Ana sayfa Dizi Analiz Destan dizisi 20. bölüm finalinde çok büyük sürpriz yaşandı!

Destan dizisi 20. bölüm finalinde çok büyük sürpriz yaşandı!

tarafından ker_def

Ekranların yeni fenomeni ‘Destan’, merakla beklenen 20’nci bölümüyle atv ekranında izleyiciyle buluştu, gördüğü büyük ilgi ile çok izlendi ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. #BirOlalım etiketiyle sosyal medyada çok konuşulan ‘Destan’, Türkiye gündeminde uzun süre üst sıralarda yer aldı.

‘Destan’ın 20’nci bölümünde Dağ baskını suçu üzerine kalmasın diye imparator babasının emriyle Batuga’yı kurtarıp bir çukura kapatan Mei Jin, Kaya onları suçlayınca emin olur; Dağ baskınını Ulu Ece ve Kaya yapmıştır. Oyununun ikinci aşamasına geçer ve Batuga’yı tuttuğu yeri gizlice Kaya’ya haber verir. Mei Jin, Kaya’ya gönderdiği bitiğin ulaştığına emin olduğunda bu seferde Dağ şahiniyle, Akkız adına yazılmış bir bitiği Gök Saray’a Alpagu Han’a gönderir.

Kaya ve Alpagu Han’a sahte bitigler gönderen Mei Jin’in kurduğu şeytani oyuna göre Kaya Batuga’yı öldürecek, Alpagu Han’da bir oğlunun diğer oğlunu öldürdüğünü görecektir. Bitigde annesi Ulu Ece’nin kanının olmadığını gören Kaya bitigin sahte olduğunu ve kendisine kumpas kurulduğunu anlar. Kaya, Batuga’yı öldürmek yerine kendisi ve Ulu Ece üzerinde toplanan şüpheleri dağıtmak için akrep zehrini akıtıp Batuga’yı kurtarır. Alpagu Han’ın gözüne girer.

Akkız’ın hamlesi, Ulu Ece’yi köşeye sıkıştırır. Vargı Beg’in üzerinden çıkan yüzüğün benzerini yaptıran Ulu Ece şimdilik Alpagu Han’ın hışmından kurtulurken Akkız ise, Ulu Ece’nin hain olduğunu ısrarla Alpagu Han’a söyler. Akkız ve Temur, Kaya’nın üzerindeki şüpheyi dağıtmak için Batuga’yı kurtardığını bilirler. Gök Saraya getirilen Batuga kendisine gelir. Kendisini kaçıranın Mei Jin olduğunu Alpagu Han’a söyleyecekken Mei Jin’in künesi Zhao’nun, Çolpan Han ve Balamir’i Gök Orda’da görmesi üzerine son anda canını kurtarır.

Alpagu Han oğulları Temur, Kaya ve Batuga ile Akkız ve Saltuk’u taht odasına çağırtır. Odaya önce oğulları Temur, Kaya ve Batuga girerken Alpagu Han ülkenin geleceği için, kendisine evdeşini öldürten Çin’e savaş ilan edeceğini söyler. Alpagu Han’ın oğullarının ardından taht odasına Akkız ve Saltuk girer. Alpagu Han, Saltuk’u affedip tekrar ordusunun başına Yavasul atar. Alpagu Han, Akkız’ın Çin’e karşı yanında savaşmasını ister. Akkız’ın itirazının önünü kesen Alpagu Han “İtiraz yok! Ben Dağı yere gömeni bulmak için gerekirse kanımı dökeceğim. Dileğim değildir, andımdır! Sen de Göğü göğe çıkarmak için kan dökeceksin! Dileğim değildir, buyruğumdur!” diyerek ülkesinin geleceği için oğulları, Akkız ve Saltuk hakkında verdiği kararları açıklar.

‘Destan’ın’ın 20. bölümünde düğümler çözülürken bölüm finalinde ise büyük bir sürpriz yaşandı. Akkız’ın kendisine inanmadığını ve Alpagu Han’ın şüphelerinin devam ettiğini bilen Ulu Ece taht odasında gizlice Alpagu Han’ın oğulları, Akkız ve Saltuk’la konuşmasını dinleyip, koşarak odasına döndü. Odada Ulu Ece’yi, Akkız’ın annesi olduğunu söyleyen Alaca bekliyordu. Ulu Ece, Alaca’ya ‘’Hoş geldin kamdaşım’’ diyerek sarıldı. Künesi Zhao’nun hamlesiyle son anda canını kurtaran Mei Jin ise Ulu Ece ve Kaya’nın oyununu bozmak için Dağ baskınını yapan aldakçı başını bulup kaçırdı.