Ana sayfa Dizi Haberleri Burak Yörük, Kanal D dizisini kabul ederek çok büyük akıllılık yaptı!

Burak Yörük, Kanal D dizisini kabul ederek çok büyük akıllılık yaptı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Burak Yörük, yakında Kanal D ekranında izleyicilerle Bir Yaz Dizisi isimli projeyle buluşacak. Oyuncu, kendi kariyeri adına üst üste ikinci kez bir romantik komedide yer alacak. Ancak bu tercihin önemli bir nedeni de var…

Türk dizileri arasında yaz yapımları genellikle hafif ve önemi az olarak nitelendirilen diziler olarak görülüyor. İzleyiciler için de sadece eğlenme amacı taşıyan ve çok da önemli görülmeyen yapımlar yaz dizileri gibi bir inanış var…. Ancak bu tam olarak doğru değil.

Artık televizyon kanalları için en önemli gelir kalemlerinden birisi de yurt dışı satışları oluyor. TL’nin değer kaybı ile birlikte yurt dışında daha rekabetçi fiyatlar sunabilen televizyon kanalları, birçok yayıncı ile anlaşmalar yaparak dizilerini satabiliyor ve iyi gelirler elde ediyor. Ancak her dizi de yurt dışında izlenmiyor. Romantik komedi yapımları ise garantili işler olarak görülüyor.

Erkenci Kuş, Bay Yanlış, Sen Çal Kapımı, Aşk Mantık İntikam gibi dizilerin yurt dışında bu kadar çok sevilmesinin altında yatan neden de eğlenceli yapımların yurt dışında daha çabuk alıcı bulması olarak gösteriliyor. İşte bu noktada bazı oyuncular için romantik komediler çok da önemli olmayan yapımlar gibi görülebilir ve tercih edilmeyebilir.

Ancak bazı oyuncular da bu dizilerin yurt dışında ne kadar çok etkili olduğunun farkında ve özellikle de bu tür yapımları tercih ediyor… Bu isimlerden birisi de Burak Yörük oldu… Kanal D’nin yaz aylarında ekrana getireceği Bir Yaz Dizisi isimli proje için İlayda Alişan ile başrolü paylaşan Burak Yörük, bir önceki projesinde de yine romantik komedi oynamıştı.

Burak Yörük, Kanal D dizisini kabul ederek çok büyük akıllılık yaptı! 7

Aşk Mantık İntikam dizisindeki Çınar karakteri oyuncu adına çok da iyi çıkış yakaladığı bir proje olarak görülmeyebilir. Ancak dizinin yurt dışı satışlarının iyi olması, tanınmasında da önemli sonuçlar doğruyor.

Hem İlayda Alişan hem de Burak Yörük, bu seçimin sonucunda yaz aylarında başlayacak yeni dizi ile birlikte yurt dışındaki izleyicilere daha kolay ulaşacak. Romantik komedilerin popülerliğe kattığı etkiyi hissedecek olan ikili, böylece dijital platformlardan da daha iyi teklifler alabilecektir.

Burak Yörük, komedi performansında iyi olduğunu Baraj dizisindeki bazı absürt sahnelerde sergilemişti. Aşk Mantık İntikam’da da bu tür rolleri iyi oynayabileceğini gösteren oyuncu, şimdi ön planda olacağı yeni dizisiyle birlikte yurt dışında popülerliğini daha da çok artırma fırsatı elde etmiş olacak.