Ana sayfa Dizi Haberleri Bir Zamanlar Çukurova dizisi İspanya’dan sonra İtalya’da da büyük başarı elde etti!

Bir Zamanlar Çukurova dizisi İspanya’dan sonra İtalya’da da büyük başarı elde etti!

tarafından ker_def

Dünyanın pek çok ülkesinde büyük beğeniyle izlenen Türk dizilerinin yapımcısı Tims&B Productions, Bir Zamanlar Çukurova dizisi ile İtalya’yı kasıp kavurmaya devam ediyor. ‘Terra Amara’ ismiyle yayınlanan atv’nin unutulmaz dizisi ‘Bir Zamanlar Çukurova’ İtalya’da büyük finale doğru yaklaşırken dizinin başarılı yapımcıları Timur Savcı ve Burak Sağyaşar, FormatBiz’e özel açıklamalarda bulundu.

Dizinin İtalya’da nasıl fenomen haline geldiğini açıklayan Timur Savcı ve Burak Sağyaşar, ‘Bir Zamanlar Çukurova’ ile ilgili projenin tasarım sürecinden prodüksiyonuna kadar birçok önemli noktaya değindi. Dizinin gerçek bir Akdeniz hikayesi olduğunu söyleyen Timur Savcı ‘Çukurova, muhteşem bir aşkı anlatıyor’ diye ekledi. Burak Sağyaşar ‘Tamamen evrensel bir aşk ve aile draması olması sebebiyle sadece İtalya’da değil, tüm dünyada karşılık bulduğuna inanıyorum’ dedi.

Timur Savcı, dizinin başka hangi uluslararası pazarda başarılı olduğu sorusuna ‘Bir Zamanlar Çukurova girdiği tüm bölgelerde başarılı oldu şimdiye kadar. İtalya’daki muhteşem başarısının yanı sıra dizimiz İspanya, Latin Amerika, Angola & Mozambik ve Ortadoğu’da da çok iyi sonuçlar elde etti. Ayrıca Yunanistan’daki uyarlamasının başarısı nedeniyle formatın kendisine de artan bir ilgi olduğunu söyleyebiliriz’ şeklinde cevap verdi.

İtalya’da yakalanan büyük başarı ve bu süreçte edinilen deneyimler ile ilgili Timur Savcı ‘Şimdi yeni sezonda yine tüm dünyada ve özellikle İtalya’da çok büyük başarı elde edeceğini düşündüğümüz yeni diziler çekeceğiz’ derken; Burak Sağyaşar yeni projelerden bahsetti.

Sağyaşar ‘2024-2025 yeni sezonunda 5. sezonuyla devam edecek olan Teşkilat isimli istihbarat dizimiz dışında, üç yeni kadın merkezli aşk ve aile draması ile başta ülkemizde, sonrasında tüm dünyada görücüye çıkmaya hazırlanıyoruz. Yeni projelerimizin hepsi uluslararası arenada karşılık bulacağına inandığımız işler’ dedi.

Dört sezon boyunca atv ekranlarında reyting rekorları kıran ve global distribütörlüğü Inter Medya tarafından üstlenilen başarılı dizi Bir Zamanlar Çukurova, 8 Haziran Cumartesi günü İtalya’da Canale 5’te prime time kuşağında büyük finalini gerçekleştirecek.