Ana sayfa Dizi Haberleri Bülent İnal yine bir TRT1 dizisine tutkun! Payitaht Abdülhamit’in başrolü bakın hangi diziyi izliyor?

Bülent İnal yine bir TRT1 dizisine tutkun! Payitaht Abdülhamit’in başrolü bakın hangi diziyi izliyor?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında izleyicilerle Cuma akşamları buluşmakta olan Payitaht Abdülhamid dizisiyle ilgili final kararı verildi. Başrolde yer alan Bülent İnal, 5 sezondur yapıma adeta sırtlıyor… İzmit’te çekimleri devam eden dizinin şu ana kadar 141 bölümü yayınlandı. Tarihi konularla ilgili birçok noktada eleştirilen, kurgu olduğu bilinmesine rağmen bazı izleyicilerin de anlatılanları gerçek olarak kabul etmeleri, dizinin şimdiye kadar en çok tartışılan noktasıydı… Payitaht Abdülhamid vedaya hazırlanırken, eşi Melis Tüysüz ve Burak Yamantürk ile TV100 kameralarına yakalanan Bülent İnal, muhabirin sorularını yanıtladı.

Normalleşmenin başlamasının iyi olduğunu ifade eden Bülent İnal, “Bakalım, bu sene TRT1’nin vereceği bir karar. Nisan, Mayıs gibi karar belli olur. Ona göre yolumuzu alacağız, gidişatımıza bakacağız” diye konuştu. Bülent İnal net bir şekilde final yapılacağı ifadesi kullanmasa da TRT1’in diziyi 155. bölüm itibari ile bitirmesi bekleniyor.

Dönem dizilerinin yükselişine de değinen oyuncu, şu şekilde konuştu: “Seyirci tarihi hikayeleri merak ediyor. Sonuçta uzun, köklü bir tarihimiz var bunu anlatmak gerekiyor. Güzel projeler yapılıyor. Bir de teknik anlamda ülkemiz çok gelişti. Bunu da dizilerde görebiliyoruz. Dizilerin anlatımı rahatladı, teknik anlamda. O yüzden de bu tür projelere ağırlık veriliyor. Seyirci de seviyor, izliyor gördüğümüz kadarıyla. Devam eder diye düşünüyorum dönem işleri.”

Pandemi döneminin herkes için olduğu kadar kendisi için de sıkıntılı geçtiğini anlatan Bülent İnal, oğlu için daha zor olduğunu, okula gidemediğini, kendilerinin de ona yoğunlaştıklarını anlattı.

Sağlıkla atlattıklarının altını çizen İnal, ekranda yer alan dizilerle ilgili soru üzerine de yine TRT1’in bu sezona damga vuran Masumlar Apartmanı dizisine vurgu yaptı.

“Yoğunluktan çok takip edemiyorum ama duyduğum ya da ara sıra baktığım projeler var. Özellikle Masumlar Apartmanı’nı evde olursam, denk gelirsem ben de beğenerek izliyorum.”

Yapımcıların oyuncu seçiminde sosyal medyadan da etkilendikleri tartışmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan oyuncu, “Tabii ki bakıyorlardır. Olacaktır bu, çok normal bir şey. Televizyon dünyasında bunlar normal, olabilecek şeyler. Ama projede asıl olan senaryo, projenin genel konsepti, bütün kastın uyumu, yönetmeni, hepsi bir arada. Yani bir tek kişi ile bu işler olmuyor. Yapımcılar da kanallar da bunu çok iyi biliyorlar. Ara sıra sosyal medyadan etkilendikleri, bu tür şeylere baktıkları oluyor. Bu da çok normal ama tabii genel işleyiş bunun üzerine değil. Herkes de buna göre çalışıyor” diye konuştu.

Bu yaz ayında biraz dinleneceğini ifade eden Bülent İnal’ın röportajını aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.