Ana sayfa Dizi Haberleri Çöp Adam dizisinde bir garip durum! Aşka giden mesele, aslında hastalık mı?

Çöp Adam dizisinde bir garip durum! Aşka giden mesele, aslında hastalık mı?

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Star TV’de ekrana gelen Çöp Adam dizisi, 28 Aralık Çarşamba günü 5. bölümde yine heyecanlı anlar yaşattı! Tamer’in yiyeceğine koyduğu ilaçla bayılan Peri, gözlerini hiç ummadığı bir yerde açtı! Tamer’in onu en sevdiği yere, Ege’ye, zeytin ağaçlarının olduğu bir bahçeye götürmesi ile ikili arasında da yeni bir dönem başladı!

Kardeşi ve eşinin ihaneti ve sonrasında feci şekilde ölmelerinden sonra hayatının şokunu yaşayan Peri, intihar etmeye kalkıştığı gece Tamer’in kendisini kaçırıp bir mahzene kapatmasıyla bir başka şok yaşamıştı. Elçin Sangu ve Engin Altan Düzyatan’ın başrolünde oynadıkları dizinin 5. bölümü, ikili arasında yaşanan yakınlaşmadan sonra çok farklı bir yere gidiyor!

Kendisini hapseden, evlerinin altındaki bir mahzende ayağını kelepçeleyerek zorla tutan Tamer’in bu hastalıklı tavrına karşın, Peri ile arasında yaşananlar aşka dönüyor! İkisi de travmatik kişilikler olarak içine düştükleri hal ile izleyicilere ‘Stockholm sendromu yaşıyorlar galiba!’ yorumlarını yaptırıyor!

Çöp Adam dizisinde bir garip durum! Aşka giden mesele, aslında hastalık mı? 11

OGM Pictures imzalı dizi, DR. Gülseren Budayıcıoğlu’nun, hastalarından birinin hayatından alıntılanıyor. Gerçek bir hayata dayanan bu hikayede, aslında travmatik olaylara maruz kalmış iki insan arasındaki aşk, ‘gardiyanına aşık olma’ olarak da bilinen sendromu işaret ediyor!

Tam da kendisini hapseden Tamer’e, Peri’nin giderek ‘kendisini kurtaran’ adam gibi görmesi ve aralarında bir aşkın başlama kıvılcımları, tuhaf bir ilişkiyi ortaya çıkarmakta! Peri, aslında intihar etmek üzere olduğu bir anda Tamer’in kendisini kaçırmasını, hayatını kurtarmak olarak görürken, yaptığı kabul edilemez kaçırma ve tutsak etme olayını da normalleştirmeye başladı!

Çöp Adam dizisinde bir garip durum! Aşka giden mesele, aslında hastalık mı? 12

İki karakterin travmalarında buluşup, birbirlerinin davranışlarını normal görme, empati kurarak yaralarını sarmaya çalışma durumları, dizide doğmaya başlayan aşkı da normalleştirme çabasına dönüşüyor! Ancak kimi izleyiciler, bu durumun garipliğini yorumlarında da belirterek, “Peri şimdi kendi isteğiyle mahzene mi dönecek? Halinden memnun mu yani?” sözleriyle garipliği de ortaya koymakta!

Peri’nin, Tamer’i polise ihbar etmesini beklerken tam tersi bir hareketle ondan ayrılmak istememesi, ayrıldığı anda da canına kıymaya kalkışmasıyla birlikte ‘hastalıklı ilişki’ ikisini yeniden buluşturdu! Tamer, Peri’yi son anda kolunu kesmeye çalışırken yakalayıp, onu yeniden hayatının içine çekiyor! Bu kez mahzene götürmüyor ama onu saklaması da gerekiyor tüm ailesinden!

Böylelikle en yakın arkadaşı Seko’nun kapısını çalıyor! Tamer’in eşi Berrin’in şüphelenip Peri ile ilgili bilgilere ulaşmaya çalışmasından sonra bu durumu Tamer ne kadar saklayacak merak konusu! Ancak Peri ve Tamer’in ilişkisi, Ayvalık’ta birlikte olmalarından sonra duygusal bir sürece girdi! Şimdi izleyiciler bundan sonra olacakları ayrıca merakla bekliyorlar…

(Stockholm Sendromu nedir?

Rehinelerin kendilerini kaçıran kişilere karşı paradoksal şekilde aşırı hayranlık duymaları, övgü ve olumlu duygular beslemelerini ifade eden psikolojik kavram Stockholm Sendromu olarak adlandırılmaktadır. Bu durum ve duygular, mağdur kişinin yaşadığı tehlike karşısında mantıksız görünmektedir.)

İşte izleyicilerden dizide giderek aşka dönüşen durumla ilgili bazı tespitlerin yapıldığı bir kaç yorum…

Çöp Adam dizisinde bir garip durum! Aşka giden mesele, aslında hastalık mı? 13

Çöp Adam dizisinde bir garip durum! Aşka giden mesele, aslında hastalık mı? 14

Çöp Adam dizisinde bir garip durum! Aşka giden mesele, aslında hastalık mı? 15