Ana sayfa Dizi Haberleri Bir Zamanlar Çukurova yakında İspanya’da! Ülkede Türk dizileriyle ilgili şaşırtan sonuç!

Bir Zamanlar Çukurova yakında İspanya’da! Ülkede Türk dizileriyle ilgili şaşırtan sonuç!

tarafından sule sule

TeleviyonGazetesi.com / Detay – Türk dizileri Avrupa ülkelerini fethetmeye devam ediyor. Ekranların en uzun soluklu dizilerinden biri olan TIMS&B imzalı Bir Zamanlar Çukurova yakında İspanya’da yayınlanmaya başlayacak. Bu arada ülkede, Türk dizileriyle ilgili yapılan bir araştırma şaşırtan bir sonuç verdi.

İspanya’nın en çok okunan haber sitelerinden biri olan El Confidencial’de Türk dizileriyle ilgili bir araştırma haberine yer verildi. Haberde Türk dizilerinin İspanya’daki patlamasının devam ettiğini, üstelik bunun geçici bir moda olmadığı belirtildi.

Özellikle İspanya’da sosyal medyada Türk dizilerinin takipçilerinin bir çığ gibi büyüdüğüne dikkat çekilen haberde danışmanlık şirketi Dos30’un bir araştırmasının sonuçlarına yer verildi. Şirketin hazırladığı rapora göre İspanya’daki Türk dizileri son iki yılda %85 gibi şaşırtıcı bir büyüme yaşadı.

Bir Zamanlar Çukurova yakında İspanya'da! Ülkede Türk dizileriyle ilgili şaşırtan sonuç! 8

2018’de bu yapımlar televizyonda 491 saat sürerken, 2020’de bu rakam 3.286 saate çıktı. Başka hiçbir içerik veya tür, Türk dizileri kadar hızlı bir büyüme sağlamadı. Haberde bu sonuçların Türk dizilerinin İspanya’daki varlığını önümüzdeki yıllarda da güvence altında olduğunu gösterdiği belirtiliyor.

Bugüne kadar Muhteşem Yüzyıl’dan Aşk-ı Memnu’ya, Sıla’dan Binbir Gece’ye onlarca dizi yurt dışında yayınlandı ve çok büyük izlenme rakamlarına ulaştı. Bu sayede Türk oyuncular dünya çapında üne sahip oldu.

Bir Zamanlar Çukurova yakında İspanya'da! Ülkede Türk dizileriyle ilgili şaşırtan sonuç! 9

Halen birçok ülkede yayınlanmaya devam eden, özellikle Bay Yanlış, Sen Çal Kapımı, Mucize Doktor gibi diziler Avrupa ve Güney Amerika’da izlenme rekorları kırıyor. 150 ülkede yayınlanan Türk dizileri yaklaşık 700 milyon izleyiciye ulaşıyor.

TRT Haber’den Esra Sayın’ın haberine göre ilk olarak 1981 yılında Aşk-ı Memnu dizisinin Fransa’ya satılmasıyla başlayan bu macerada 2008 yılında 100 bin dolar olan ihracat geliri, 2020’lere yaklaşırken, 500 milyon dolara ulaştı.