Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Bu sezon rekorlara doymayan dizinin adı Kuruluş Osman!

Bu sezon rekorlara doymayan dizinin adı Kuruluş Osman!

tarafından ker_def

Ekranların en çok izlenen dizisi ‘Kuruluş Osman’, atv ekranındaki 81’inci bölümüyle nefesleri keserken reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. ‘Kuruluş Osman’da Geyhatu ve Moğollara karşı destansı bir mücadele ortaya koyan Osman Bey, Tekfur Nikola’yı da ele geçirdi.

#VatanSevdalısıyız etiketiyle sosyal medyada Türkiye ve dünya gündeminde yer alan ‘Kuruluş Osman’, reytinglerde de açık ara en çok izlenen yapım oldu. Tüm reyting kategorilerinde zirvede yer alan ‘Kuruluş Osman’ aldığı reytinglerle yine her grupta haftanın en çok izlenen dizi oldu.

Kuruluş Osman dizisinin özellikle tüm kişiler ve ABC1 kategorilerinde elde ettiği reytingler ise bu sezonun en yüksek oranları olarak kayıtlara geçti. Daha önce de reytinglerde sezonun en iyi oranlarını elde eden dizi, sadık izleyici kitlesi sayesinde kendi rekorunu geliştirmeye devam ediyor.

Osman Bey’in yaraladığı Vezir Alemşah, handa yaptırdığı gizli oda sayesinde kurtulmayı başarırken Geyhatu ve Moğolların Söğüt’e gelişi Osman Bey’in planlarını değiştirmesine neden oldu. Söğüt’te Geyhatu’ya direnen Osman Bey, Vezir Alemşah’ı ele geçiremeyince gizli tünelleri kullanarak Söğüt’ten ayrıldı.

Tekfur Nikola, Geyhatu ve Vezir Alemşah’ın kendisine oyun kurduğunu anlayarak çevre tekfurların desteğini aradı. Gündüz Bey, hatunların obaya dönmesine izin verirken; Osman Bey, Geyhatu-Alemşah ittifakına karşı Nikola’yı yanına çekmeyi planladı.

Geyhatu’nun tuzak kurduğu Tekfur Nikola’yı ölümden kurtaran ve Moğolları püskürten Osman Bey, kılıcının ucundaki Nikola’nın canını bağışladı!

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki üçüncü sezonunda da çarşamba akşamlarına damgasını vurmaya devam edecek.