atv’nin cuma akşamlarına damgasını vuran, yapımcılığını Fatih Enes Ömeroğlu’nun, yapımını ARC Film yaptığı dizisi ‘Baş Belası’ sosyal medyanın en çok konuşulan dizisi olarak öne çıkıyor.
Dizide Nermin karakteriyle dikkatleri üzerine çeken güzel oyuncu Buçe Buse Kahraman, Episode Dergisi’ne verdiği röportajda oyunculuk serüvenini ve dizide canlandırdığı Nermin karakterini anlattı.
Buçe Buse Kahraman dizide hayat verdiği Nermin karakterini şu sözlerle anlattı: “İşine aşık bir kadın. Kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini bilen ve bunun için adım atmaktan çekinmeyen, ona yanlış gelen düşüncelere boyun eğmeyip karşısında durabilen, dikkatli ve iyi bir polis. Bu duruşu onu her ne kadar duvarlı bir karakter gibi gösterse de kendi içinde oldukça duygusal bir kadın Nermin Kuşçu.”
Nermin karakteriyle benzer ve farklı yönlerine dair açıklamalarda bulunan Buçe Buse Kahraman, biraz ayrıldığı noktaların olduğuna değindi. Oyuncu, “Kendi doğruları ile hareket etmesi ve mesleğine olan tutkusuyla bana yakın bir karakter. Bazı noktalarda karşısındaki kişiye karşı çok fevri yaklaşıp istemeden kalbini kırabiliyor bu noktada biraz ayrılıyoruz. Nermin mücadele etmeyi seven ve kendi haklarını sonuna kadar savunan bir kadın karşısındaki kişiye ya da duruma göre şekil almıyor doğruları benim hayata yaklaşım biçimim de bu şekilde” dedi.
‘Baş Belası’ dizisinin yaz sezonu içinde ayrı bir yere sahip olduğunu belirten Kahraman, bir yaz dizisi gibi olmadığının altını çizdi.
atv düşük gelen reytingler nedeniyle dizinin 13. bölümde final yapmasına karar verdi. Genç oyuncu ise dizinin kendisi için farkını şu sözlerle ifade etti:
“Sizin de söylediğiniz gibi yaz dizilerinden ayrılan bir yanı var klişelerden uzak. Baş Belası sadece dönem olarak yazın başlamış bir dizi. Sizin söylediğiniz gibi tam anlamıyla bir yaz dizisi değil. Bana kalırsa bahsettiğiniz mizah unsuru ve diğer birçok açıdan sezon dizilerinden de ayrı bir yerde duruyor. Toplumsal olayları ele alış şekli, güçlü kadın figürlerinin ön planda olması bir yandan da karakterlerin eğlenceli, doğal bir noktada yazılması hikayeyi ilgi çekici kılıyor.”