Ana sayfa Dizi Haberleri Çiftlik Bank skandalı diziye konu oluyor! Tosun dizisi Exxen’de yayınlanacak

Çiftlik Bank skandalı diziye konu oluyor! Tosun dizisi Exxen’de yayınlanacak

tarafından zk zk

Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu ve Ocak ayında açılan yeni dijital platform Exxen, bir iddialı yapıma daha imza atmaya hazırlanıyor! Binlerce insanı milyonlarca lira dolandırarak kayıplara karışan ve hala aranan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın Çiftlik Bank skandalı dizi konu oluyor!

Saadet zinciri oluşturarak insanları dolandıran ve sonrasında Türkiye’den kaçan Mehmet Aydın, hala aranıyor. Bu arada konuyla ilgili pek çok haber hala gündeme gelirken, dolandırıcılık hikayesi de kitaplara konu olmakta. Bu kez bir de konuyla ilgili dizi çekilmesi için kollar sıvandı!

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın tv100’deki yazısına göre Çiftlik Bank skandalının hikayesi 6 bölümlük mini bir dizi olacak çekilecek. İsmi ise Tosun olacak. Dizinin yönetmenliğini Özer Feyzioğlu yapıyor.

Dizinin yapımıcılığını ise daha önce Müslüm, Ayla, Naim filmlerinin hayat hikâyelerini sinemeaya uyarlayan Dijital Sanatlar üstlenmekte.

Cast çalışmaları devam eden dizide Mehmet Aydın’ı kimin oynayacağı merak konusu. Bu arada çekimlerin Mart sonunda başlaması planlanıyor.

Çiftlik Bank skandalı diziye konu oluyor! Tosun dizisi Exxen'de yayınlanacak 7

Mehmet Aydın Hakkında:

1991 Bursa doğumlu Mehmet Aydın, Ağustos 2016’da merkezi Kuzey Kıbrıs’ta bulunan Çiftlik Bank adlı şirketi kurmuştu. Mart 2018’de is şirketin saadet zinciri prensibiyle çalıştığı ve suç örgütü olduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında şirkete üye olan 81 bin kişiden toplanan 511 milyon lirayı alan Mehmet Aydın kayıplara karıştı.

Aydın’ın Uruguay’a gittiği öğrenilirken, “nitelikli dolandırıcılık” suçlusu olarak Türkiye’ye iadesi için kırmızı bülten çıkarıldı. 2019 yılının Ocak ayında Interpol’ün en çok arananlar listesine eklendi ancak hala bulunamadı!

Bu arada bir başka gelişme daha yaşandı. 18 Nisan 2020’de resmi gazetede yayınlanan infaz kararnamesi ile Çiftlikbank’ın kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın infaz indiriminden yararlanamayacağı belirtildi.