Ana sayfa Dizi Haberleri Bravo, çok benzemiş! İşte Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde Devrim Saltoğlu, Rauf Denktaş imajıyla

Bravo, çok benzemiş! İşte Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde Devrim Saltoğlu, Rauf Denktaş imajıyla

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – TRT1 için çekilen Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin çekimleri KKTC’de devam ediyor. TMC Film imzalı dizi için tüm oyuncular ve ekip, yılbaşının hemen ertesinde adaya gitmişlerdi. Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesini ekrana taşıyacak olan dizi, dönem dizisi olması nedeniyle oyuncuların imajları değiştirildi. Dönem kostümleri, saç ve makyajlarıyla karakterler geçtiğimiz günlerde tanıtıldı.

Çekimleri Lefkoşa ve Gazimağusa başta olmak üzere Kıbrıs adasının çok özel manzaraları eşliğinde çekilen diziden ilk kareler de medyaya dağıtıldı. Başrollerinde Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu’nun rol aldıkları dizi, tarihi olaylardan esinlenilmekte.

Bravo, çok benzemiş! İşte Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde Devrim Saltoğlu, Rauf Denktaş imajıyla 10

Senaryosunu Emre Özdür ve Başar Başaran yazdığı ve yönetmenliğini ise Hakan İnan üstlendiği dizideki en önemli karakterlerden birisi de KKTC’nin efsane lideri ve 1974’te yapılan Barış Harekatı ve sonrasında verdiği kurtuluş mücadelesi ve ülkenin yeniden yapılanması sürecine katkılarıyla tarihe geçen Rauf Denktaş.

Bravo, çok benzemiş! İşte Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde Devrim Saltoğlu, Rauf Denktaş imajıyla 11

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı olan Denktaş, 1983’ten 2005’e kadar toplamda 21 yıl 5 ay 9 gün cumhurbaşkanlığı yapmış bir isim. Denktaş, 2012 yılında hayata veda etmişti.

Dizide bu efsane lidere hayat veren isim ise ünlü oyuncu Devrim Saltoğlu olacak. 1963’ten başlayan hikayede oyuncunun Denktaş’a benzetilmek için saçlarının üst kısmının kesildiği görülmekte. Yüzünün de Rauf Denktaş’ın gençliğine benzemesi, oyuncunun yeni imajıyla başarılı bir çalışma çıkarıldığını gösteriyor.

Bravo, çok benzemiş! İşte Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde Devrim Saltoğlu, Rauf Denktaş imajıyla 12

Dizinin kısaca konusu ise şöyle; 1963, Kıbrıs’ta Türkler ve Rumlar yan yana sorunsuzca yaşamaktadır. Adanın pastoral coğrafyasında neşeli hayatlarını süren sakız tüccarı Dereli ailesi, Kanlı Noel olarak bilinen olayların başlaması ile diğer Türk aileler gibi saldırıya uğrar.

Birbirlerinden ayrı düşen aile fertleri kasabalarından sürülüp zorunlu bir göçe başlarken ailenin başındaki Kemal Dereli, kendi ailesiyle birlikte göç yolundaki binlerce Türk’ün lideri haline gelir.

Kıbrıs’ta yaşam mücadelesi sürerken Türkiye’den adaya gizli görevle yollanan Ankaralı ise Lefkoşa’da olayların seyrini değiştirir. Adada gizli kahramana dönüşen Ankaralı ve ayrı düştüğü nişanlısının hasretle ve yaşam mücadelesi ile harmanlanan aşkı da Dereli ailesinin hikayesi ile iç içe geçer.

Bravo, çok benzemiş! İşte Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde Devrim Saltoğlu, Rauf Denktaş imajıyla 13

Yapımını TMC Film’in, yapımcılığını Erol Avcı’nın üstlendiği “Bir Zamanlar Kıbrıs”, kahramanların gerçek yaşam mücadelelerini, aşklarını, ayrılıklarını ve hüsranlarını TRT 1 ekranlarından izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor.