Ana sayfa Dizi Haberleri Destan dizisi muhteşem bir reyting başlangıcıyla göz doldurdu!

Destan dizisi muhteşem bir reyting başlangıcıyla göz doldurdu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Destan dizisi Bozdağ Film’in sahibi Mehmet Bozdağ’ın bir hayali olarak öne çıktı ve senaryolaştırıldı. Sekizinci yüzyılda geçen hikayesi ile Orta Asya’daki Türk kültürüne yönelik sunumlar da yapma hedefine odaklanan Destan, ilk bölümü ile başladı.

Ebru Şahin ve Edip Tepeli ikilisinin başrolünde yer aldığı Destan dizisi için çok büyük ön hazırlıklar yapıldı. Binlerce kostüm aksesuar hazırlandı. Oyuncular birçok eğitimden geçirildi. Tarihçilerden önemli destekler alındı ve hikaye gerçekçi bir çizgiye getirilmeye çalışıldı.

Destan dizisi muhteşem bir reyting başlangıcıyla göz doldurdu! 8

Tanıtımları ile beğenilen, müzikleri ile dikkat çeken, oyunculuk performansları ile de iyi bulunan Destan dizisinin reyting sonuçları da ortaya çıktı. Salı akşamları Masumlar Apartmanı dizisinin büyük bir hakimiyeti vardı. Ancak Destan daha ilk bölümü ile bunu kırdı.

Tüm kişiler ve ABC1 gruplarında çok iyi oranlar elde eden atv dizisi birincilikleri elde etti. AB grubunda dördüncü sırada yer alan Destan, bu kategoride zorlanacağını göstermiş oldu. Destan dizisinin iki birincilik ile yayın hayatına başlaması da muhteşem bir başarı olarak kayıtlara geçti.

20 bin metrekarelik bir platoda yapılan çekimler için Asya Türk mimarisine uygun şekilde yapılar inşa edildi. Gök Hanlığı sarayı ve bahçeleri kuruldu. 287 kişinin dekorların inşasında çalıştığı, birçok terzinin kıyafet diktiği projede toplam 4 bin 500 yardımcı oyuncu görev aldı.

Destan dizisi muhteşem bir reyting başlangıcıyla göz doldurdu! 9

Böyle büyük bir prodüksiyona imza atılan Destan dizisi ilk bölümü ile de dikkat çekti ve izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Güçlü bir atmosfer oluşturan Destan dizisinde izleyiciler çok farklı bir ortam buldu ve dizinin ilerleyen bölümlerinde de ilginin daha da artması bekleniyor.

Akkız karakteri ile yeniden ekrana dönen Ebru Şahin’e de hayranlarından büyük destek geldi. Oyuncu, Akkız karakteri ile çok beğenildi ve diziye çok yakıştığı yönünde yorumlar yapıldı.