Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Derviş Zaim filmlerini BluTV’de izleyebilirsiniz.

Derviş Zaim filmlerini BluTV’de izleyebilirsiniz.

tarafından ker_def

BluTV, festival ruhunu evlere taşıdığı kadar Türkiye Sineması başta olmak üzere farklı ülkelerin yönetmen sinemalarına seçkisinde yer vermeye devam ederek arşivini zenginleştiriyor. Türkiye’nin lider yerli online video platformu, sayısız ödüle sahip usta yönetmen Derviş Zaim’in filmlerini sinemaseverlerle buluşturuyor.

Hem Türkiye’deki hem de dünyadaki pek çok festivalde filmleri gösterilen ve sayısız ödüle sahip olan usta yönetmen Derviş Zaim’in filmografisinin öne çıkan filmleri BluTV’nin seçkisindeki yerini alıyor. Türkiye sinema tarihinin mihenk taşı niteliğindeki filmlerine imza atan Derviş Zaim, senaryosunu kaleme aldığı filmleri çekmiş ve çoğunun da yapımcılığını üstlenmiştir.

Yönetmen sineması arşivine her geçen gün yeni bir ismi ekleyen BluTV, Zaim’in sinemasının erken dönem eserlerinden ‘Çamur’u izleyicilerle buluşturuyor. Venedik Film Festivali’nden Unesco Ödülü ile dönen filmde Derviş Zaim, Kıbrıs’ta barış kültürünün gelişmesine ve kalıcı hale gelmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Usta yönetmenin geleneksel Türk sanatları ile sinema arasındaki ilişkiye kamerasını çevirdiği üçlemenin ilk halkası ‘Cenneti Beklerken’, izleyicileri 17. yüzyıl Osmanlı Dönemi’ne götürüyor. Yarıştığı yıl Adana Film Festivali’nden dört ödülle ayrılan filmle beraber bu üçlemenin Antalya, İstanbul ve Adana Film Festivali’nden ödüllerle dönen diğer yapıtları ‘Nokta’ ve ‘Gölgeler ve Suretler’de BluTV seçkisine ekleniyor.

Derviş Zaim kamerasını Burdur’a bağlı Hasanpaşa köyünde düzenlenen çoban yarışmasına çevirdiği 2013 yapımı ‘Devir’, Adana Film Festivali’nden ‘En İyi Senaryo’ dalında ödülle ayrılan ve Sanem Çelik ile Bülent İnal’ın başrollerini paylaştığı 2014 yapımı ‘Balık’, Gizem Erdem’e Adana Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülü kazandıran ‘Rüya’da BluTV seçkisinde yerini alıyor.

DERVİŞ ZAİM’İN BLUTV’DE YER ALAN FİLMLERİ

Çamur / 2003

Cenneti Beklerken / 2006

Nokta / 2008

Gölgeler ve Suretler / 2010

Devir / 2013

Balık / 2014

Rüya / 2016