Ana sayfa Dizi Haberleri Barbaroslar dizisi reytinglerde birinci olmayı artık unutsun!

Barbaroslar dizisi reytinglerde birinci olmayı artık unutsun!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – TRT1 ekranlarında yeni sezonun en iddialı dizisi olarak ortaya çıkan Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinin perşembe akşamları güçlü bir performans ortaya koyduğu biliniyor… Ancak dizinin hedefi zirvede yer almak ve günün en çok izlenen yapımı olmaktı… İşte bu hedefe ilk bölümlerde ulaşan TRT1 dizisi, son haftalarda ise reytinglerini artıramıyor…

Engin Altan Düzyatan ve Ulaş Tuna Astepe’nin başrollerinde yer aldığı dizi için 1 yıldır önemli bir hazırlık süreci yaşandı… Dizi için yurt dışından özel ekipler getirildi. Yoğun bir çalışma programı ile çekimler titizlikle yapıldı. Çok iddialı bir oyuncu kadrosu da dizide buluştu.

Tüm bu faktörlere rağmen Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisi birincilik hedefinden artık vazgeçme noktasına geldi… Dizide hem senaristler hem yönetmen hem de görüntü yönetmeni değiştirildi. Senaryodaki sıkıntılar dizinin daha iyi reytingler elde etmesini engelilyor. Yeni ekip bu sorunu çözebilecek mi?

Bu sorunun yanıtını yakında öğreneceğiz. Ancak perşembe akşamları tüm kategorilerde Kanal D’nin Camdaki Kız dizisi çok iyi sonuçlar alırken Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinin öne çıkması çok zor…

Kanal D dizisinin hikayesi çok beğenildi ve izleyici sadakati de oluşturuldu. Bu durum da sürekli reyting artırmasına neden oluyor. Barbaroslar dizisi ise yerinde sayıyor.

Beşinci bölümü yayınlanan TRT1 dizisinin tüm kişiler kategorisinde Bir Zamanlar Çukurova’nın da gerisine düştüğünü ve üçüncü konumda olduğunu hatırlatalım. Barbaroslar, tüm kişiler kategorisinde iki dizi ile yarışıyor ve rakipleri geriye düşmediği sürece öne geçmesi zor olur.

AB ve ABC1’de iyi reytingler alan Barbaroslar dizisi ne yazık ki, Camdaki Kız’ın çok gerisinde bulunuyor. Aradaki farkın kapanması şu anda pek mümkün görünmüyor. Tabii ki TRT1 dizisi çıkış yapar, Kanal D dizisi biraz düşüş yaşarsa belki o zaman birincilik için bir fırsat doğabilir.

Ancak önümüzdeki haftalar boyunca Barbaroslar dizisinin birinci olması pek de mümkün görünmüyor.