Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Dilan Çiçek Deniz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Dilan Çiçek Deniz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Dilan Çiçek Deniz, 28 Şubat 1995 tarihinde Sivas’da doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu ve model.

Adı: Dilan Çiçek Deniz
Doğum Tarihi: 28 Şubat 1995
Doğum Yeri: Sivas
Boyu: 1.77 m.
Kilosu:  54 kilo
Burcu: Balık
Göz Rengi: Kahverengi
Annesi: Hale Temizyürek
Babası: Orhan Deniz
Kardeşleri: Tek çocuk
Instagram: https://www.instagram.com/dilandeniz/

Dilan Çiçek Deniz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  Annesi Nevşehirli, babası Sivaslı. Annesi edebiyat, babası coğrafya öğretmeni.  Sivas’da doğdu, Antalya’da büyüdü. Tek çocuk, anne ve babası O 8 yaşındayken boşandı, annesiyle büyüdü ancak babasıyla da sürekli görüştü. “ Boşanmaları beni hiç etkilemedi, öyle travmam olmadı. Babam bana ‘Ben ayrı eve çıkacağım’ dediğinde, ‘Yaşasın, iki tane evim olacak’ demişim. İkisine de çok teşekkür ediyorum. Hem öğretmen maaşlarıyla bana hiç yokluk yaşatmadılar hem de iki medeni insan olarak o süreci atlattılar. Şimdi ikisi de özgür ruh. Annem hipi, dağlarda geziyor, hatta şimdi bir kampta. Babamın da Antalya’da bir yürüyüş grubu var.”

Çocukluk yılları: Oyuncu olmak çocukluk hayaliydi. 7 yaşındayken annesiyle beraber Anton Çehov’un ‘Sevgili Doktor’ oyununu çalışıyordu.  Bütün repliklerini ezberledi. 14 yaşında İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nın sınavlarını kazandı ve 3 sene orada tiyatro okudu. 17 yaşındayken Liselerarası Tiyatro Yarışması’na katılıp oyunculuk ödülü aldı. Ege Üniversitesinde Turizm Rehberliği okurken asıl istediği bölümün Karşılaştırmalı Edebiyat olduğuna karar vererek sınavlara tekrar girip karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’ne geçiş yaptı. 15 yaşında ise ‘Güneşi Annem Sanırdım’ adında bir şiir kitabı çıkardı.

Eğitim hayatı: Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nde okuyor.

Hayatının dönüm noktası: 2014 yılında Elidor Miss Turkey Güzellik Yarışması’na katılarak 2. Oldu. 2015 yılında Miami’de düzenlenen Kainat Güzellik Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etti. “13 yaşımdayken oyuncu olmak için ajansa kaydolmuştum. Boyum çok uzun olduğu için beni direkt podyuma attılar. Bence her genç kızın hayalidir Türkiye’de güzel kategorisine girebilmek. Çok gurur verici bir olay. Bana farklı bir kapı açacağını da düşündüm. Oyunculuk sektörüne girişim de aslında bu sayede oldu.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2015 yılında ‘Tatlı Küçük Yalancılar’ adlı dizide ‘Ebru’ karakterini canlandırarak başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Bodrum Masalı’ dizisinde canlandırdığı ‘Su Ergüven’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Güler yüzlü, komik, eğlenceli, sempatik, naif, cesur, pozitif.

Kişisel gelişim: Kariyerindeki en önemli basamaklardan biri, iki yazdır Los Angeles’ta katıldığı yaz kursları. American Academy of Dramatic Arts’ta oyunculuk dersleri alıyor ve çalışmanın, kendini geliştirmenin sihrine çok inanıyor. “Uzun süredir Amerika’yı araştırıyordum, yaz okuluna başvurup kabul edildim. Orada ruhum sanata doydu. Oyunlar, müzikaller oynadık. ‘Dolores’ diye bir oyun vardı. Hoca bana Dolores karakterini verdi. ‘Her sabah okula Dolores’in kostümü ve makyajıyla geleceksin’ dedi. Dolores, 80’lerde yaşayan ve şiddet gören bir kadındı. Her sabah 05.30’da kalkıp, mor göz makyajı yapıyordum. O okul bana çok şey kattı.”

Dilan Çiçek Deniz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: Kısa sürede yıldızının bu kadar parlayacağını düşünmüyordu ancak kendini başarılı hayal etmekten de utanıyor. “Ama bu başarıyı elde etmek için ne gerekiyorsa yaptım, yapmaya da devam edeceğim. İnsanlar güzel bir kadının, hem güzel hem zeki hem de başarılı olabileceğine inanmıyor. Bunu gösterebilmek için ekstra çalışman gerek. Ben de boş zamanlarımda sürekli çalışıyorum. İnsanın plan yapıp önünü görmesi iyidir.”

İlk sinema filmi: Koray Baliç/ Balayı

Aşka bakışı:” Şairin dediği gibi ‘Aşk bir delilik hali’. Ben de âşık olduğum zamanlarda üzerimdeki etkisinin çok güzel olduğunu söyleyebilirim.”

Hayata bakışı: Hayal kurmaya, enerji yollamaya ama en çok da çalışmaya inanıyor. “Oyunculuğa sıfırdan başladım. 13 yaşımdan beri, çalışıyorum.  Aileme destek olmak için ajansa yazıldım. Boyum uzun olduğu için modellikle başladım. Bir yandan da binlerce audition yaptım, küçük rollerde oynadım. Henüz 15 yaşında tiyatro ödülü aldım. 2014 yılında Türkiye ikinci güzeli seçildim. Modellikle oyunculuk yapmak arasında hiç ikilem yaşamadım. Hep oyuncu olmak istiyordum.”

İş hayatına bakışı: Oyunculukta tek tabusu; her şeyin planlı ve programlı olarak ilerlemesi. Onun dışında bir sınırı yok. “Zaten oyuncu kendini kapatmamalı. Oyunculuk yetenek, disiplin ve kendini adamakla ilgili. Düşmekten korkmuyorum. Bu konuda ne zaman kendimi kötü hissetsem insanın hata yapmak için yaratılmış bir varlık olduğunu hatırlar ve yoluma devam ederim. Düşmek doğal, aksi takdirde hayat çok sıkıcı olurdu.”

Rol modeli: Örnek aldığı ve çok sevdiği oyuncu Merly Streep “Çok çirkinsin, senden oyuncu olmaz’ demişler ama o hiç pes etmemiş. Ben de aynı yolda devam edeceğim.”

Erkekte çekicilik kriteri: Zeki ve kendine güvenen erkekleri çekici buluyor.

Evde ne yapar? Boş vakitlerinde evde dinlenmeyi, arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi ve kitap okumayı çok seviyor.

Hangi kitaptan etkilendi? En sevdiği yazar olan Sylvia Plath’ın bütün kitapları ve Cemal Süreya’nın ‘Sevda Sözleri’ ile Arif Nihat Asya’nın’ Sevgi Mektupları’ özel kitapları arasında.

Hobisi: İngilizceyi kendi kendine videolar seyredip dinleyerek öğrenmiş aynı şekilde İspanyolca’da öğreniyor. Ayrıca YouTube’dan video izleyerek piyano çalmayı da öğrenmiş. Aynı zamanda şan ve piyano dersleri alıyor. At biniyor, yazmaktan büyük keyif alıyor. “Oyunculukta at binmeyi gerektiren bir rolle karşı karşıya kalabilirim. Kendime yazar diyemem tabii ama yazmak ruhuma iyi geliyor, kelimeler parmak ucumdan akıyor. Annemle yan yana geldiğimizde birbirimize şiir yazıyoruz. İki gün önce onu görmeye gittim. ‘Anne, bana bir renk söyle’ dedim ve söylediği renkle ilgili şeyler yazdım. Annemle birlikte kitap okumayı ve tartışmayı da severim. Küçükken tabu oynardık, bana fanus kelimesi çıkmıştı. ‘Sırça Fanus’tan yola çıkarak Sylvia Plath’ı anlatmıştım.”

Dilan Çiçek Deniz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Şu ana kadar aldığı en iyi tavsiye? Annesinin tavsiyesi. “ Hata da bizim gelişimimiz için var, korkma. Hata yap ki, hatasız olmayı öğren.”

En sık kullandığı cümle? Kendine çok iyi bakıyorsun.

En sevdiği yemek? Anne ve anneanne yemeklerinin hepsi.

En çok kullandığı parfüm? Memo Marfa.

İstanbul dışında nerede yaşamak isterdi? Kapadokya.

Gardırobunun olmazsa olmazları? Biker şortlar, balıkçı şapkaları ve botlar.

DİZİLERİ

2015 -Tatlı Küçük Yalancılar /Ebru

2015 -Güneşin Kızları /Elif

2016/2017 -Bodrum Masalı /Su Ergüven

2017/2019 -Çukur /Sena Koçovalı

2020- Alev Alev/Rüya

2020-Yarım Kalan Aşklar /Elif Urazoğlu

FİLMLERİ

2014-Balayı

2014- Aşk Tekerrürü Sever / Ceren Çimen (Kısa Film)

2020-Yarına Tek Bilet / Leyla

ÖDÜLLERİ

2014 -Miss Turkey /Türkiye İkinci Güzeli

2016-43.Pantene Altın Kelebek Ödülleri /Pantene Yıldızı Parlayanlar

2018-23.Magazin Gazetecileri Derneği /Yılın En İyi Kadın Dizi Oyuncusu