhamid dizisinin de yönetmeni olan ve uzun süredir ekiple birlikte çalışan Doğan Ümit Karaca ile yollar ayrıldı. Ayrıca görüntü yönetmeni Münir Gürsoy da ekipten gitti.

Barbaroslar dizisini yeni dönemde Berat Özdoğan yönetecek. Görüntü yönetmenliğini ise Ersan Çapan yapacak. Yeni ekibin yer alacağı 6. bölümde değişiklikler de dikkatle takip edilecektir.