Ana sayfa Sosyal Medya Bir tarafta Doğduğun Ev Kaderindir, diğer tarafta Kuruluş Osman! İkisi de birinci de biz şimdi kime inanalım?

Bir tarafta Doğduğun Ev Kaderindir, diğer tarafta Kuruluş Osman! İkisi de birinci de biz şimdi kime inanalım?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / ANALİZ ÖZEL – Diziler arası müthiş rekabetti artık sadece reyting sonuçları değil, sosyal medyada ne yaptığı da değerlendirmeye alınıyor… İki farklı reyting tablosu oluşuyor. Birisi televizyonu izleyenlerin oluşturduğu reyting tablosu… Diğeri ise yayın günü dizilerin sosyal medyada sergilediği etkileşim…

Bir tarafta televizyon reytingleri Kuruluş Osman’ı iki kategoride, Sadakatsiz’i ise bir kategoride birinci yaparken, sosyal medyada ise şampiyonluk Doğduğun Ev Kaderindir’in oluyor. Hem de açık ara farkla… 25 Kasım Çarşamba akşamı yayınlanan dizilerin televizyon reyting ve sosyal medya reyting sonuçlarını karşılaştırdık.

Televizyon reytinglerinde 3 kategori var. Totalde ve ABC1’de dün akşamın birincisi Kuruluş Osman. AB grubunun zirvesinde ise Sadakatsiz dizisi bulunuyor. Bu iki dizide yüksek reyting oranları ile 25 Kasım akşamının sürükleyici iki yapımı olmuş. Ayrıca Doğduğun Ev Kaderindir hem total hem AB hem de ABC1’de üçüncü sırada yer alıyor… Günün 4. en çok izlenen dizisi ise Benim Adım Melek… Fox TV’nin gün değiştirdiği Zümrüdüanka ise dün akşamın en az izlenen dizisi konumunda bulunuyor.

Televizyon reytingleri böyle ve büyük bir rekabeti işaret ediyor. Aşağıdaki tabloda da 25 Kasım Çarşamba akşamı ilk 10 program listesini bulabilirsiniz. Peki sosyal medyada durum nasıl?

Bir tarafta Doğduğun Ev Kaderindir, diğer tarafta Kuruluş Osman! İkisi de birinci de biz şimdi kime inanalım? 8

Konu sosyal medyaya geldiği zaman bütün bildiklerinizi unutun. Çünkü burada çok farklı bir denklem var. Çarşamba akşamı sosyal reytinglerde birinci sırada açık ara farkla Doğduğun Ev Kaderindir bulunuyor.

ADBA TV tarafından yayınlanan 25 Kasım sosyal reytinglerinde 60bin 462 ileti paylaşılan tv8 dizisi en yakın rakibine neredeyse 3 kat fark atmış durumda…

Sadakatsiz dizisinin 22 bin 773 ileti ile ikinci sırada olduğu sosyal reytinglerde Zümrüdüanka ise 15 bin 838 ileti ile üçüncü durumda.

Televizyonda en başarılı dizi dün akşam Kuruluş Osman. Ama sosyal medyada 12 bin 897 ileti ile dördüncü durumda bulunuyor. Benim Adım Melek dizisi ise 1008 ileti ile beşinci durumda.

Televizyon reytingleri çok farklı gerçekleri ortaya koyarken, sosyal medya reytingleri ise bambaşka bir dünya yaşandığını ortaya döküyor.

Bir tarafta Doğduğun Ev Kaderindir, diğer tarafta Kuruluş Osman! İkisi de birinci de biz şimdi kime inanalım? 9

Her ikisi de izleyicilerin tepkilerinin ölçülmesi olan bu iki reyting sonucu da şimdi hangisine inanalım dedirtiyor… Sonuçta televizyon reyting ile ölçülüyor belki ama sosyal medyanın da artık bir ağırlığı var ve bu iki verinin birbirinden bu kadar uzak olması da dikkatlerden kaçmıyor.