Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Barış Atay’ın savcılık ifadesi ortaya çıktı! Atay serbest bırakıldı!

Barış Atay’ın savcılık ifadesi ortaya çıktı! Atay serbest bırakıldı!

tarafından ker_def

Oyuncu Barış Atay, İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dün sabah gözaltına alındı.

Savcılığa sevk edilen Atay, ifadesi alınmadan yeniden emniyete götürüldü. Gece yarısı işlemleri biten Barış Atay, emniyetten serbest bırakıldı.

Habertürk’ten Nihat Uludağ’ın haberine göre Barış Atay’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımların ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçundan hakkında gözaltı kararı verildi.

Atay, dün sabah saatlerinde İstanbul Suadiye’deki evinde İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere Vatan Caddesi’nde bulunan Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Barış Atay, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Ancak savcı ifade almadan Atay yeniden emniyete götürüldü.

Atay’ın telefonunun incelenmesinin ardından yeniden adliyeye götürüleceği beklenirken gece yarısı avukatı Efkan Bolaç sosyal medya hesabından Barış Atay’ın serbest bırakıldığını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Twitter’daki bazı paylaşımları nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ suçunu işlediği gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Barış Atay’ın emniyette ifadesi alındı.

Barış Atay, emniyetteki ifadesinde,Twitter adresinin kendisine ait olduğunu ve soruşturma konusu paylaşımlarının da kendisi tarafından yapıldığını söyledi.

‘TÜRKİYE’Yİ HER ŞEYE RAĞMEN ÖZGÜR DÜŞÜNÜYORUM’

Barış Atay’ın söz konusu paylaşımını, Yusuf Yerkel’in Soma faciası sırasında tepki gösteren bir maden işçisini tekmelemesi ile ilgili özür dilediğini belirtmesi üzerine yaptığını anlatarak, “Özrünü samimi bulmadım ama daha önemlisi bir suçun karşılığı özür değil yargılanmaktır. Yine sosyal medyada özrün kabul edilmesini toplumsal huzur adına bazı şeylerin sineye çekilmesini ısrarla yazanları görünce ben de Yerkel’in ağlak özrüne ve tavrına istinaden bu süreçte suç işlemiş olan ya da olma ihtimali olanları kast ederek ve Türkiye’nin her şeye rağmen bir hukuk devleti olduğunu düşündüğümden bu tweeti paylaştım.” dediği öğrenildi.

‘ZEYTİN DALI HAREKATI’NI YAKINDAN TAKİP ETTİM’

Barış Atay’ın, Zeytin Dalı Harekatı’nı eleştiren paylaşımlarına ilişkin de “Afrin coğrafi olarak Suriye’ye aittir ve doğal olarak Suriye halkına…Türkiye’de yaşayan bir yurttaş olarak ailem ile birlikte Antakyalı biri olarak gelişmeleri yakından takip ediyorum. Hükümet politikalarını eleştirmek bir yurttaşlık hakkıdır.” ifadelerini kullandığı öğrenildi.