Ana sayfa Sinema Damla Sönmez’e uluslararası ün kazandıran Sibel, BluTV’de!

Damla Sönmez’e uluslararası ün kazandıran Sibel, BluTV’de!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Son yılların en başarılı kadın oyuncularından Damla Sönmez, şu aralar yeni dizisi Aziz’le erkana gelmeye hazırlanıyor. Sönmez, Show TV’de yayınlanacak yeni dizisi için hazırlıklarını sürdüredursun 2018 yılında çekilen ve kendisine uluslararası bir ödül kazandıran Sibel isimli filmiyle BluTV’de olacak.

Festival filmleri seçkisi hazırlayan BluTV, seçkiye Damla Sönmez’in başrolünde yer aldığı Sibel filmini de ekledi. 2018 yılında çekilen Sibel’in yönetmen ve senaristliğini Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti üstleniyor.

İlk gösterimi 3 Ağustos 2018’de Locarno Film Festivali’nde gerçekleştilen film, 2018 Toronto Uluslararası Film Festivali’nin “Çağdaş Dünya Sineması” bölümü seçkisinde de yer aldı.

Damla Sönmez’in yanı sıra Emin Gürsoy, Erkan Kolçak Köstendil, Elit İşcan, Meral Çetinkaya ve Gülçin Kültür Şahin’in rol aldığı filmde yetenekli oyuncu sağır ve dilsiz bir genç kadını canlandırıyor. Sibel filminin hikayesi özetle şöyle:

Babası ve kız kardeşi ile Karadeniz ‘in dağlık bir bölgesinde yaşayan ve dilsiz olan Sibel, sadece eski ve unutulmuş ıslık diliyle iletişim kurabilmektedir. Köylüler tarafından uğursuz sayılan ve dışlanan genç kızın hayatı, bir gün ormanda yaptığı gezinti sırasında saklanan bir yabancıyla karşılaşması ile bambaşka bir hal alacaktır.

Damla Sönmez, Sibel filmindeki performansıyla 20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali açılışında Yılın Performansı ödülüne layık görülmüştü.