Ana sayfa Dizi Fragmanları Bir Zamanlar Çukurova dizisinde ayrılık kararı alındı

Bir Zamanlar Çukurova dizisinde ayrılık kararı alındı

tarafından ker_def

Yapımını TIMS&B Productions’ın, yapımcılığını ise Timur Savcı ve Burak Sağyaşar’ın gerçekleştirdiği ‘Bir Zamanlar Çukurova’ 3. sezonunda, 86. bölümüyle ekrandaydı. Dizinin bu bölümündeki en önemli detay, Demir’in Züleyha’dan ayrılma kararı oldu. Demir artık boşanma konusunda son derece kararlı. Ümit onun aklını da gönlünü de çelmeyi başardı. Bu ayrılık gerçekleşecek mi? Yoksa Ümit’in gerçek niyeti ortaya mı çıkacak? Züleyha boşanma karanı karşısında nasıl bir tepki verecek?

Kahramanlarının hayatları üzerinden aşkın sınırsız, kavganın ölümüne, umudun inadına yaşandığı hikayesi ile yine perşembe gecesine damga vurdu. #EskiDefterler etiketiyle sosyal medyada gündem olan ‘Bir Zamanlar Çukurova’nın yeni bölümü tüm kişiler kategorisinde 12’li reytingleri ile adeta şov yaparken, ABC1’de de 11’e kadar çıktı. AB grubunda ise dizi 8’lioranlarda ilerliyor.  Dizi tüm kategorilerde birinci olarak bir kez daha parmak ısırtan bir başarı daha kazandı.

Fekeli’yi bir kez daha yıkan, hayatla bir kez daha sınanmasını sağlayan gerçekleri Fikret tek tek anlattı. Fekeli her detayda biraz daha yıkıldı. Kardeşinin hayatında olanı biteni bilmediğine de, küçücük bir çocuk olan Fikret’in de, kendini o kadar sahipsiz hisseden annesinin de yanında olamadığına üzüldü. Ne yaptıysa ne söylediyse de Fikret’i intikam yemininden döndüremedi. Yamanlar ile yeni bir savaşın kapıda olduğunun ayak seslerini duydu ama bunu durduramadı. Üstelik, konakta ikinci mektup bulununca, Demir de geldi, senin adaletine güveniyorum diyerek, Fekeli’den akıl istedi! Bildiklerini anlatamamak Fekeli’yi bir kez daha yıktı.

İKİNCİ MEKTUP İLE ZÜLEYHA’NIN ŞÜPHESİ KALMADI

Fikret’in ikinci mektubunu Sevda buldu. Okuduklarına inanamazken, Demir de mektubu gördü. Yazılanlara Sevda da, Demir de iftira derken, mektupların sahibinin para koparmak peşinde olduğunu söylerken, Züleyha işin doğrusunu öğrenmeden kimseyle savaşmamak gerektiğini söyledi. Ama elbette Demir’in kükreyen öfkesinin önüne geçemedi.

Demir, önce Fekeli ile konuşup akıl aldı. Ama Yaman soyadına iftira atıldığı düşüncesinin öfkesini kimse dindiremedi. Gazetelere ilan veren Demir, babasına atılan iftirayı duyurdu ve bu iftirayı atan kişiyi mertçe karşısına çıkmaya davet etti.

Bütün bu olan biten Züleyha’ya kendisini gerçekleri bulmak zorunda hissettirdi. Ve Sevda’yı da ikna ederek, alışverişe gidiyoruz diye İstanbul’a eski kahyanın eşini bulmaya gitti.

SEVDA, ADNAN’IN GERÇEK YÜZÜNÜ DİNLEYİNCE YIKILDI!

Demir de, iş için Ankara’ya gideceğini söyleyince, Züleyha ve Sevda’nın İstanbul planı hayata geçti. Demir önce onları yolculadı, ardından bakanla buluşmak üzere Ankara’ya gidiyorum, diyerek Ümit’i evinin kapısından aldı ve ilk tatillerine çıkardı.

İstanbul’a varında kahyanın eşini bulan Züleyha ve Sevda, Fikret’in mektuplarında anlattığı gecenin tanığına da ulaşmış oldular. Rahmetli kahya Hüseyin’in eşi Esma o geceyi hatırlamaktadır. Kadının nasıl ağladığını, küçük çocuğun perişanlığını, Adnan Yaman’ın Hüseyin’e onları nasıl kovdurduğunu, bir daha gelirlerse onları kovmakla tehdit ettiğini, karı koca o geceyi ne kadar çok konuştuklarını bir bir anlattı. Gelen kadını tanımıyordu, adını da bilmiyordu.

Züleyha zaten mektupta yazılanların doğru olabileceğini düşünüyordu ama, Sevda sevdiği adamın bu yüzünü dinleyince yıkıldı. İnsan aşık olunca ne kadar körleşebileceğini de Hünkar’ın aslında onu uyardığını ve doğruları söylediğini de anladı. Tüm hayatını adadığı adamın gerçek yüzünü hiç tanımamış olmak, onu adeta yıktı.

blank

ÜMİT TÜM KOZLARINI OYNADI VE DEMİR ZÜLEYHA’DAN BOŞANMAYA KARAR VERDİ

Ümit, konaktaki yemekte gördüğün mutlu aile tablosundan sonra Demir’i kaybedeceğini düşündü. Ama, çarşıda karşılaştıklarında yaptığı tavırlarla Demir’i yine etkisi altına aldı. Birlikte Antalya’ya gitme planı yapan Demir, özel bir villa kiralayıp, şömineli romantik bir ortam yarattı. Ancak otele değil de özel bir eve gitmelerinden konuyu açan Ümit, Demir’e mutsuz bir evliliğin içinde kalmak isteyip istemeyeceğini sorgulattı. Ve tatilin daha başında Demir, Züleyha’dan boşanmaya karar verdi. Çünkü artık hayata dair bir ‘Ümit’i vardır.

FİKRET’İN AKLI DA KALBİ DE ÇOK KARIŞTI!

Fikret, Fekeli’ye her şeyi anlattıktan sonra, duygusal olarak çöktü. Ümit’in yanına gitti, yaşadıklarını ona anlattı. Fekeli’nin yaşanan onca şeye rağmen onu bağrına basması, kafasını karıştırdı. Ümit ise o gece, Müjgan ile olan gerginliğini sona erdirmek için harekete geçmiş ve başbaşa yemeğe gitmişlerdi. İki kadın masadan dost olarak kalktılar ama, iki kadın da hala hayatlarındaki Fikret gerçeği hakkında konuşmadılar.

Fikret, Müjgan’na hem duygularını anlattı hem de bunu sürdüremeyeceğini söyledi. Müjgan yine alt üstü oldu.

Bir Zamanlar Çukurova yeni bölümüyle Perşembe 20.00’DE ATV’de.