Ana sayfa Dizi Haberleri Masumlar Apartmanı dizisi için kötü günler, Üç Kız Kardeş dizisiyle birlikte başlayacak!

Masumlar Apartmanı dizisi için kötü günler, Üç Kız Kardeş dizisiyle birlikte başlayacak!

tarafından ker_def

TelevizonGazetesi.com / Analiz Özel – Masumlar Apartmanı dizisi ikinci sezonu ile TRT1 ekranında yoluna devam ediyor. Dizinin izleyici kitlesi yavaş yavaş hikayeyi terk ediyor. İlk sezonda çift haneli reytingler alabilen dizi, ikinci sezona iyi başlasa da son geldiği durum, geçen yıla göre reytinglerinin yarıya yakını gitti.

Yine de sezonun iyi dizilerinden olan ve milyonlarca izleyiciyi ekran başına toplamayı başaran dizinin etkili hikayesi sayesinde bunlar oluyor. Merve Dizdar, Ezgi Mola ve Birkan Sokullu’nun çok başarılı performans sergilediğini ve onların da bu çabalarının diziyi bugünlere taşıdığını söyleyebiliriz.

Ancak Masumlar Apartmanı’nın son haftalarda elde ettiği reytinglere bakıldığı zaman izleyicilerin hikayeden kopmaya devam ettiğini ve yeni arayışlar içinde olduğunu görüyoruz. Yeni dizi bekleyen izleyiciler için Kanal D’nin adımı önemli bir fırsat olacak.

Masumlar Apartmanı dizisine devam etmek istemeyen izleyiciler, Üç Kız Kardeş isimli Kanal D’nin yeni dram dizisine kayacaktır. İclal Aydın’ın çok satılan aynı isimli kitabından senaryolaştırılan Üç Kız Kardeş, kadın ağırlıklı hikayesi ile göz kamaştırıyor.

Masumlar Apartmanı dizisi için kötü günler, Üç Kız Kardeş dizisiyle birlikte başlayacak! 8

Masumlar Apartmanı dizisi de zaten kadın ağırlıklı bir hikaye olduğu için iki yapım arasında izleyici geçişkenliği yok yüksek olacaktır. Üç Kız Kardeş dizisi 22 Şubat Salı akşamı ilk bölümü ile başlayacak ve bu durum TRT1 dizisi adına olumsuz sonuçlar doğuracaktır.

Zaten izleyici ilgisinin zayıflamakta olduğu Masumlar Apartmanı, Üç Kız Kardeş’in güçlü hikayesi ve çok etkileyici oyuncu kadrosu ile birlikte daha hızlı bir şekilde izleyici kaybı yaşayabilir.

TRT1 dizisinin bu durumu durdurması pek de mümkün değil. Zira hikaye uzamaya ve yeni bir söz söylememeye başladı… Her ne kadar çok başarılı oyuncular var olsa bile Masumlar Apartmanı için artık yeniden çok iyi çıkışlar yapması mümkün görünmüyor.

Masumlar Apartmanı dizisi için kötü günler, Üç Kız Kardeş dizisiyle birlikte başlayacak! 9

Üç Kız Kardeş dizisi için ise müthiş ve salı akşamının birinciliğini elde edebileceği uygun bir ortam oluşmuş durumda. Şayet izleyici bu dizinin hikayesini severse bu durumdan Destan isimli atv dizisi de çok olumsuz etkilenecek.

Hem Masumlar Apartmanı hem de Destan dizilerinin önündeki en büyük zorluk, Üç Kız Kardeş dizisine kayacak olan izleyicileri durdurabilecek bir durumda olmamaları…

TRT1 ve atv dizilerinin en büyük handikapı hikayelerinin kısa sürede farklı bir noktaya taşıyarak, izleyici ilgisini yeniden kazanabilecek bir refleksi sergileme durumlarının olmaması. Örneğin bunu Yasak Elma o kadar hızlı ve başarılı şekilde yapıyor ki, beşinci sezonda bile çok başarılı reytingler alabiliyor.