Ana sayfa Dizi Haberleri Destan, Akkız ve Batuga karakterleriyle dizi dünyasında bir devrim yarattı!

Destan, Akkız ve Batuga karakterleriyle dizi dünyasında bir devrim yarattı!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com/ Detay – Ebru Şahin’in başrolünde yer aldığı ve ilk kez tarihi bir kadın karakterin böylesine ön plana çıkarıldığı dizi Destan, ekrana geldiği ilk günden bu yana reyting birinciliğini kaptırmıyor. Dizinin dün akşam yayınlanan bölümünde Akkız ve Batuga arasındaki aşk izleyiciyi etkisi altına aldı. Destan, güçlü kadın ve ondan daha zayıf olan erkek karakterleriyle dizi dünyasında bir ilki gerçekleştirdi.

Bozdağ Film tarafından ATV için çekilen Destan dizisi, kostümleri, dekorları ve Ebru Şahin’in başarılı oyunculuğuyla dizi dünyasına bir fırtına gibi girdi. Dizinin dün akşam yayınlanan üçüncü bölümüne, esir düşen Akkız’ı, Edip Tepeli’nin canlandırdığı  Batuga’nın kurtardığı sahne damgasını vurdu.

Topal ve çolak bir karakter olan, Gök Hanlığı’nın ulu kağanı Alpagu Han’ın oğlu olan Batuga ile babasının intikamını almak isteyen Akkız’ın hikayesini anlatan dizi aksiyon sahneleriyle dikkat çekiyor. Ancak dün akşamki sahnede, Gök Hanlığı’nın eline esir düşen Akkız’ı Batuga’nın kurtardığı sahne izleyicilerin en çok dikkatini çeken sahne oldu. İzleyici Akkız ile Batuga’nın arasındaki aşktan çok etkilendi.

Destan, Akkız ve Batuga karakterleriyle dizi dünyasında bir devrim yarattı! 7

Aslında Akkız ile Batuga’nın arasındaki ilişki alıştıklarımızdan çok farklı. Normalde Türk dizilerinde güçlü bir erkek ve daha zayıf bir kadın karakter izleriz. Ancak durum Destan’da çok farklı.

Zira erkek karakter olan Batuga, bir kağanın oğlu olmasına rağmen çolak ve topal olmasıyla ve babasının kanatları altında yaşaması sebebiyle daha zayıf bir karakter. Akkız ise tam bir amazon savaşçısı. Hiç kimseden korkusu olmayan ve cesur bir şekilde dövüşen Akkız’ın yumuşak karnı ise Batuga.

Dolayısıyla Destan’ın böyle bir karakter dağılımıyla Türk dizi dünyasında devrim yarattığını söylemek mümkün. Bir kadın karakterin böylesine güçlü bir şekilde ön plana çıkarılması ve bu dizinin bu kadar büyük ilgi görmesi kadınların yaşamdaki yeri açısından da umut verici.